Ohjelma: Kaupunkielämää

4.5.2022

Itä-Helsingin ruokakulttuuri

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Njassaa tuuraamassa Anikó Lehtinen! Haastattelussa ravintola Skutan Jyrki Tsutsunen.

Skutta on villiruokakokki Jyrki Tsutsusen keittiö. Tsutsunen on kerryttänyt kokemusta ravintola- ja
tapahtumatuotannoista jo muutaman vuosikymmenen ajan. Viime vuosina Jyrki on keskittynyt erityisesti poikkitaiteellisiin ruokatapahtumiin, hänen kädenjälkensä näkyy useissa kulttuuritapahtumakollektiiveissa. Lähestymistapa villiruokaan ja metsään sekä ruokailukokemuksen muuttaminen taidemuodoksi ovat herättäneet runsaasti kansainvälistä huomiota ja ihastusta. Nyt tästä hulluudesta nautitaan Itä-Helsingissä kulttuurikeskus Stoassa!

Menovinkit:

Vesiliikennöinti Helsingin saariin käynnistymässä!

Vesireittiliikenteen Helsingin ulkoilusaariin alkaa pääsääntöisesti toukokuun alussa, ja esimerkiksi Uunisaareen ja Liuskaluodolle pääsee jo paatin kyydissä. Vesiliikenne ulkoilusaariin jakautuu reittiliikenteeseen ja kiertoajeluihin, joista vastaavat yksityiset liikennöitsijät, ja tänäkin kesänä vesiliikennöinnissä on myös ekologisesti ilahduttavasti käytössä puhtaasti sähköllä toimivia yhteysaluksia. Lisätietoja saa netistä helsinkiliikkuu.fi-sivuilta.

Caisassa esitetään huomenna torstaina ja myös perjantaina ja lauantaina absurdi komedia It Just Depends on Who You Get. Tarina seuraa avioparia, Francoa ja Gildaa, ja kertoo kompromisseista, joita me kaikki teemme, varsinkin silloin, kun kyseessä on mukavuuden ja turvallisuuden halu. Esitykset alkavat klo 19, liput lippu.fi:stä 10 / 6 euroa. Lisätietoja osoitteesta caisa.fi.

Caisassa myös alkaa perjantaina 6.5. Keke Leppälän valokuvanäyttely MODERN MOVES. Näyttely keskittyy urbaanin kaupunkikulttuurin timanttiin: skeittaukseen. Näyttely heijastelee lajin vapautta ja puhuttelee myös skeittaukseen vihkiytymättömiä. Sinne on vapaa pääsy, lisätietoja saa Caisan nettisivuilta caisa.fi.

Stoassa on ensi viikolla Spring Break Festival. Kyseessä on Kinetic Orchestran järjestämä pienimuotoinen festivaali, jonka keskiössä on liike. Festivaali tuo Stoaan kolme Helsingin ensi-iltaa: Mia Jaatisen ja Kinetic Orchestran teoksen Red Desert, Kinetic Orchestran teoksen Mistakes ja Race Horse Companyn teoksen O’DD. Tarkemmat tiedot ja linkit lippukauppaan löytyvät Stoan nettisivuilta stoa.fi.