Ohjelma: Kaupunkielämää

23.11.2022

Ainutlaatuinen 7 museon elämyskierros Helsingissä 23.11.

play / pause Lataa MP3
Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
Linkin haku epäonnistui!
Haetaan jakson linkkiä...

Anna jalkojen viedä ja taiteen tuoda! 7 museon elämyskierros levittäytyy tänään 23. marraskuuta Helsingin museoihin ja Helsingin Taidehalliin. Näyttelyissä koetaan monitaiteellisia esityksiä, mm. improvisaatioteatteria, eroottista runoutta ja elävää musiikkia. Mukana tapahtumassa Designmuseo, Hakasalmen huvila, HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Luonnontieteellinen museo, Sinebrychoffin taidemuseo ja Helsingin Taidehalli. Kaikkiin illan tapahtumiin on vapaa pääsy klo 17–22. Lisätiedot: tapahtumat.hel.fi.

Menovinkit:

Vuotalo: Aija Puurtinen & Brooklynin satu

To 24.11. klo 18

Tämä kokoonpano luo musiikin keinoin toteutetun aikamatkan amerikansuomalaiseen siirtolaisuuteen ja sen mielenmaisemaan. Tarjolla on akustisesti ja puoliakustisesti toteutettua, Perttu Hemmingin sekä suomeksi että ”fingelskaksi” sanoittamaa, voimakkaasti suomalaisesta ja amerikkalaisesta kansanmusiikista ammentavaa epookkia. Mausteena on folkia, bluesia ja jopa jamaikalaisia aineksia. Katso lisätiedot tästä. Liput 20 € Lippupisteestä.

Stoa: Recover Laboratory: Satamiljoonaa prosenttia

26.11.–3.12.2022

Satamiljoonaa prosenttia on teos, jossa muusikko ja nykysirkustaiteilija kisaavat yleisön huomiosta. Teos kyseenalaistaa suorituskeskeistä somen ja tosi-teeveen kyllästämää elämäntyyliä, ja tuo esiin tälle ajalle ominaisen yksilökeskeisyyden. Valokeilassa ovat muusikko Aleksi Kinnunen ja nykysirkustaiteilija Miradonna Sirkka. Kisavälineinä toimivat rummut ja muoviputket. Kilpailua tuomaroi kuvataiteilija Sofi Häkkinen. Katso lisätiedot tästä. Liput 20/15 € Lippupisteestä.

Malmitalo: Kauko Röyhkä

La 26.11. klo 19

Kauko Röyhkä on pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko, joka on vuodesta 1980 lähtien ärsyttänyt, järkyttänyt ja ihastuttanut Suomen kansaa lauluillaan ja romaaneillaan. Katso lisätiedot tästä. Liput 24,50/22,50 € Lippupisteestä.

 

Keskustakirjasto Oodi: Oodi Soi! The Mayfly Scheme

Ke 23.11. klo 19

The Mayfly Scheme rantautuu intiimille spesiaalikeikalle Oodin Maijansaliin. Yhtyeen ajaton, juureva saundi on omiaan tuomaan lämpöä syystalven pimeyteen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kallion kirjasto: Kallio Kipinöi: Pop-jazzin laulaja-lauluntekijäilta

Ke 23.11. klo 18–19

Illan aikana Pop & Jazz Konservatorion laulunkirjoittamista opiskelevat oppilaat Lilja Lundén ja Emmi Haapaniemi aka Asla Jo kertovat biisinteosta, säveltämisestä ja lyriikoiden kirjoittamisesta sekä esittävät omaa tuotantoaan. Vapaa pääsy.

Löydä kaikki kirjastojen tapahtumat: Helmet.fi

 

Hakasalmen huvila: Golden Christmas – Kultainen joulu

Su 27.11. klo 14–15

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina Opera Tellus tarjoaa kimaltelevan kattauksen joululaulujen klassikoita niin Hollywoodin kuin Suomenkin valkokankailta. Sisältyy sisäänpääsymaksun hintaan, ei erillisveloitusta. Lisätiedot: Hakasalmenhuvila.fi.

 

HAM: #freeHAM – ilmaispäivä

Pe 25.11. klo 11.30–19

HAMin näyttelyihin voi tutustua ilmaiseksi jokaisen kuun viimeisenä päivänä! Uutena näyttelynä HAM Galleriaan on avautunut Eeti Piiroisen Renerving-näyttely. Lisätiedot: hamhelsinki.fi