Ohjelma: Kaupunkielämää

20.10.2021

Armas Tallinna – tarinoita naapurista -näyttely

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Armas Tallinna – tarinoita naapurista –näyttelyssä pääsee kurkistamaan helsinkiläisten Tallinnan matkoista kertoviin tunnelmiin 1980-luvulta tähän päivään. Njassan vieraana näyttelyn tuottaja Rania Taina ja yksi näyttelyn informanteista Terhi Rita.

Helsingin kaupunginmuseossa 15.10.2021 avautuva Armas Tallinna – tarinoita naapurista -näyttely tarkastelee helsinkiläisten suhdetta naapurikaupunkiimme Tallinnaan. Ääneen pääsevät kaupunkilaiset itse, joilta lämminhenkisen näyttelyn kuvat ja tarinat on kerätty. Hauskat – joskus hiukan nolotkin – yhä rakkaina vaalitut tunnelmat ulottuvat 1980-luvulta tähän päivään ja johdattavat kävijän eri puolille Tallinnaa, historiallisiin tapahtumiin ja kaupungin nopeasti muuttuviin maisemiin.

”On ollut hienoa nähdä, miten monenlaisia tarinoita Tallinnasta on haluttu kertoa. Huumorilla ja suurilla tunteilla höystetyt kertomukset naurattavat, koskettavat ja myös yllättävät. Monia muistoja yhdistää lämmin suhde lahdentakaiseen kaupunkiin ja sen ihmisiin”, kertoo näyttelyn tuottaja Rania Taina.

Näyttelyn verkkosivu: https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/armas-tallinna-tarinoita-naapurista/

Armas Tallinna – tarinoita naapurista

15.10.2021–27.2.2022

Helsingin kaupunginmuseo, 4. kerros

Aleksanterinkatu 16

Vapaa pääsy

Museo avoinna: ma–pe 11–19, la–su 11–17