Ohjelma: Kaupunkielämää

21.4.2023

Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta tuo esiin moniäänistä Helsinkiä

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Helsingin Kaupunginmuseossa 22.4. avautuva uusi näyttely kertoo afrosuomalaisista osana Helsinkiä ja helsinkiläisyyttä. Näyttelyä on tehty yhdessä afrosuomalaisten nuorten aikuisten kanssa. Pääosassa ovat nuoret itse ja heidän kokemuksensa sekä vanhempien ihmisten muistot omasta nuoruudestaan eri vuosikymmeniltä. Näyttely on historiallinen, sillä afrosuomalaisuudesta ei ole tällä laajuudella Helsingissä kerrottu aiemmin. Vieraaksi tulevat siis Eero Salmio Helsingin kaupunginmuseon tutkija sekä Wisam Elfadl, Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelyn kuraattori.

 

Menovinkit:

 

 

Hyvää Lukuviikkoa!

Tällä viikolla kirjastoissa vietetään Lukuviikkoa. Tämän vuoden Lukuviikolla nostetaan esiin, miten erilaiset lukemisen tavat ja digitaaliset alustat muuttavat lukemistamme. Löydät kaikki Helsingin kirjastoissa järjestettävät Lukuviikon tapahtumat osoitteesta helmet.fi/tapahtumat.

 

 

Lumi suli, kuntoportaat esiin tuli.

Helsingin kaikki 1455 kuntoporrasaskelmaa odottavat sinua. Onko parempaa kuin askeltaa lintujen laulaessa kevätsäässä ylös ja alas omaan tahtiin, alavartalolihasten tehdessä kaiken työn. Eniten askelmia kerralla pääset ottamaan Malminkartanon huipun kuntoportaissa, joissa on peräti 347 porrasaskelmaa, ja nopeisiin pyrähdyksiin sopii hyvin vaikkapa Mäntymäen 79 porrasaskelmaa. Kuntoportaita löytyy lisäksi ainakin Paloheinästä, Lauttasaaresta, Savelan- ja Alakivenpuistosta sekä Länsi-Herttoniemestä. Lisätietoa Helsingin kuntoportaista löydät liikunta.hel.fi -sivustolta hakusanalla kuntoportaat.

 

 

Vielä ehtii – kesän kurssi-ilmoittautumiset jatkuvat!

Kesän parhaat liikuntakurssit löytyvät täältä, tarjolla mm. sisä-, ulko- ja vesiliikuntaa, sekä puistojumppia (puistojumppiin vapaa pääsy). Käy katsomassa onko kursseilla vielä tilaa ja ilmoittaudu osoitteessa: asiointi.hel.fi. Lisätietoja koko kesän tarjonnasta löytyy osoitteesta: helsinkiliikkuu.fi

 

 

Malmitalo pe 21.4. klo 19

STINAKO & Heta Narkaus – A la Malmi -klubi

Yhden viime vuoden upeimmista levyistä julkaissut STINAKO ja loppuvuodesta 2022 debytoinut Heta Narkaus saapuvat A la Malmi -klubin vieraiksi huhtikuussa. Lisätietoja: tapahtumat.hel.fi. Liput 20/15 €, lippu.fi.

 

 

Stoa 22.4.–27.5.

Hiwa K: Chicago Boys – While We Were Singing, They Were Dreaming – IHME Helsinki 2023

IHME Helsinki 2023 -teos kutsuu mukaan kulttuuritaustoiltaan, iältään ja koulutukseltaan erilaiset ihmiset jakamaan tarinoita, soittamaan musiikkia ja laulamaan yhdessä omien kykyjensä mukaan. Chicago Boys -teoksen ydin ovat ihmiset, jotka muodostavat amatööribändin ja keskusteluryhmän. Haemme bändiin mukaan etnisiltä taustoiltaan ja iältään erilaisia muusikoita, amatöörimuusikoita ja ei-muusikoita. Bändin jäseniä yhdistää halu tutustua uusiin ihmisiin ja pohtia yhdessä maailman menoa. Miten esimerkiksi uusliberalismi ja ympäristökriisi vaikuttavat arjessamme ja miten ne heijastuvat kokemuksiimme populaarimusiikista? Lue lisää: tapahtumat.hel.fi. Vapaa pääsy.