Ohjelma: Kaupunkielämää

26.10.2022

Kaupunginorkesteri kirjastossasi marraskuussa

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhdessä järjestämä kamarimusiikkikiertue saapuu jälleen marraskuussa lähikirjastoihin ympäri kaupunkia.

140-vuotisjuhlaansa viettävän Helsingin kaupunginorkesterin muusikot jalkautuvat kahteentoista kirjastoon tuoden mukanaan kamarimusiikilliset tervehdykset suomalaisin, norjalaisin ja böömiläisin sävelin. Kirjastokiertueen konsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia ja niihin on vapaa pääsy. Kaupunginorkesteri kirjastossasi -kiertue järjestetään nyt kolmatta kertaa.

”Kirjastokiertue on aiemmilla kerroilla saanut runsaasti lämmintä palautetta lähikirjastojen asiakkailta, mikä on meille orkesterina suuri ilonaihe. Kirjastokonserttejamme osataan jo alueilla odottaa. Helsinkiläisten oma sinfoniaorkesteri on tuonut klassista musiikkia kaupunkilaisten ulottuville nyt 140 vuoden ajan, ja marraskuun valaiseminen kamarimusiikkikonserteilla on orkesterilaisille mieluisa kunnia-asia”, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg.

Kaupunginorkesteri kirjastossasi -kiertue alkaa torstaina 1.11. Malmin kirjastosta ja päättyy torstaina 25.11. Jakomäen kirjastoon. Puolisen tuntia kestävät konsertit alkavat kello 12 tai 18. Kiertue mahdollistaa sen, että laadukkaat kamarimusiikkikonsertit ovat helposti helsinkiläisten saavutettavissa omassa kotikirjastossa.

Helmet.fi
Helsinginkaupunginorkesteri.fi

Menovinkit:

Helsingin kaupunginmuseo: Lastaa laiva -omatoimipaja
24.–30.10. klo 11–17

Lasten kaupungin kristallisalissa askarrellaan omatoimisesti paperisia kauppalaivoja Johan Sederholmin 300-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. 1700-luvun laiva on lastattu…niin, millä? Tervetuloa pohtimaan ja askartelemaan! Työpaja on maksuton ja avoin kaikille.

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

 

HAM – Helsingin taidemuseo & Hakasalmen huvila: Ilmaisperjantai
Pe 28.10.

Joka kuun viimeisenä perjantaina ilmaiseksi sisään HAMiin ja Hakasalmen huvilaan! Koe HAMissa Viggo Wallesköldin ihmisyyden erilaisuutta tutkivat teokset ja Tove Janssonin valloittavat freskot. Hakasalmen huvilan Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttely johdattaa leffojen Kallioon – miten Pitkänsillan pohjoispuolta on kautta aikojen kuvattu elokuvissa ja tv-sarjoissa?

Lue lisää: hamhelsinki.fi ja hakasalmenhuvila.fi.

 

HAM – Helsingin taidemuseo: Lauantaipaja
La 29.10. klo 14–16

Ota taide omaksesi itse tekemällä ja yhdessä kokemalla! Tällä viikolla HAMin Lauantaipajan teema on ”Jälkiä – Tutustumme mustemaalaukseen”. Tule sellaisena kuin olet; ennakko-osaamista ei tarvita!

Lue lisää: www.hamhelsinki.fi/tapahtumat

 

Caisa: Cinemaissí 2022
Ke–su 26.–30.10.

”For its 17th edition on 26th-30th October, Cinemaissí offers a space of films, encounters, and celebrations. Our program this year has a central theme, Hidden Heroes. With it, Cinemaissí pays tribute to all of those who have found themselves in challenging circumstances and have nevertheless fostered strength, resilience, and vulnerability to overcome them.”

Liput alk. 8 €

Lue lisää: Caisa

Stoa: Rompecabezas
Ke–su 26.–30.10.

Rompecabezas on tanssijan ja kolmen sirkustaiteilijan intiimi energinen spektaakkeli, jossa onnistuminen voi olla hiuskarvan varassa. Palapeliä tai pään hajoittajaa tarkoittava nimi kuvaa niin teoksen sisältöä kuin sen luomisprosessiakin. Teos koostuu kolmesta erillisestä osiosta, joissa nähdään monipuolisesti sirkustaitoja jännityselementein kyllästettynä. Sirkustaiteilijat Kalle Lehto, Guillermo Leon ja Poppy Plowman sekä tanssija Minna Liimatainen esittävät kaikki osiot yhdessä välillä kirjaimellisestikin toisistaan riippuen.

Liput 20 /15 €

Lue lisää: Stoa.fi

 

Kanneltalo: Tanssin Voima Festivaali

pe 28.10. Jonna Aaltonen: MATKA – The Journey -kokemiskonsepti (vapaa pääsy)
la 29.10. klo 14 ja 16: Tanssiteatteri Raatikko & Ballet Finland: Risto Räppääjä ja villi kone
su 30.10. klo 15: KATVE [blind spot]: Näkymätön Siili | Auraco: Herra Kookaburra ja Kukkaroo

Tanssi valtaa Kanneltalon! Tanssin Voima -festivaali järjestetään joka toinen vuosi Helsingissä. Festivaali esittelee vähintään yhden kantaesityksen ja tarjoaa kotimaisten tanssin tekijöiden tanssiteoksille mahdollisuuden lisäesityksiin festivaalin ohjelmistossa.

Liput 19,50 /16,50 /10 €, viikonloppulippu 24/14 €

Lue lisää: Kanneltalo.fi