Ohjelma: Kaupunkielämää

17.8.2022

Kanneltalo

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kanneltalo on rouhea teatteri- ja konserttitalo, joka sijaitsee Kannelmäen juna-aseman kupeessa, 13 minuutin junamatkan päässä Helsingin päärautatieasemalta. Kanneltalon salissa esitetään vuosittain useita kantaesityksiä sekä monipuolista vierailuohjelmistoa. Esitystoiminnan lisäksi Kanneltalo on Kaarelan alueen asukkaiden yhteinen olohuone. Viihtyisä aula tarjoaa vapaata oleskelutilaa, korkea galleria kutsuu tutustumaan vaihtuviin näyttelyihin ja kahvilassa järjestetään maksuttomia esityksiä ja tapahtumia. Saman katon alta löytyy myös kirjasto, työväenopisto ja nuorisotalo.

Kanneltalo viettää tänä vuonna 30-vuotissynttäreitään. Huomenna torstaina Taiteiden yönä tavataan Sitratorilla, missä on luvassa hauskuutta ja hattaroita, kuplia ja keppostelua. Esiintymässä ovat mm. Sirkus täällä tänään. Perjantaina esiintymässä ovat Eini, Litku Klemetti ja Mari Kätkä Trio ja lauantaina koko Kannelmäki muuttuu juhlatilaksi, kun vuorossa on Kantsun kyläjuhla.

Haastateltavana kulttuurituottajat Liisa Paatsola ja Milka Räisänen ja kirjastonjohtaja Sanna Sivonen.

Menovinkit:

Kesän naurettavin show Uimastadikalla keskiviikkona 17.8.

Jerobeam Salakyttä Teamin vesipellet palauttavat kahden vuoden tauon jälkeen legendaarisen pellehyppyshow’nsa Uimastadikalle, ja meno tulee olemaan naurettavan märkää ja lennokasta!

Piletit 5 euroa/kpl (alle 3-vuotiaat maksutta), show alkaa kello 18, mutta katsomoihin pääsee kello 17 alkaen, tule ajoissa. Lue lisää osoitteesta https://helsinkiliikkuu.fi/naurutakuulla-varustettu-pellehyppyshow-palaa-uimastadionille/ 

Liikuntakursseille ilmoittautuminen käynnissä

Helsingin kaupungin liikuntakurssit käynnistyvät jälleen syyskuussa, ja tarjolla on runsaasti ohjattua liikuntaa ympäri Helsinkiä. Liikunnanohjaajat ohjaavat liikuntaryhmiä matalan kynnyksen liikunnasta aina aktiiviliikkujien tarpeisiin. Liikuntapalveluiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy tarjontaa lapsille ja nuorille, aikuisille, senioreille sekä erityisryhmille. Tarjolla on muun muassa erittäin suosittuja uimakouluja, vesiliikuntaa, ryhmäliikuntaa, kuntosalitoimintaa, soveltavaa liikuntaa ja muuta monipuolista liikuntaa lapsille, työikäisille ja senioreille. Lue lisää osoitteesta https://helsinkiliikkuu.fi/liikuntakurssit/ 

Kirjojen Kannelmäki -kävelykierrokset

Miltä Kannelmäki näyttää kirjallisuudessa? Kannelmäen huudit mainitaan monessa kotimaisessa romaanissa. Mainintoja on koottu Kirjojen Kannelmäki -kävelykierrokseksi, jonka jokaiseen rastiin liittyy jokin teksti. Hae Kannelmäen kirjastosta kartta ja kävele kirjallinen Kannelmäki läpi.

Yhteinen, ohjattu kävelykierros järjestetään Kantsun kyläjuhlapäivänä la 20.8. klo 14. Kierroksella on mukana kirjatuntijoita, ja kävelyn lopuksi voi lainata mainittuja kirjoja kirjastosta. Kierroksen pituus on noin 1,5 km. Osallistuminen ja kartta ovat maksuttomia.

Kävelyn voi tehdä myös itsenäisesti, karttoja saa Kannelmäen kirjastosta 20.8. alkaen.

Helsingin kaupunginmuseo: Lumoava leffapiha

Pe-la 19.–20.8. klo 20–01, Aleksanterinkatu 16

Tänä kesänä Helsingin kaupunginmuseon Lumoavan leffapihan ohjelmistossa nähdään klassikkoelokuvia mielenterveydestä ja hulluudesta. Kattauksessa taas supersuosiota edellisvuosina saavuttanut Vodkaa komisario Palmu sekä klassikot Psyko, Levoton veri ja Yksi lensi yli käenpesän. Elokuvanäytös toteutetaan vanhanajan analogisella 35 mm elokuvaprojektorilla.  Virvokkeiden myynnistä tapahtumassa vastaa Valkoisen Salin baari. Liput myynnissä nyt, hinta 10 €/elokuva. Samana iltana kaksi elokuvaa 15 €.

Liput ja lisätietoja: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

HAM, Taiteiden yö

To 18.8. 11.30–20, Eteläinen Rautatiekatu 8

Museo on auki normaalia pidempään klo 20 asti ja kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää: https://hamhelsinki.fi/tapahtumat  

Työväenasuntomuseo: Taiteiden yö – Työväenlauluja ja slangiopastusta

To 18.8. klo 17–20, Kirstinkuja 4

Tervetuloa Taiteiden yönä 18.8. Työväenasuntomuseoon!

Taiteiden yön voi aloittaa klo 17 tutustumalla Työväenasuntomuseoon Stadin Slangi ry:n slangioppaan johdatuksella. Klo 18 pihalla lauletaan vanhoja tuttuja työväenlauluja Liiton Laulajat -lauluyhtyeen johdolla.

Työväenasuntomuseo on avoinna Taiteiden yönä poikkeuksellisesti klo 20 asti.

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat 

Ruiskumestarin talo: Taiteiden yö – Puutalopiha soi

To 18.8. klo 17–21, Kristianinkatu 12

Taiteiden yönä Ruiskumestarin talon pihalla soivat perinteiset sävelet kotoa ja kaukomailta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Ohjelma

Klo 18 Kuokkavieraat

Klo 19 Aition Desert Ensemble

Klo 20 Mikkels Sons

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat 

Helsingin kaupunginmuseo: Taiteiden yö

To 18.8. klo 17, Aleksanterinkatu 16

Tervetuloa viettämään myöhäiskesän iltaa vanhanajan dokumenttien ja työpajan merkeissä!

Taiteiden yönä kaupunginmuseon Falkmanin pihalla katsellaan vanhoja Helsinki-aiheisia mainoksia ja lyhytelokuvia. Ohjelmassa luvassa myös koko perheelle soveltuva työpaja, jossa valmistetaan tekstiilijätteestä yhteinen niitty.

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat 

Ala-Malmin tapahtumapuisto 11.–21.8.2022

Ala-Malmin puisto muuttuu elokuussa kahden viikon ajaksi tapahtumapuistoksi, täyttäen monen kaupunkilaisen toiveen! Ala-Malmin tapahtumapuistossa on luvassa 11.–21.8.2022 päivittäisiä tapahtumia ja paljon erilaista toimintaa, kulttuuria ja koettavaa kaikenikäisille, unohtamatta Malmitalon kivijalkoja eli livemusiikkia ja koko perheen ohjelmaa. Kaikki ohjelma on maksutonta. Lisätietoja:

http://www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat/?q=ala-malmin%20tapahtumapuisto&st=2022-07-18&et=2023-04-18&el=42&show=20#event_8EC2B8DABFA94D1FAF51327A6AABC860