Ohjelma: Kaupunkielämää

25.5.2022

Itä teksteissä

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämään Itäkuun viimeisessä jaksossa teemana on Itä teksteissä. Vieraana aiheen tiimoilta ovat Atomirotan laulaja ja lauluntekijä Mikko Sarjanen ja kirjastonhoitaja Johanna Juvonen Roihuvuoren kirjastosta.

Menovinkit:

Kirjastot

Voimakirjahaaste

Helsingin kaupunginkirjaston toukokuu on täynnä voimakirjoja. Muistutetaan toisiamme lukemisen riemusta, etenkin näinä vaikeina aikoina. Lukeminen voi antaa lohtua, iloa tai uusia näkökulmia erilaisissa elämäntilanteissa. Lukeminen vie toiseen maailmaan ja toisenlaiseen mielentilaan. Mikä on sinun voimakirjasi? Liittyykö siihen jokin tarina? Laita hyvä kiertämään ja jaa oma voimakirjasi somessa tai helsinkiläisten kirjastojen voimakirjanäyttelyissä.

Lue lisää: helmet.fi/voimakirja
#voimakirja

Musiikki

Elias Kovanko & Nightbird, Vuotalo

Pe 27.5. klo 19
Liput 15/11 €, Lippu.fi

Vuosaaressa sijaitsevan Vuotalon Klubb Ankdammille saapuu perjantaina 27.5. klo 19 laulaja-lauluntekijä Elias Kovanko juhlistamaan ensimmäisen EP:nsä Underwater julkaisua yhdessä blues-artisti Nightbirdin kanssa.

Lue lisää: vuotalo.fi

Liikunta

Liikuntamylly ja kuntoportaat Myllypurossa

Myllypuron Liikuntamylly on yksi pääkaupunkiseudun monipuolisimmista kuntoliikunta- ja huippu-urheilupaikoista. Se on myös yksi yleisurheilun valtakunnallisista harjoittelukeskuksista. Liikuntamyllyssä järjestetään säännöllistä kilpailutoimintaa yleisurheilussa, voimistelussa ja salibandyssä. Lisäksi myllyssä voi harrastaa kamppailulajeja, kiipeilyä, koripalloa, bodailua ja voimannostoa, lentopalloa, painia, pöytätennistä sulkapalloa ja tanssia. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat ovat osin urheiluseurojen käytössä, mutta pääsääntöisesti tiloja voi käyttää ilman varausta sisäänpääsymaksulla.

Jokainen päivä on hyvä portaiden tikkaamiseen, ja Myllypurosta tähän löytyy oivat puitteet. Myllypuron entisen jätemäen eli Alakivenpuiston kuntoportaat ovat käytännössä tuplakuntoportaat ja kulkevat mäen molemmin puolin. Myös porrasrivejä on kaksi: toisia voi nousta ylös ja toisia laskeutua alas. Myllypuron lisäksi kuntoportaita löytyy Idästä myös Herttoniemestä ja Pihlajistosta.

Itäkeskuksen uimahalli

Idän tropiikiksikin kutsuttu Itäkeskuksen uimahalli on koko perheen virkistyskeskus, joka henkii aavistuksen tuttua ja nostalgista 90-luvun tunnelmaa. Itäkeskuksen uimahallissa polskitaan kolmessa altaassa, rentoudutaan porealtaassa, peuhataan vesiliukumäissä, karaistutaan kylmävesialtaassa ja lämmitellään viidessä normisaunassa sekä höyrysaunassa. Uimahallin sisäänpääsymaksulla asiakkaiden käytettävissä on myös kunto- ja liikuntasaleja. Altaiden puolelta löytyy virtuaalilaitteisto omatoimisille vesijumpille ja lasten altaalla omatoimiselle uimakoululle.

Ulkokuntosalit

Ulkokuntosalien laatuun on panostettu viime vuosina. Vuonna 2010 Helsinkiin hankittiin 370 laitetta ja tämän jälkeen tahti on pysynyt noin 100 uudessa laitteessa per vuosi. Erityisesti Davidin laitteilla varustetut ulkokuntosalit ovat kovassa suosiossa. Ulkokuntosalien välineet ja laitteet ovat ympärivuotisessa käytössä, maksutta ympäri vuorokauden. Idästä ulkokuntosaleja löytyy esim. Aurinkolahdesta, Kurkimäestä, Vuosaaresta, Puotilan rannasta sekä Roihuvuoren-, Kontulan-, Laajasalon ja Myllypuron liikuntapuistoista.

Lue lisää: helsinkiliikkuu.fi

Africa Night @ Malmitalo

Ke 25.5. klo 17 alkaen
Vapaa pääsy

Toukokuussa Malmitalolla juhlistetaan afrikkalaisia kulttuureja ja Helsingin moninaisuutta. Tapahtumassa esiintyy kaksi huikeaa länsiafrikkalaistaustaista bändiä. Malmitalon aula muuntautuu tapahtuman ajaksi basaariksi, joka esittelee afrikkalaistaustaisia ja afrikkalaisista kulttuureista inspiroituneita suunnittelijoita sekä kojumyyjiä. Tarjolla on mm. käsitöitä, laukkuja, sisustustuotteita, luomukosmetiikkaa, koruja ja vaatteita.

Ohjelma:

17 Afrikkalainen basaari

19 Cheick Cissokho

19.50 Väliaka & Afrikkalainen basaari

20.30 Yelee

Malmitalo Jazz’n’Jam: Joonas Haavisto Trio 

Ti 31.5.2022 klo 19,
Liput 13/8 €, Lippu.fi

Joonas Haavisto Trio takaa kauniita melodioita ja jazzia, joka saa vaikutteita jazzperinteen lisäksi niin klassisesta musiikista kuin hiphopistakin. Haavisto on keikkaillut yli 15 vuoden ajan Joonas Haavisto Trion kanssa. Triossa soittavat Joonas Haavisto (piano), Antti Lötjönen (basso) sekä Joonas Riippa (rummut). Ohjelmisto muodostuu pitkälti Haaviston sävellyksistä, joissa kauniit melodiat, pitkät kaaret sekä vapaammat jaksot tasapainottavat toisiaan.

MODERN MOVES, Caisa

Kulttuurikeskus Caisassa Kalliossa on vielä lauantaihin 28.5. asti Keke Leppälän skeittaukseen keskittyvä valokuvanäyttely MODERN MOVES. Vapaa pääsy.

Espan lavan kesäkausi

Espan lavan kesäkausi on käynnistynyt. Tulevana sunnuntaina 29.5. lavalle nousee PIIRA (Piirainen Blom Saarenkylä), joka tuo kansanmusiikin ja kansantanssin ryminällä 2020-luvulle. Vapaan pääsyn keikkoja on luvassa läpi kesän.