Ohjelma: Kaupunkielämää

23.8.2023

Annantalo & SAMPO Festivaali

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Njassan vieraana Annantalon tuottaja Katariina Metsälampi ja Nukketeatteri Sampon ja SAMPO Festivaalin tiedottaja-tuottaja ja yleisötyövastaava Anna Martikainen.

SAMPO Festivaali on kansainvälinen nukketeatterin ystävien ja ammattilaisten kohtaamispaikka, joka tarjoaa mieleenpainuvia, koskettavia ja nauruhermoja kutkuttavia esityksiä lapsille ja aikuisille, työpajoja ja muita tapahtumia. Festivaaliklubilla keskustellaan nukketeatterista, taiteesta ja elämästä.

SAMPO Festivaali esittelee nukketeatterin eri tyylejä ja ylittää taidelajien raja-aitoja. Tule nauttimaan tunnelmasta yhdessä Suomen suurimmista nukketeatteritapahtumista – anna nukketeatterin yllättää!

Tämän vuoden festivaalilla on useampia esityksiä, jotka sivuavat saavutettavuuden aihepiiriä, muun muassa esitys sokealle ja huononäköiselle yleisölle, sekä saavutettavuutta nukketeatterissa luotaava keskustelutapahtuma SAMPOsium.

Lisäksi keskustellaan Annantalon pienten lasten ohjelmasta, joka on Small Size -yhteistyötä SAMPOn kanssa.

Menovinkit:

SAMPO Festivaali Annantalolla, katso esitykset täältä.

Helsingin kaupunginmuseo: Afrosuomalaiset Helsingissä -kuvankeräystyöpaja: teemana arki

ke 23.8. klo 17–20

Mitä Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelystä puuttuu? Tule kuvankeräystyöpajaan lisäämään omat kuvasi osaksi näyttelyä!

Työpajassa osallistujat jakavat valokuvia omasta puhelimestaan ja valitsevat lopuksi yhdessä, mitkä kuvat päätyvät esille näyttelyyn. Työpajassa kerätyt kuvat lisätään näyttelytilassa niille varattuun näyttöön, jossa ne ovat nähtävillä 24.9. asti. Tällä kertaa työpajan teemana on arki. Työpajan vetäjä toimii Alice Mutoni. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää ja ilmoittaudu osoitteessa helsinginkaupunginmuseo.fi.

Helsingin kaupunginmuseo: Tsar’s Helsinki Walking Tour (opastus englanniksi)

to 24.8. klo 17–18.30

Keisarin Helsinki ‑arkkitehtuurikävely pureutuu Helsingin pääkaupungiksi rakentumisen ensimmäiseen sataan vuoteen ja sen keskeisiin monumentteihin. Liput 11 €. Hanki omasi ennakkoon osoitteesta helsinginkaupunginmuseo.fi.

Hakasalmen huvila: Matkalla Donnerin jalanjäljissä

la 26.8. klo 13–16

Syvenny Jörn Donnerin valokuvanäyttelyyn ja tule kuuntelemaan valokuvaukseen ja matkailuun liittyviä luentoja. Tapahtumassa puhumassa professori Hannu Salmi, FT Olavi Louheranta, intendentti Katri Hirvonen-Nurmi sekä valokuvaaja Heli Sorjonen. Luento sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi.

Hakasalmen huvila: Kis kis – Kissan kielin mä laulaa mielin

su 27.8. klo 14–15

Älä lähde käpälämäkeen vaan tule matinean kissamaisiin tunnelmiin! Ohjelmassa on liediä, laulelmia, lastenlauluja, iskelmiä, aarioita – KISSOISTA. Erityisesti kaikille kissaihmisille ja kissanmielisille sopivassa konsertissa esiintyvät laulajat Hannamaija Arjovuo, Solja Lapilainen ja Jyrki Rinne sekä pianisti Sigita Hirvi. Hakasalmen huvilan matineat sisältyvät sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Lisätiedot: hakasalmenhuvila.fi.

Ikäihmisten ohjatut yhteiskävelyt kirjastolta torstaisin elokuussa

Kymmenestä kirjastosta eri puolilla Helsinkiä järjestetään elokuussa kolmen viikon ajan ohjattuja kävelyjä aina torstaisin klo 10. Tunnin mittaisten yhteiskävelyiden päätteeksi osallistujille on tarjolla kahvit kirjastolla, sekä lisätietoa eri liikkumis- ja liikuntamahdollisuuksista. Kävely on osallistujille maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Laita jalkaan mukavat kävelykengät, pukeudu säänmukaisesti ja tule mukaan!

Ohjatut kävelyt järjestetään torstaisin 24.8. ja 31.8. klo 10–11.

Klo 10.00 Kokoontuminen ulkona kirjaston pääovien edustalla.

Klo 10.00–11.00 Kävely kirjaston lähialueella liikunnanohjaajan johdolla. Kävelyn ohessa tehdään erilaisia liikuntaharjoitteita ohjatusti.

Klo 11.00 Yhteinen kahvihetki kirjastolla. Mahdollisuus saada lisätietoja alueen erilaisista liikkumismahdollisuuksista ja liikuntapalveluista, sekä tukea syksyn liikuntakurssien sähköiseen ilmoittautumiseen

Katso mukana olevat kirjastot täältä.

Katso kaikki kaupungin menot: tapahtumat.hel.fi!