Ohjelma: Kaupunkielämää

10.5.2023

Itäkeskuksen Stoa laajenee ja uudistuu

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoa uudistuu ja laajenee 2030-luvulla. Kaupunki kutsuu kaikki mukaan suunnittelemaan tulevaisuuden alueellista kulttuurikeskusta, kun aiheesta avautuu kerrokantasi.hel.fi -kysely. 12.5.2023. Suunnitelmat ovat esillä Stoan Idän kyläjuhlassa 20.5. klo 14 – 17, paikalla esittelemässä ja keskustelemassa suunnittelijoita sekä Stoan työntekijöitä. Tule mukaan!

 

Menovinkit:

 

Maauimalakausi starttaa äitienpäivänä 14.5.

Tätä on odotettu! Kuuma liikuntakesä 2023 pärähtää käyntiin äitienpäivänä 14.5., kun Suomen  vanhimman maauimalan, legendaarisen Uimastadikan portit avataan taas pitkän talven jälkeen.  Nyt nautitaan, tästä syyskuun 10. päivään asti!

Vain viikkoa myöhemmin 21.5. avautuu pikkusysteri, aikoinaan vuoden 1952 olympialaisten  harjoitusaltaaksi rakennettu Kumpulan maauimala. Kumpulan jalokivi on auki 20.8. asti.

 

Helsingin kaupunginmuseo: Keisarin Helsinki -arkkitehtuurikävely

To 11.5. klo 17–18.30

Keisarin Helsinki -arkkitehtuurikävely pureutuu Helsingin pääkaupungiksi rakentumisen  ensimmäiseen sataan vuoteen ja sen keskeisiin monumentteihin. Autonomisen Suomen  pääkaupungin sydän kehittyi Senaatintorin ympärille. Vaikutteita otettiin mm. Pietarin ja Berliinin  uusklassismista, jossa symmetrialla, pylväsjärjestelmillä ja muilla antiikista ja renessanssista  periytyvillä arkkitehtuurin keinoilla on suuri merkitys. Kävelyn lähtöpaikka on Helsingin  kaupunginmuseon aula.

Katso lisätiedot ja hanki lippusi: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

 

Helsingin kaupunginmuseo: Kruununhaan kummitustarinat -kummituskävely

Pe 12.5. klo 17–18.30

Kaupunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan.  Kävelyllä pääsemme ihailemaan kaupunginosan upeaa jugend-arkkitehtuuria ja linnamaisia  kivitaloja samalla kun museon kummitusvastaavat kertovat kaupungin tunnetuimmista  kummituksista ja mysteereistä. Mistä syntyvät urbaanilegendat ja miksi ihmiset kertovat  kummitustarinoita? Kävelyn lähtöpaikka on Helsingin kaupunginmuseon aula.

Katso lisätiedot ja hanki lippusi: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

 

Helsingin kaupunginmuseo: Afrosuomalaiset Helsingissä -kuvankeräystyöpaja: teemana Juuret

La 13.5. klo 14–17

Mitä Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelystä puuttuu? Tule  kuvankeräystyöpajaan lisäämään omat kuvasi osaksi näyttelyä! Työpajassa kerätyt kuvat lisätään  näyttelytilassa niille varattuun näyttöön, jossa ne ovat nähtävillä 24.9. asti. Työpajan teemana on  juuret ja vetäjinä toimivat Alice Mutoni ja Wisam Elfadl.

Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen, ilmoittaudu mukaan osoitteessa  helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat.

 

Unelmien liikuntapäivä ke 10.5.:

Tule tanssahtelemaan Kansalaistorille legendaarisen Dallapé-orkesterin tahtiin

Keskiviikkona 10.5. vietetään valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää, joka kannustaa liikkumaan  ja kokeilemaan erilaisia lajeja. Helsingin sydämessä päästään lavatanssitunnelmaan, kun Helsingin  liikuntapalvelut järjestää maksuttoman Unelmien lavatanssit -tapahtuman Oodin edessä  Kansalaistorilla.

Lavatansseja tahdittaa legendaarinen Dallapé-orkesteri. Tanssien lomassa voit haastaa itseäsi  Oodin järjestämissä tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksissa tai nauttia runonlausunnasta.  Tapahtuma alkaa klo 13 ja päättyy klo 16.