Ohjelma: Kaupunkielämää

14.12.2022

Helsinki vastaa talviuintibuumiin

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Talviuinnin, kuten monen muunkin ulkoaktiviteetin, suosio kasvoi Helsingissä pandemian aikana, ja kävijämäärät ovat pysyneet korkeina siitä asti. Helsingissä on tällä hetkellä 13 talviuintipaikkaa, joiden toiminnoista vastaavat talviuintiseurat ja -yhdistykset. Helsingin talviuintipaikkoja ylläpitävät ja hallinnoivat talviuintiseurat ovat saaneet paljon uusia jäsenhakemuksia, mutta valitettavasti kaikki halukkaat eivät ole talviuintipaikkaa itselleen löytäneet tai päässeet liittymään haluamiinsa talviuintiseuroihin tai -yhdistyksiin. Nyt Helsingin kaupunki on vastaamassa talviuintibuumiin, sillä lähitulevaisuudessa tullaan avaaman peräti viisi uutta talviuintipaikkaa.

 

Menovinkit:

 

Kevään liikuntakursseille ilmoittaudutaan nyt Helsingin kaupungin järjestämät liikuntakurssit alkavat vuodenvaihteen jälkeen tammikuun alussa, ja näille kursseille ilmoittaudutaan nyt. Kurssikattauksessa on tutusti uimakouluja ja muuta vesiliikuntaa, ryhmäliikuntaa, kuntosalitoimintaa, soveltavaa liikuntaa ja muuta monipuolista liikuntaa lapsille, työikäisille, senioreille ja erityisryhmille. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet osoitteesta helsinkiliikkuu.fi.

 

Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 B

Tiia Kasurinen: Surface; to 15.12. klo 19 , pe 16.12. klo 19  la 17.12. klo 15 ja 19

SURFACE on feminiinisyyttä tutkiva tanssiteos ja vinksahtanut Disney-satu. Se on humoristinen ja riipaiseva näkökulma vallasta sekä katseen kohteena olemisesta. Esityksen keskiössä on merenneidoista inspiroitunut hahmo vanhoista tarinoista irrotettuna ja 2020-luvulle sijoittuneena. Tiia Kasurinen esittää teoksen soolona – valon, äänen, videon puvustuksen ja lavastuksen tukemana.

Lisätietoja: caisa.fi

Liput 25/15 €, lippu.fi

 

Malmitalon joulu

Malmitalolla on tarjolla paljon jouluista ohjelmaa joulun suosikkielokuvista konserteihin. Tutustu ohjelmaan: malmitalo.fi

 

Annantalo: Haloo joulukuu!

Haloo joulukuu! -taiderieha on tarkoitettu erityislasten perheille. Tapahtumassa pääset tutustumaan erilaisiin saavutettaviin lasten ja nuorten taide- ja kulttuuriharrastuksiin sekä kokeilemaan niitä työpajoissa. Tule mukaan! Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Lisätietoja: annantalo.fi

 

 

Pasilan kirjastossa kirjavaraston avoimet joka keskiviikko klo 15–19

 

Helmet-kirjastojen yhteisen kirjavaraston tehtävänä on säilyttää kulttuurisesti merkittävää, usein loppuunmyytyä aineistoa. Vanhimmat opukset ovat 1700-luvulta. Lainattavaa löytyy monta hyllykilometriä. Tervetuloa aarreaittaan!

 

Lue lisää: Helmet.fi