Ohjelma: Kaupunkielämää

6.4.2022

Caisan Space Habib -esitys

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Kaupunkielämää-osiossa teemana on Caisan Space Habib -esitys, josta kertovat Kiureli Sammallahti ja Miriam Mekhane.

Space Habibissa on luvassa musiikkia, akrobatiaa ja kuvallista ilotulitusta. Futuristinen satu luo unelmia valovuosien päähän. Vauhdikasta esitystä rytmittävät Lähi-Idän ja Intian tanssibiitit.

Futuristisen sadun näyttämönä on dystooppinen lähiö ja ääretön avaruus sen yläpuolella. Ilmaisultaan monikulttuurisessa esityksessä kovaa elämää viettävä autovaras kohtaa ihmeellisen naisen tähdistä. Näyttämölle muodostuu herkkä ja rohkea tarina, jossa unelmoidaan valovuosien päähän, koetaan huimia avaruuden takaa-ajoja, lauletaan ja tanssitaan, laukaistaan kuolemansäteitä. Lopussa pimeys tuhoutuu ja valo voittaa!

Monikulttuurinen ja värikäs esiintyjäryhmä koostuu Suomessa asuvista esittävän taiteen ammattilaisista. Musiikista vastaa kansanmusiikkiin ja intialaiseen musiikki-ilmaisuun perehtynyt Kiureli Sammallahti, jonka kanssa esityksen soundtrackin on tuottanut synthwave-artisti Millenium Falck.

Tarinan päärooleissa nähdään Miriam Mekhane ja Eetu Sopanen. Avaruuden pahan kyborgipäällikön roolissa nähdään videoprojektiona suomalaisen rock and rollin isä Remu Aaltonen.

Esitykset Caisassa pe 8.4. klo 19.00 ja la 9.4. klo 19, liput 15/10 €, lippu.fi.

Menovinkit:

STOA: Ilona Jäntti & Eleonora Dall’Asta – Kolme ilma-akrobatiasooloa

Itäkeskuksen Stoassa pääsee nauttimaan ilma-akrobatiasta sirkustaitelijoiden Ilona Jäntin ja Eleonora Dall’Astan esittämänä. Esityksen aikana nähdään Ilona Jäntilta kaksi sooloa, E minor ja Gangewifre, ja Dall’Astalta yksi soolo, Matmo. Jäntin E minor -soolon musiikkina kuullaan kroatialaisen säveltäjän Dora Pejacevicin sellosonaatti paikan päällä esitettynä. Esitykset pe 8.4., la 9.4. ja su 10.4., liput 20 / 15 €, lippu.fi.

Hakasalmen huvila, Rikoksen ja rakkauden kaduilla

Pitkänsillan takana on kuvattu sadan vuoden aikana kymmeniä elokuvia ja televisiosarjoja. Hakasalmen huvilan uusi näyttely Rikoksen ja rakkauden kaduilla esittelee kuvitteellisen Kallion, jossa on langettu rikoksen poluille, rakastettu ja tehty työtä. Vahvasti visuaalinen ja elokuvamaisen elämyksellinen näyttely avautuu 1.4.2022 ja jatkuu 12.2.2023 asti.
Lue lisää: https://hakasalmenhuvila.fi