Ohjelma: Kaupunkielämää

31.1.2024

Avustushaku iäkkäiden ihmisten liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämiseksi on parhaillaan käynnissä

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Avustushaku iäkkäiden ihmisten liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämiseksi on parhaillaan käynnissä. Vieraina Kaupunkielämää-podcastissa aiheesta kertovat erityissuunnittelija Sara Kuusi, hankekoordinaattori Reetta Kankare Kaupunginteatterista ja Helsingin Latu ja Polku ry:n toiminnanjohtaja Maria-Elisa Salonsaari.

Menovinkit:

Hakasalmen huvila: Chopin Nocturne – musiikkia ja runoja yön hämäristä

Su 4.2. klo 14–15

Pianisti Sonja Fräki esittää Fryderyk Chopinin herkkiä pianosävellyksiä sekä niihin liittyviä omia runojaan Hakasalmen huvilassa. Konsertissa piirretään inhimillistä kuvaa pianon runoilijana pidetystä puolalaisesta säveltäjästä, jonka loistokasta elämää Pariisin seurapiirien keskellä 1830-luvulla varjostivat sairastelu sekä alituinen koti-ikävä Puolaan. Sisältyy museon pääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta.

Katso kaikki tulevat matineat: https://hakasalmenhuvila.fi/tapahtumat

Pasilan kirjaston lastenosasto muuntautuu jättimäiseksi lautapeliksi, kun Skidipeli valloittaa kirjaston helmikuussa! 

Stadin kaduille sijoittuvassa pelissä pelaajat itse seikkailevat pelinappuloina Helsingistä tuttujen maisemien keskellä. Matkan varrella voi kurkistaa lisättyyn todellisuuteen ja ratkoa hauskoja monilukutaitoihin liittyviä tehtäviä, joissa pysähdytään kuvien, viestien, mainosten, äänten ja runojen tulkinnan äärelle. Pelin päätteeksi kirjakioskista löytyvät päräyttävimmät Helsinki-aiheiset lastenkirjat. Peli on pelattavissa la 3.2. – la 24.2.

Lue lisää: helmet.fi

Selma Savolainen Horrow Vacui

Ennakkoluulottamasta musiikintekijyydestään ja vaikuttavasta äänenkäytöstään tunnettu Selma Savolainen esittelee Horror Vacui -sekstettinsä Malmitalon MalmiJazz -konserttisarjassa to 8.2. klo 19.

Savolaisen englanninkielisissä kappaleissa kuuluu modernin jazzin lisäksi vaikutteita vaihtoehtoisesta singer-songwriter -tyylistä. Hänen lisäkseen sekstetissä soittaa kovatasoinen kokoonpano kotimaiselta jazzkentältä: Tomi Nikku trumpetissa, Max Zenger klarineteissa, Toomas Keski-Säntti pianossa, Eero Tikkanen kontrabassossa ja Okko Saastamoinen rummuissa.

Liput 20/15 e

Tutustu kevään MalmiJazz-konserttisarjaan: Malmitalo.fi

Cheerleading-harrastuksen suosio on kovassa nousussa, eikä ihme, onhan Suomi voittanut lajissa peräti 4 joukkuemaailmanmestaruutta viimeisen kuuden vuoden aikana. Cheerleading kehittää tasapainoa, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta, mutta ennen kaikkea se on energinen ja hauska joukkuelaji, jossa jokainen voi hyödyntää juuri omia vahvuuksiaan!

Helsingin liikuntapalveluilla on tarjolla matalan kynnyksen cheerleading-tunteja eri ikäisille lapsille ja nuorille. Tunneilla harjoitellaan sekaryhmissä cheerleadingin perusteita, kuten akrobatiaa, nostoja, hyppyjä ja kehonhallintaa. Tunneille ei tarvitse ennakkoilmoittautua tai sitoutua, eli mukaan on helppo tulla kokeilemaan. Lue lisää osoitteesta liikunta.hel.fi