Ohjelma: Kaupunkielämää

30.8.2023

Kaipaatko lukuvinkkejä? Vaivaako lukujumi? Kirjastolaiset ovat apunasi.

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Helsingin kaupunginkirjasto on lanseerannut pikavinkkauspalvelun, joka tarjoaa näppärää  ja nopeaa kirjavinkkausta verkkosivulomakkeen avulla. Kannattaa kysyä kirjasuosituksia myös kirjastoissa. Kirjastolaiset auttavat mielellään!

Njassan vieraina pedagoginen informaatikko Piita Kiviaho Pasilan kirjastosta ja kirjastonhoitaja Jussi Nevalainen Jakomäen kirjastosta.

Menovinkit:

Aloita uusi harrastus lukupiirissä! Helsingin kirjastojen lukupiireissä on mistä valita.

Muuttuvan maailman lukupiiri, Itäkeskuksen kirjasto

Muuttuvan maailman lukupiiri kokoontuu Itäkeskuksen kirjastossa kerran kuussa  keskiviikkoisin klo 18. Lukupiirissä luetaan kirjallisuutta aikamme päivänpolttavista  kysymyksistä ja muuten kiinnostavista ilmiöistä.

Lukupiirikirjoja varataan osallistujille noudettavaksi Itäkeskuksen kirjastoon noin kuukautta  ennen kutakin tapaamista. Voit varata lukupiirikirjat myös itse noudettavaksi haluamaasi  kirjastoon.

Sateenkaarihyllyn lukupiiri, Kallion kirjasto 

Sateenkarihyllyn lukupiirissä luetaan osallistujien toiveiden mukaisesti sateenkaarevaa  kirjallisuutta. Lukupiiri kokoontuu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa kuun jokaisena  ensimmäisenä torstaina klo 16.

Pohjoismainen kirjallisuuspiiri, Oodi 

Tervetuloa pohjoismaiseen kirjallisuuspiiriin, jonka toteuttavat Pohjoismaisen  kulttuuripisteen kirjasto ja Helsingin keskustakirjasto Oodi. Syyskaudella kirjallisuuspiiri  tapaa kerran kuussa Oodissa tai Pohjoismaisen kulttuuripisteen kirjastossa.

Kirjallisuuspiirissä luetaan pohjoismaista kaunokirjallisuutta ja keskustellaan teoksista  yhdessä, mutta osallistuminen on mahdollista myös ilman kirjan lukemista. Tapahtumiin ei  tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kielenä on ruotsi.

Seuraava pohjoismainen kirjallisuuspiiri järjestetään Oodissa keskiviikkona 6.9. kello 18. Ja paljon muuta! Löydä kaikki lukupiirit osoitteesta Helmet.fi/tapahtumat.

Helsingin kaupunginmuseo: Makumatkalla Helsingissä -kävelykierros  ke 30.8. klo 15–16.30. 

Helsinki on koko historiansa ajan elänyt itäisten ja läntisten vaikutusten ristiaallokossa. Värikäs menneisyys näkyy herkullisesti myös ruokakulttuurissamme. Kävelykierroksella  tutustumme Helsingin kahvila- ja ravintolakulttuuriin sekä kuulemme kertomuksia asiakkaista. Kävely lähtee kaupunginmuseon aulasta ja päättyy Senaatintorille.

Liput 11 €. Hanki omasi ennakkoon osoitteesta helsinginkaupunginmuseo.fi.

Helsingin kaupunginmuseo: Puistokatujen kummitukset -kummituskävely pe 1.9. klo 17–18.30 

Kaupunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin  kulttuurihistoriaan. Opastuksella tutustutaan muun muassa kaupungin vanhimman  kivitalon karmivaan ullakkoon, Ruttopuiston kummittelijoihin, ravintola Kappelin aaveeseen  ja Aleksanterin teatterin levottomaan sieluun. Kävely alkaa kaupunginmuseolta ja päättyy  Glo Hotel Artiin.

Liput 11 €. Hanki omasi ennakkoon osoitteesta helsinginkaupunginmuseo.fi.

Ruiskumestarin talo: Martta Bröyer -erikoisopastus la 2.9. klo 14–15

Modernin tanssin pioneereihin Suomessa kuulunut tanssitaiteilija Martta Bröyer (1897– 1979) ansioitui myös kulttuuriperinnön vaalijana ja pelasti historiallisen sukutalonsa  Kristianinkatu 12:n. Opastus tutustuttaa omalaatuisen ja omapäisen taiteilijan vaiheisiin  kodikkaassa Ruiskumestarin talossa, jonka huoneet näyttäytyvät tällä kierroksella aivan uudessa valossa. Opastus on maksuton.

Lisätiedot: ruiskumestarintalo.fi.

Hakasalmen huvila: Kahvikantaatti 

la 2.9. klo 16–17

J. S. Bach sävelsi 1732 koomisen minioopperan Leipzigin ja koko Euroopan yli  pyyhkäisseestä kahvihuumasta. Kahvikantaatin on suomentanut ja ohjannut Reetta  Ristimäki ja rooleissa laulavat Johanna Engelbarth, Jasper Leppänen ja Jyri Lahtinen.  Esitystä säestää Ensemble Nylandia

Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi.

Ikäihmisten ohjatut yhteiskävelyt kirjastolta to 31.8. klo 10 

Suositut ikäihmisten yhteiskävelyt kirjastolta jatkuvat vielä torstaina 31.8. klo 10. Tunnin  mittaisten yhteiskävelyiden päätteeksi osallistujille on tarjolla kahvit kirjastolla, sekä  lisätietoa eri liikkumis- ja liikuntamahdollisuuksista. Laita jalkaan mukavat kävelykengät,  pukeudu säänmukaisesti ja tule mukaan! Kävelyt lähtevät torstaina klo 10 Kontulan,  Malminkartanon, Maunulan, Myllypuron, Pitäjänmäen, Puistolan, Rikhardinkadun, Töölön  ja Vuosaaren kirjastoilta sekä keskustakirjasto Oodista.

Lisätiedot: liikunta.hel.fi.

Uimastadionin kuutamouinti 8.9. klo 18–23

Uimastadionin maauimala on auki vielä sunnuntaihin 10.9. asti. Viimeisen  aukioloviikonlopun perjantaina 8.9. järjestetään jälleen suosittu kuutamouinti-tapahtuma,  jolloin Stadikalle pääsee sisään klo 23 asti. Hämärtyvä ilta, ulkotulet ja taustalla soiva  musiikki luovat legendaariseen ympäristöön taianomaisen ilmapiirin.

Lisätiedot: tapahtumat.hel.fi.

Vielä ehtii ilmoittautua syksyn liikuntakursseille! 

Jälki-ilmoittautuminen syksyn 2023 liikuntakursseille on käynnissä ja kurssipaikkoja löytyy  vielä eri puolilla kaupunkia! Kurssit alkavat syyskuussa, joten vielä ehtii hyvin ilmoittautua. Tilaa löytyy vielä esimerkiksi työikäisten kuntosalikursseilta ja kuntojumpasta sekä seniori ikäisten venyttely- ja lihasvoimakursseilta.

Katso kaikki vapaat kurssipaikat osoitteesta liikuntakauppa.hel.fi.

Espan lavalla ilmaisia keikkoja maanantaihin 4.9. asti

Tsekkaa loppukesän ohjelma osoitteessa espanlava.fi.

Elokuvanäytökset Malmitalon Kino Helioksessa käynnistyvät Barbiella keskiviikkona 30.8. 

Liput 8 €. Löydä kaikki syksyn edulliset Kino Helios -näytökset osoitteessa malmitalo.fi.

Löydä Helsingin tapahtumat kätevästi yhdestä paikasta: tapahtumat.hel.fi.