Ohjelma: Kaupunkielämää

24.1.2024

Kalasataman uusi kirjasto!

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-podcastissa vieraana rikoiskirjastonhoitaja Mikko Steen sekä kirjastonhoitaja Inari Koskimies, jotka kertovat Kalasataman uudesta kirjastosta. Odotettu Kalasataman kirjasto avautui kauppakeskus Redissä maanantaina 15.1. Avajaiset olivat menestys ja kirjastossa on riittänyt hulinaa siitä lähtien. Mitä Kalasataman kirjastolaiset lukevat juuri nyt? Inari ja Mikko  antavat jaksossa omat lukuvinkkinsä!

Katso lisätietoja: www.helmet.fi/kalasatamankirjasto

Menovinkit: 

Tule mukaan lukupiiriin!

Tammikuussa käynnistyvät Helsingin kirjastojen lukupiirit. Lukupiiriin voi osallistua kuka tahansa kirjallisuudesta kiinnostunut, olitpa sitten aloittelija, himolukija tai jotain siltä väliltä. Lukupiirissä keskustellaan etukäteen sovitusta ja luetusta kirjasta ja syvennetään yhdessä lukukokemusta. Lukupiirejä järjestetään sekä kauno- että tietokirjallisuudesta. Osa lukupiireistä keskittyy johonkin tiettyyn teemaan tai genreen, kuten sateenkaarikirjallisuuteen tai dekkareihin.

Muutama nosto kevään lukupiireistä:

  • Viikin kirjastossa kokoontuvassa Ekohyllyn lukupiirissä luetaan tarinoita luonnosta, muutoksesta ja toivosta.
  • Upouudessa Kalasataman kirjastossa käynnistyy elämäkertalukupiiri.
  • Itäkeskuksen kirjaston Muuttuvan maailman lukupiirissä luetaan kirjallisuutta aikamme kiinnostavista ilmiöistä.
  • Jännityskirjallisuuteen keskittyviä dekkarilukupiirejä löytyy mm. Lauttasaaren, Maunulan, Oulunkylän, Pukinmäen ja Tapulikaupungin kirjastosta.

Etsi itsellesi sopiva lukupiiri ja tule mukaan! Kaikki lukupiirit löydät Helmet-sivuston tapahtumakalenterista: www.helmet.fi/tapahtumat

Muutama nosto kevään lukupiireistä:

Viikin kirjastossa kokoontuvassa Ekohyllyn lukupiirissä luetaan tarinoita luonnosta, muutoksesta ja toivosta. Upouudessa Kalasataman kirjastossa käynnistyy elämäkertalukupiiri.
Itäkeskuksen kirjaston Muuttuvan maailman lukupiirissä luetaan kirjallisuutta aikamme kiinnostavista ilmiöistä. Jännityskirjallisuuteen keskittyviä dekkarilukupiirejä löytyy mm. Lauttasaaren, Maunulan, Oulunkylän, Pukinmäen ja Tapulikaupungin kirjastosta.
Etsi itsellesi sopiva lukupiiri ja tule mukaan! Kaikki lukupiirit löydät Helmet-sivuston tapahtumakalenterista: www.helmet.fi/tapahtumat

Perhehulinat – lukemattomat tyytyväiset huoltajat kautta Helsingin suosittelevat!

Liikkuuko teidänkin kotonanne purkautumatonta energiaa? Tuntuuko että seinät kaatuvat päälle? Onko kotinne liian ahdas hyppimiseen, riehumiseen ja jalkapalloiluun?

Ei hätää, pulmaanne on ratkaisu! Ottakaa tekin osaksi viikkorutiinianne laadukkaat Perhehulinat! Maksuttomat Perhehulinat tarjoavat alle kouluikäisille lapsille ja heidän huoltajilleen eri puolilla Helsinkiä sijaitsevia tiloja, joissa voitte liikkua yhdessä omatoimisesti. Toiminta on kaikille avointa, eikä tunneille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Liikuntavälineet ovat vapaasti perheiden käytössä. Lukekaa lisää osoitteesta liikunta.hel.fi/perhehulinat

Kylmäaltistus on nyt kuuminta hottia!

Talviuinnin kokeileminen onnistuu kertamaksulla seuraavissa paikoissa:

  • Aurinkolahden talviuintipaikka
  • Ison Kallahden talviuintipaikka
  • Kruunuvuorenrannan talviuintipaikka
  • Sarvaston talviuintipaikka
  • Vartiokylän talviuintipaikka

Lisäksi Munkkiniemen Avantouimarit järjestää kaikille halukkaille kertamaksullisia talviuinteja. Lue lisää: Talviuintimahdollisuuksia parannetaan Helsingissä – Liikunta

Helsingin kaupunginmuseo: Kaupunginosan ja kaupungin käänteistä – Tapaus Käpylä 

Ke 31.1. klo 17–19

Tervetuloa kuuntelemaan paneelikeskustelua Puu-Käpylän rakentumisesta ja Helsingin kehityksestä kaupunginmuseon aulaan. Uutuuskirja Käpy sata vuotta – työväen pottumailta keskiluokan puutarhajuhliin (ntamo) toimii sytykkeenä keskustelulle asunto-osuuskunnista, puutarhakaupunkiaatteesta ja rakennussuojelusta. Ajatuksia vaihtavat tietokirjailija Elina Saksala, emeritaprofessori Riitta Nikula ja filosofi Jarkko S. Tuusvuori. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Katso lisätiedot: https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat/kaupunginosan-ja-kaupungin-kaanteista-tapaus-kapyla/

Elena Mindru & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Celebrating Sarah Vaughan

Kanneltalo ke 24.1. klo 18
Vuotalo to 25.1. klo 18
Liput 32 e

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Elena Mindru kunnioittavat Sarah Vaughanin 100-vuotisjuhlavuotta konsertein Vuotalossa ja Kanneltalossa. Sarah Vaughania pidetään yhtenä kaikkien aikojen taitavimmista jazzin tulkitsijoista ja merkittävimmistä jazzlaulajista. Konsertissa luvassa on Vaughanin rakastetuimpia ja hänen tavaramerkikseen muodostuneita kappaleita, kuten ”Misty”, ”Tenderly” ja ”Broken Hearted Melody”. Kapellimestarina toimii Ed Partyka.

Lisätiedot: Kanneltalo.fi, Vuotalo.fi