Ohjelma: Kaupunkielämää

22.6.2022

Hakasalmen huvilan näyttely ”Rikoksen ja rakkauden kaduilla”

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-podcastissa aiheena Hakasalmen huvilan näyttely ”Rikoksen ja rakkauden kaduilla”. Vieraana näyttelyn kuraattori ja elokuvatutkija Minna Santakari.

Katso lisää: https://hakasalmenhuvila.fi/nayttelyt/rikoksen-ja-rakkauden-kaduilla/

Näyttely on avautunut 1.4. ja se jatkuu helmikuulle 2023. Hakasalmen huvila on mainio kesäkohde kauniisti kukkivine pihoineen ja kahviloineen.

 

Menovinkit:

 

HAM juhlistaa Pride-viikkoa: HAM x BALLROOM
-vogue-tunteja, Fabulous-dokumenttielokuvan näytös ja luento ballroom-kulttuurista

Ma 27.6. & ti 28.6, Eteläinen Rautatiekatu 8

Helsinki Pride -viikolla 27.6. –28.6. HAMissa on mahdollisuus osallistua vogue-tunneille, tutustua ballroom-kulttuuriin luennolla ja nähdä Fabulous-dokumenttielokuva. Ohjelmakokonaisuus järjestetään englanniksi ja se on suunniteltu yhteistyössä taiteen tekijä Anneli Kannisen kanssa, joka on yksi suomalaisen ballroom-yhteisön edelläkävijöistä vuodesta 2010 alkaen.

Ilmoittaudu tapahtumiin ja lue lisää: hamhelsinki.fi/tapahtumat

Helsingin kaupunginmuseo: Helsinkiä queeristi -opastus

Ma 27.6.2022 klo 17, Aleksanterinkatu 16

Tule mukaan opastetuille kierroksille menneisyyden Helsingin kaduille ja koteihin, baareihin, puistoihin ja pusikkoihin queer -näkökulmalla. Tutut paikat ja luutuneet käsitykset saavat uusia merkityksiä, kun Helsingin kaupunginmuseon Valitut palat -näyttelyyn tutustutaan Pride-viikon hengessä.

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

 

Hakasalmen huvila: Vino katse leffojen Kallioon

Ti 28.6. klo 17, Mannerheimintie 13

Pride-viikon kunniaksi Hakasalmen huvilan elokuvahistoriallisessa Rikoksen ja rakkauden kaduilla -näyttelyssä pidetään erikoisopastuksia, jotka avaavat uuden näkökulman Pitkänsillan takaiseen Helsinkiin sijoitettuihin elokuviin ja televisiodraamoihin. Queer-elokuvan asiantuntija Marjo Pipinen tarkastelee niistä välittyvää kuvaa kuvitteellisen Kallion elämästä.

Lue lisää: www.hakasalmenhuvila.fi/tapahtumat

Helsingin kaupunginmuseo: Mielentilat ja -maisemat sateenkaarevassa historiassa -kävelyopastus

Ti 28.6.2022 klo 17, Aleksanterinkatu 16

Sateenkaarihistoriallisen kävelykierroksen teemana ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historian, mielenterveyden, taiteen ja kulttuurin teemojen risteyskohdat ja tärkeät osoitteet. Kävelykierroksen oppaina toimivat tietokirjailija Rita Paqvalén ja kuvataiteilija Katriina Rosavaara.

Lue lisää: www.helsinginkaupunginmuseo.fi/tapahtumat

 

Nuorten kesäkahvilat

Persoonalliset ja ihanat kesäkahvilat kuuluvat Helsingin kesään. Nuorisopalveluiden kesäkahvilat ovat nuorten suunnittelemia ja ne työllistävät nuoria. Tarjolla on pienpaahtimokahvia sekä suolaisia ja makeita herkkuja edulliseen hintaan, letkeää meininkiä ja kiireetöntä kesälomatunnelmaa. Kahviloissa saat ostoksistasi leimoja kahvilapassiin ja voit lunastaa maksuttoman kesäherkun. Kierrä vaikka kaikki kesäkahvilat!
Tänä kesänä ovat avoinna kahvilat Kumpulassa, Pukinmäessä, Jakomäessä, Vuosaaressa, Munkkiniemessä, Vartiosaaressa, Maunulassa, Fallkullassa ja Mustikkamaalla.

Tarkemmat osoitteet ja aukioloajat löytyvät osoitteesta https://nuorten.hel.fi/kesakahvilat/ 

Stoan aukiolla pääsee aistimaan kesällä kansainvälisiä puutarhatunnelmia Koko maailman puutarhassa. Tässä projektissa ovat mukana mm. Itäkeskuksen kirjasto, Irakilaisten naisten yhdistys INY ry, African Care ry sekä naapureita ja lähialueen asukkaita. Projektiin osallistuvat yhteisöt kylvävät ja kasvattavat kesän aikana värikkään kokoelman hyötykasveja, yrttejä ja kukkia maailman eri kolkista ja kulttuureista. Koko maailman puutarhassa myös kerätään ja jaetaan tietoa ruokakulttuureista, perinteistä, merkityksellisistä kasveista ja resepteistä ympäri maailman. Voit myös jakaa oman ruokatarinasi tai reseptin! Lisätietoja saa Stoan sivuilta stoa.fi

Caisassa on ensi viikon tiistaina mielenkiintoisen kuuloinen esitys Dark Drag: Dreams. Kyseessä on kokeellinen esitystaideklubi: burleskia, spoken wordia ja livemusiikkia. Dark Drag Dreams saattelee yleisönsä unten ja unelmien maailmaan. Dark Drag on vuodesta 2019 toiminut kehollisuutta, esitystaidetta ja livemusiikkia yhdistävä kokeellinen alusta, jota kuratoi ja tuottaa esiintyjä-taiteilija Maaret Louhelainen. Dark Drag tarjoaa selektion esitystaiteen varjoisemmilta kujilta. Ennen esitystä ja väliajalla ehtii herkutella mainiossa Café Bruketissa Caisan aulassa. Liput tapahtumaan 10/6 euroa, lippu.fi:stä.

Kulttuurikeskuksissa maksuttomat kaupunkitanssit jatkuvat, ja Espan lavalla on käynnissä kaikkien aikojen konserttikesä, ja kaikesta mitä lavalla tapahtuu pääsee nauttimaan ilmaiseksi. Lisätietoja kaupunkitansseista saa kulttuurikeskusten nettisivuilta sivuilta ja Espan lavan ohjelma löytyy osoitteesta espanlava.fi.

Stadin kesän kunkut: Uimastadion ja Kumpulan maauimala

Uimastadion (15.5.–11.9.) ja Kumpulan maauimala (22.5.–21.8.) ovat kesän ehdottomia ykköspaikkoja. Maauimaloissa polskitaan, otetaan aurinkoa, hypitään pommeja ja saunotaan, molemmissa maauimaloissa voi myös kuntoilla koriksen, rantalentiksen, ulkokuntosalien ja vaikka pingiksen hakkaamisen parissa. Nälkä ei myöskään pääse yllättämään, sillä kummassakin kesäkohteessa kahvilaravintolat pistävät pöytään monipuoliset menut. Uimastadion ja Kumpulan maauimala, stadilaisten kesämökit, satoi tai paistoi.

Lue lisää helsinkiliikkuu.fi.

Uimarantakausi on täydessä vauhdissa

Rantapelastajat ovat aloittaneet työskentelyn Helsingin uimarannoilla 6. kesäkuuta. Helsingissä on 12 valvottua uimarantaa, joissa rantapelastajat päivystävät päivittäin 14. elokuuta asti, myös pyhäpäivinä. Kesän 2022 aikana uimista ei kuitenkaan suositella Marjaniemen uimarannalla, ja Vantaanjoen varren uimarannoilla suositellaan välttämään uimista rankkasateiden yhteydessä. Uimarantavesien lämpötilat ja sinilevätiedot löytyvät tutusti osoitteesta ulkoliikunta.fi ja lisää tietoja uimarantakaudesta puolestaan osoitteesta helsinkiliikkuu.fi.

Stadin ulkokuntosalit – auki maksutta 24/7!

Ulkokuntosalit ja kuntoportaat ovat nousseet todellisiksi hittipalveluiksi. Ulkokuntosalit ovat käytössä vuoden ympäri 24/7. Erityisesti Davidin laitteilla varustetut ulkokuntosalit ovat kovassa suosiossa. Laitteissa saa säädettyä vastusta siirrettävällä painopakalla, joten ulkokuntosalit sopivat hyvin eri tasoisille kuntoilijoille. Kaikki Davidin laitteilla varustetut ulkokuntosalit löydät: https://helsinkiliikkuu.fi/ulkokuntosalit/