Ohjelma: Kirjeitä tulevaisuudesta

29.11.2018

”Kerron teille pelosta ja toivosta”

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

“Kuka on seuraava kohde? Poikani, tyttäreni, isäni, äitini, mieheni, vaimoni? Sanotaan, ettei ole mitään pelättävää, ellei ole huumeriippuvainen, välittäjä tai rikollinen. Mutta mistä tiedämme, olivatko kaikki tapetut sekaantuneet huumeisiin? Asianmukaisia selvityksiä ei ole tehty. Aseistetut miehet, sekä siviilit että poliisit, olivat jo päättäneet heidät syyllisiksi.

On jo alettu pelätä, että tämä huumeiden vastainen sota on muuttunut sodaksi niitä vastaan, jotka uskaltavat kritisoida nykyistä hallitusta ja jotka puolustavat oikeuksiaan.”

Kirjeitä tulevaisuudesta on äänikirjamainen podcast-sarja, jossa globaalin etelän ihmiset (ja yksi pohjoisenkin) pohtivat aikamme paikallisia ja kaikkiallisia ympäristöongelmia ja sosiaalisia epäkohtia, ja etsivät niihin ratkaisuja.

Sarjan kolmannessa osassa kuullaan filippiiniläisen Judy Pasimion kirjeitä näyttelijä Anna Böhmin lukemina.

Judy työskentelee alkuperäiskansojen naisten kanssa, ja on toiminut pitkään alkuperäiskansojen oikeuksien puolesta Legal Rights and Natural Resources Center -järjestön kampanjoijana ja johtajana. Hän on lisäksi alkuperäiskansojen naisten oikeuksia puolustavan LILAK-järjestön koordinaattori. Kirjassa Judy käy kirjeenvaihtoa Pieta Hyvärisen ja Marjaana Jauholan kanssa.