Ohjelma: Kaupunkielämää

15.5.2024

Helsingin mallin kehittämisavustuksilla toteutettavat taiteen ja kulttuurin hankkeet eri kaupunginosissa

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-podcastissa vieraana Helsingin kaupungilta erityissuunnittelija Katri Tenhola, Helsingin kaupunginteatterista ohjaaja Janne Puustinen,  ja hankkeeseen osallistuva kaupunkilainen Eili Trotsak.

Menovinkit:

Lukubileet Oodissa keskiviikkona 22.5. klo 17–20

Nyt juhlahousut jalkaan, lukulasit nenälle ja kirjakassi olalle, on lukubileiden aika! Tule Oodin Maijansaliin pitämään uskomattoman hauskaa eli lukemaan yhdessä hiljaa. Voit ottaa omat lukemiset mukaan tai tulla ilman kirjaa, meiltähän niitä löytyy. Autamme myös tarvittaessa bilelukemisen etsinnässä. Kuivin suin ei tarvitse olla, sillä lukubileet järjestetään Oodin ravintolan yhteydessä, ja sieltä voi ostaa mieleistään kostuketta. Tervetuloa!

1950–70-lukujen muotinäytös Hakasalmen huvilassa la 18.5. klo 13–16.30

Tervetuloa harvinaislaatuiseen muotinäytökseen, jossa nähdään aitoja vanhoja asuja 1950–70-luvuilta. Pukeudu ajan tyyliin – paras asu palkitaan! Näytösten lomassa voit myös tutustua vintage-harrastukseen sekä seurata Stadin ammattiopiston meikkaus- ja kampausnäytöksiä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi

Espan lavan kesä käynnistyy 16.5. – läpi kesän tarjolla monipuolisesti musiikkia, tanssia ja sirkusta  

Kesäisen Helsingin keskus on Espan lava, jonka ohjelma on tänäkin vuonna ennätyksellisen monipuolinen. Ohjelmassa on lähes 250 esitystä kaiken ikäisille aina 31.8. asti. Kesän aikana Espan lavalla nähdään muun muassa Arja Saijonmaa, Samae Koskinen ja Paleface. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Espan lavan avajaiskonsertti torstaina 16.5. käynnistää monipuolisen kulttuurikesän aivan Helsingin ytimessä. Tänä kesänä Espalla nähdään ja kuullaan jazzia, kansanmusiikkia, popia, etnoa, rockia, klassista, tanssia ja sirkusta. Heinä-elokuussa järjestetään suositut teemaviikot Jazz-Espa ja Etno-Espa ja kesän aikana kuullaan puolustusvoimien soittokuntien MIL-Espa-sarja, joka alkaa perjantaina 24.5. Ilmavoimien Big Bandin ja Sami Pitkämön Ray Charles -tribuuttikonsertilla. Ohjelmassa ovat tuttuun tapaan myös Helsinki-päivän ja Taiteiden yön konsertit.

Perjantaina 17.5. käynnistyvissä viikoittaisissa Open Stage -konserteissa esiintyvät intohimoiset harrastajat tai vielä läpimurtoaan odottavat artistit. Open Stagella esiintyy kesän aikana 49 artistia tai yhtyettä, muun muassa Overhead 6.6. ja Elias Nieminen Ensemble 11.7.

Avajaisissa torstaina 16.5. lavalle nousevat klo 17 alkaen indie-elektropop-artisti Iris Kukka, huuliharppukvartetti Sväng ja jazzlaulaja Anna Inginmaa.

Lue lisää: Espanlava.fi

Yhdessä ulkokuntosalille – maksuttomat ulkokuntosaliohjaukset jatkuvat vielä kahtena perjantaina 

Maksuttomia ulkokuntosaleja on ympäri Helsinkiä, ja niiden avulla liikunnan aloittaminen käy helposti. Nyt on tarjolla maksutonta ulkokuntosaliohjausta seitsemällätoista ulkokuntosalilla eri puolilla kaupunkia vielä kahtena perjantaina eli 17. ja 24.5. klo 10–12. Tapahtumat toimivat non stop -periaatteella, eli voit tulla mukaan milloin tahansa klo 10–12 välillä. Katso tarkemmat tiedot osoitteesta liikunta.hel.fi