Ohjelma: Kaupunkielämää

11.5.2022

Itä-Helsingin musiikki

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Itäkuu-aiheena Itä-Helsingin musiikkitarjonta. Vieraana Markus Nordenstreng, joka esiintyy Vuotalolla torstaina 12.5. Lisäksi keskustelua Helsingin kaupunginkirjaston voimakirjahaasteesta:

Menovinkit:

Museot

HKM, Tervetuloa Puistokatujen kummitukset ‑kummituskävelylle!

Pe 13.5. klo 17–18.30, Aleksanterinkatu 16

Kaupunginmuseon kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Museon kummitusvastaavat kertovat kävelyn aikana kaupungin tunnetuimmista kummituksista ja mysteereistä. Mistä syntyvät urbaanilegendat ja miksi ihmiset kertovat kummitustarinoita? Kävelyillä ei ole varsinaista ikärajaa, mutta toivomme pienimpienkin osallistujien olevan yli kymmenvuotiaita.

Lue lisää: helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat/

 

HAM, Lauantaipajan teema on ”Tanssiva hahmo”

La 14.5. klo 14–16 , Eteläinen Rautatiekatu 8

Ota taide omaksesi itse tekemällä ja yhdessä kokemalla! Tule sellaisena kuin olet; ennakko-osaamista ei tarvita! Ensi lauantaina teemana on ”Tanssiva hahmo”, muovailemme DAS-massasta. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lue lisää: hamhelsinki.fi/event/lauantaipaja/

 

HAM, Lauantain opastukset

La 14.5. klo 13, 14 & 15, Eteläinen Rautatiekatu 8

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla. Opastukset sopivat kaikenikäisille. Lauantaina toteutuu seuraavat opastukset suomeksi:  Greta Hällfors-Sipilä & Sulho Sipilä -näyttely klo 14  ja Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2020- näyttely klo 15. Ruotsiksi toteutuu klo 13 Greta Hällfors-Sipilä & Sulho Sipilä -näyttely.

Lue lisää: hamhelsinki.fi/tule-ja-koe/yleisoopastukset-lauantaisin

Kirjastot

Uusia näkökulmia, lohtulauseita ja kauniita ajatuksia – Helsingin kaupunginkirjaston kevät on täynnä voimakirjoja.

Muistutetaan toisiamme lukemisen riemusta, etenkin näinä vaikeina aikoina. Lukeminen voi antaa voimaa, lohtua, iloa tai uusia näkökulmia erilaisissa elämäntilanteissa. Lukeminen vie toiseen maailmaan ja toisenlaiseen mielentilaan.

Mikä on sinun voimakirjasi? Liittyykö siihen jokin tarina? Missä tilanteessa kirja tuli tarpeeseen? Laita hyvä kiertämään ja jaa oma voimakirjasi somessa tai kirjastojen voimakirjanäyttelyissä.

Lue lisää: helmet.fi/voimakirja

Liikunta:

Stadin kesän kunkut: Uimastadion ja Kumpulan maauimala

Helsingin kesä on pitkälti samanpituinen kuin maauimalakausi. Kesä alkaa siis toukokuussa kun Uimastadika avataan 15. päivä ja Kumpulan maauimala 22.5., ja suvea jatketaan aina syyskuuhun asti. Maauimaloissa polskitaan, otetaan aurinkoa, hypitään pommeja ja saunotaan, mutta molemmissa maauimaloissa voi myös kuntoila koriksen, rantalentiksen, ulkokuntosaleilun ja vaikka pingiksen hakkaamisen parissa. Nälkä ei myöskään pääse yllättämään, sillä kummassakin kesäkohteessa kahvilaravintolat pistävät pöytään monipuoliset menut.

Uimastadion ja Kumpulan maauimala, stadilaisten kesämökit, satoi tai paistoi. Lue lisää helsinkiliikkuu.fi.

Nuoriso:

Nuorten Saarigallerian talkoot Vartiosaaressa 25.5. kello 15.30–19. 

Haluaisitko olla mukana rakentamassa helsinkiläisille nuorille kesäpaikkaa Vartiosaareen? Nuorten Saarigalleria avaa taas ovensa kesäkuussa 2022 ja nyt etsimmekin innokkaita ideoimaan, istuttamaan, nikkaroimaan ja haravoimaan hyvässä seurassa kahvikupin äärellä.

Saarigalleriassa järjestetään kesällä 2022 maksutonta luonto- ja taidetyöpajatoimintaa nuorille ja Nuorten ekokahvila palvelee asiakkaita vauvasta vaariin. Nuorten Saarigalleria on kaikkien helsinkiläisten paikka, jossa yhdistyvät luonto ja taide. Saarigalleria sijaitsee Laajasalon edustalla olevassa Vartiosaaressa, historiallisessa tallirakennuksessa ja sen ympäristössä. Vartiosaaren upeat maisemat ja historialliset luontopolut metsäkirkkoineen tarjoavat idylliset puitteet toimia, mutta aina löytyy jotakin korjattavaa, suojeltavaa, rakennettavaa tai uudistettavaa. Saarigallerian talkoot järjestetään Vartiosaaressa keskiviikkona 25.5. kello 15.30–19. Paikalle ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa toimia Saarigallerian ympäristön, nuorten hyvinvoinnin ja Vartiosaaren monimuotoisen luonnon hyväksi. Lisätietoja kuljetuksista ja aikatauluista saat lähettämällä sähköpostia osoitteeseen saarigalleria@hel.fi.