Ohjelma: Kaupunkielämää

13.4.2022

Helsinkiläisten taide- ja kulttuuritoimijoiden koronaerityisavustukset

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Helsinkiläisille taide- ja kulttuuritoimijoille kohdennetaan koronasta palautumiseen 1,75 miljoonaa euroa vuosina 2022–2023.

Erityisavustus on haettavissa 13. huhtikuuta alkaen

Koronasta palautumiseen kohdennetaan 600 000 euroa erityisavustuksina. Tällä avustusmuodolla halutaan elvyttämällä tukea jatkuvuutta ja turvata toimintaa taiteen ja kulttuurin kentällä. Kyseessä on ei-hankkeistettu haku, jossa arvioidaan ensisijaisesti toimijoiden taloudellista tilannetta.

Avustuksen saaja voi kohdentaa avustuksen esimerkiksi henkilöstöresursseihin, kulujen kattamiseen yleisesti, yleisösuhteen kehittämiseen, taiteelliseen suunnittelutyöhön, myynnin edistämiseen tai muuhun kohteeseen, joka tukee toimijan palautumista koronasta.

Erityisavustusta voivat hakea taide- ja kulttuurialalla toimivat rekisteröityneet yhteisöt, joiden toiminta on ammattimaista. Hakijan kotipaikan tulee olla Helsinki. Valtionosuutta saavat toimijat on rajattu tämän haun ulkopuolelle. Haku on avoinna 13.4.–27.4.2022 ja päätökset avustuksista tehdään 9.6.2022 kulttuuri- ja kirjastojaoston kokouksessa. Avustuksen käyttöaika on 1.7.-31.12.2022.

Mikroavustukset ovat haettavissa ensimmäistä kertaa 1. toukokuuta alkaen

Mikroavustuksiin kohdennetaan 250 000 euroa. Mikroavustus on uusi avustusmuoto ja kokeilu, jonka tavoitteena on lisätä monimuotoista tapahtumallisuutta ympäri kaupunkia ja tukea taide- ja kulttuurikentän työllisyyttä. Hakuprosessiltaan nopeaa ja kevyttä pienimuotoista avustusta voi hakea esimerkiksi freelance-taiteilijoiden palkkioihin. Mikroavustusta voivat hakea taiteilijat, freelancerit, työryhmät ja kulttuuritapahtumien toteuttajat. Haku on avoinna 1.5.–16.5.2022 ja päätökset tehdään toukokuussa. Hausta toteutetaan toinen kierros, mikäli avustusmäärärahaa on ensimmäisen kierroksen jälkeen jäljellä. Avustuksen käyttöaika on 1.6.–31.10.2022.

Menovinkit:

Maunula-talolla torstaina 14.4. klo 18 Pop & Jazz -konservatorion konsertti: Electric Experience & Lauri Peisterä. Electric Experience esittää Jimi Hendrix – klassikoita omintakeisella otteella. Bändin vahva bluessävytteinen anti ja intensiivinen yhteissoitto slide-kitaroinnilla höystettynä tarjoaa uudenlaisen lähestymistavan kitarataiturin musiikkiin eikä taatusti jätä kuulijaansa kylmäksi. Lauri Peisterä on laulaja ja lauluntekijä, jonka musiikissa yhdistyy americana ja juureva popmusiikki.

Vapaa pääsy.
Lue lisää: maunulatalo.fi

Kantsun keskiviikkoklubit Kanneltalolla ovat matalan kynnyksen open mic -iltoja, joissa
lava on avoin Kaarelan alueen asukkaiden moninaiselle osaamiselle. Iltaan voi osallistua
joko esiintyjänä tai pelkästään yleisönä. Klubilla voi esittää esimerkiksi runon, laulun,
tietoiskun, itse kirjoittaman tekstin tai tarinan. Seuraava open mic -ilta Kanneltalolla
on keskiviikkona 20.4. Tapahtumaan on vapaa pääsy, esiintyjiltä toivotaan
ennakkoilmoittautumista.

Lue lisää: kanneltalo.fi

Keikat Malmitalolla

Malmitalon A la Malmi -klubilla torstaina 14.4. klo 19 kuullaan vilpittömällä musiikillaan hurmaavaa Arppaa ja viime vuoden koskettavimpiin tulokkaisiin lukeutuvaa Sepikkaa.

Liput 16/13 €, lippu.fi

Okko Saastamoisen perustama OK:KO-yhtye on noussut yhdeksi merkittävimmistä uusista jazzyhtyeistä Suomessa. Yhtye on kuuluisa rohkeasti persoonansa likoon laittavista improvisoinnin ammattilaisista. Jazzin tunnelmaan voi heittäytyä Malmitalolla tiistaina 19.4. Liput 13/8 €, lippu.fi

Lue lisää: malmitalo.fi

Hakasalmen huvilan uusi näyttely: Rikoksen ja rakkauden kaduilla Pitkänsillan takana on kuvattu sadan vuoden aikana kymmeniä elokuvia ja televisiosarjoja. Hakasalmen huvilan uusi näyttely Rikoksen ja rakkauden kaduilla esittelee kuvitteellisen Kallion, jossa on langettu rikoksen poluille, rakastettu ja tehty työtä. Vahvasti visuaalinen ja elokuvamaisen elämyksellinen näyttely avautui 1.4. ja on avoinna 12.2.2023 asti.

Lue lisää: hakasalmenhuvila.fi

Lauantaipaja: Leijailua

La 16.4. klo 14–16, Helsingin taidemuseo HAM

Kaikille avoimen lauantaipajan teema on leijailua. Rakennamme yhdessä roikkuvan
mobilen silkkipaperista.