Ohjelma: MU­SA VAI BIS­NES

11.1.2021

Rap-artisti Ailu Valle pohtii saamelaisartistien asemaa musiikkiteollisuudessa

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

MUSA VAI BISNES -ohjelmassa kuullaan kaksiosainen keskustelu Black Lives Matter -liikkeen vaikutuksista suomalaiseen musiikkialaan. Kahden jakson kokonaisuus käsittelee muun muassa sitä, mitä on tapahtunut kevään ja kesän mielenilmausten jälkeen ja mitä pitäisi vielä tehdä. Aiheeseen liittyen Maria Veitola keskusteli rap-artisti Ailu Vallen kanssa siitä, miten musiikkialaa ravistellut The Show Must Be Paused -liike on huomioinut saamelaismuusikot.

Valle on palkittu rap-artisti, joka on esiintynyt niin Suomessa, kuin ulkomailla. Pohjoissaameksi räppäävä artisti pohtii haastattelussa saamelaisartistien asemaa musiikkiteollisuudessa. Vallen mukaan liikkeen vaatimukset ovat olleet esillä sosiaalisessa mediassa, mutta konkreettisella tasolla toimenpiteet eivät ole näkyneet saamelaisartistille. Valle näkee yhteyden saamelaisten historiallisen syrjinnän ja tämän päivän rakenteiden välillä. Kuuntele haastattelu!

Maria Veitolan luotsaama MUSA VAI BISNES maanantaisin klo 17.00 Radio Helsingin taajuudella sekä on-demandina ja podcastina silloin kun sinulle parhaiten sopii.