Ohjelma: Kaupunkielämää

1.11.2023

Kamarimusiikki soi Helsingin kirjastoissa marraskuussa

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Vieraana Kaupunkielämää-lähetyksessä Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg.

Helsingin kaupunginorkesterin ja Helsingin kaupunginkirjaston yhdessä järjestämä
kamarimusiikkikiertue kuullaan marraskuussa lähikirjastoissa ympäri kaupunkia.
Kaupunginorkesterin muusikot jalkautuvat kahteentoista pääkaupungin lähikirjastoon
tuoden mukanaan kamarimusiikkia 1900-luvun alusta, Astor Piazzollan argentiinalaisia
tangoja, säveliä fagotille ja elektroniikalle sekä musiikkia ja tarinankerrontaa yhdistävän
konserttikokonaisuuden.

Konsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia ja niihin on vapaa pääsy.

Menovinkit:

Keskustelutilaisuus: Rikhardinkadun kirjaston vetovoima tulevaisuudessa Ke 2.11. klo 9.30-12, Rikhardinkadun kirjasto 

Rikhardinkadun kirjaston seuraava peruskorjaus on toteutumassa lähivuosien aikana.  Kirjaston ja keskusta-alueen tulevaisuutta pohditaan marraskuisen aamun tilaisuudessa  yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Toivotamme asukkaat, yhteistyökumppanit ja muut kiinnostuneet lämpimästi  tervetulleeksi paikan päälle Rikhardinkadulle kuulemaan ajatuksia ja näkökulmia  aiheeseen sekä keskustelemaan alkaen klo 9.30 (aamiaistarjoiluja ensimmäiselle 50

osallistujalle). Lisätiedot: Helmet.fi/rikhardinkadunkirjasto

Remontoitu Maunulan liikuntahalli avataan 1. marraskuuta 

Keväästä lähtien suljettuna ollut Maunulan liikuntahalli avataan heti marraskuun alussa.  Maanalaisessa väestönsuojassa sijaitsevassa hallissa on muun muassa asennettu  joustolattioita, valaistusta parannettu ja pintoja maalattu. Hallin avaaminen helpottaa  esimerkiksi alueen liikuntaseurojen ja koululiikunnan tilannetta.

Liikuntahallissa on myös suosittu ja laitteistoltaan laadukas kuntosali, johon pääsee  kuntoilemaan kertamaksulla sekä sarja-, kuukausi ja kausikortilla.

Hinnat ja aukioloajat: Liikunta.hel.fi

Kaupunginmuseossa Queer-opastuksia marraskuussa 

Tutustu kaupunginmuseon Valitut palat -näyttelyyn queer-opastuksilla, jotka vievät  Helsingin koteihin, kaduille, baareihin, puistoihin ja pusikkoihin. Opastuksille pääset  torstaina 2. ja tiistaina 14. marraskuuta klo 17, ja niihin on vapaa pääsy. Oppaana toimii  Annina Wallner. Tapahtuma on osa marraskuussa vietettävää

Sateenkaarihistoriakuukauden ohjelmaa, jonka tavoitteena on tarkastella suomalaista  historiaa ja kulttuuria LHBTIQA+ -näkökulmista ja tallentaa niitä osaksi yhteistä  kulttuuriperintöä.

Lue lisää: Helsinginkaupunginmuseo.fi

Liikkellä marraskuussa -nykytanssifestivaali  

Festivaali kutsuu kokoontumaan yhteen ja kokemaan taiteellisia teoksia sekä paikalliselta  taidekentältä että ulkomailta. Festivaali esittelee taiteilijoiden kriittistä ajattelua, visioita,  kokemuksia, unelmia, avaten pieniä ikkunoita maailmaan, jossa elämme. Helsingin  kaupungin kulttuurikeskuksista Caisa ja Stoa ovat Liikkeellä marraskuussa -festivaalin  esityspaikkoja. Festivaali alkaa torstaina 2.11. ja kestää sunnuntaille 12.11. asti.

Lue lisää: Caisa.fi ja Stoa.fi

Valoa Vuotalolla ja Kauhua kakaroille Stoassa 

La 4.11.

Lauantaina 4.11. Vuotalolla järjestetään Valoa Vuotalolla -tapahtuma, jossa esiintyy mm.  Hassan Maikal. Stoan aukiolla Itäkeskuksessa järjestetään samana päivänä  legendaarinen Kauhua kakaroille -tapahtuma, jossa aukion valloittavat ihmeelliset valot ja  äänettömät tanssijat, ja jossa taikajuomapadat höyryävät juuri sinua varten.Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätiedot: Vuotalo.fi ja Stoa.fi