Uusi Tampere

Uuden, raikkaan ja itsenäisen musiikin erikoisohjelma Uusi Tampere iloitsee uusista tulokkaista ja kiehtovista konkareista. Lähetyksissä kuunnellaan tuoretta musiikkia genreistä piittaamatta rinta rinnan tyylilajeja uudistaneiden klassikoiden kanssa. Kappaleiden välissä kuullaan intohimoista ja paneutunutta musapuhetta. Mietimme MIKSI ja MITEN joku biisi on sellainen kun se on ja mistä se on saanut vaikutteensa – musiikkihan ei synny tyhjiössä! Tamperelaisina tuomme lähetyksiin myös maakuntien näkemystä aina kun se luontevalta tuntuu.

Uusi Tampere-ohjelman säännöllisen epäsäännöllisenä juontajana toimii Sara-Maaria Kylänpää!

Yhteistyössä Tavara-asema ja Tullikamari.

Tullikamarin Pakkahuone ja Klubi – kiinnostavimmat keikat ja tapahtumat keskellä Tamperetta. Katso koko ohjelma osoitteesta tullikamari.net

Uusi Tampere Radio Helsingin taajudella keskiviikkoisin klo 16.00–18.00. 

 

Tekijät

Tulossa

 • Uusi Tampere 8.2.2023 16.00
 • Uusi Tampere 15.2.2023 16.00
 • Uusi Tampere 22.2.2023 16.00
 • Uusi Tampere 1.3.2023 16.00

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 1.2.2023 16.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Studiossa Janne. Pohdiskelua He-Manin ja Conanin yhteneväisyyksistä. Ryuichi Sakamoton päiväkirjamainen musiikki on täynnä elämää, kotimaisina uutuuksina mm. SOFA, Ruusut, Vuoret, M ja Rock Siltanen Group. Sisältää myös tohkeilua Suomeen saapuvasta Dungenista.
 • Poimintoja 21.-22.7. järjestettävän Uusi Tampere -festivaalin ensimmäisestä artistijulkistuksesta, lisäksi tietenkin saksalaista ja ranskalaista poppia mm. Paulinkolta ja Charlotte Adigérylta. Raikasta kotimaista punkrockia tarjoavat Aino & Hajonneet sekä Särkyneet, uutuuksia myös mm. Yaejilta ja Miley Cyrusilta.
 • Vuosi on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti, luvassa mm. uutta tamperelaista musaa Laura Moisiolta, Radio Supernovalta ja Iltalta. Uutuuksia myös mm. Everything But The Girliltä, Drumskullilta ja Clipziltä. Elektronista, akustista, junkkaa ja kaikkee!
 • Janne iloitsee alkaneesta vuodesta soittamalla sähköistä cumbiaa Kolumbiasta, vocaloidin laulamaa poppia Japanista ja elektronista musaa Hollannista. Kotimaisia herkkuja mm. Asalta, Tykopaatilta ja Sophia Mitikulta.
 • Ydinperhe esittelee life hackeja, nautiskelemme saksalaisista syntetisaattoreista, Jersey Club -soundista ja mm. norjalaisen Orions Belten ja Tampereelle tammikuussa saapuvan Dina Ögonin ihanista kappaleista!
 • Loppuvuoden uudet räppijulkaisut lämmittävät, Little Simz on tehnyt juhlavan albumin ja ASAP Rocky vakuuttaa. Jutellaan power popista ja miksi kyseisessä genressä on niin rumia levynkansia. Lisäksi tarjolla mm. Motelli Skronklea, puertoricolaista elektroräppiä ja SZA:n mieletön uutuusbiisi ”Kill Bill”.
 • Tokyo Bunny haluaa viedä meidät Tokioon, Sara-Maaria viihtyy kuitenkin paremmin Turun saaristossa. Ranskalaista diskoa, kotimaisia uutuuksia mm. Arpalta, Teini-Päältä ja Katoamispisteeltä sekä ysäriä rnb-soundia!
 • Uutta musaa mm. Liila Jokelinilta, Yuné Pinkulta ja PinkPantheressilta. Tamperelaista drum and bassia, argentiinalaista elektroa 80-luvulta ja ruotsalaisen poprockin helppoutta. Lisäksi Jacques Lu Cont- ja Coucou Chloe-tandemit!
 • Sara-Maaria ja Janne pohtivat Hollannin ja Alankomaiden eroavaisuuksia, samalla kuunnellaan mm. hienoja discobiisejä Honey Dijonilta ja Supershylta. TikTok-ajan tähdet, kuten Nessa Barrett ja Nia Archives ihastuttavat raikkaudellaan, kuin myös Elsi Sloanin uusi single Taskuun!
 • Nuoria vihaisia miehiä ja korvia kuumottelevan eksplisiittistä räppiä. Handshaking on yksinään sushibuffetissa, 77-vuotiaan Neil Youngin kitara soi edelleen rapsakasti ja raikkaasti!
 • Sara-Maaria on intoillut uusromantikkojen klubista 80-luvun taitteessa kertovasta Blitzed -dokkarista. Saamme kuulla ennakkoon Antti Aution ja Litku Klemetin persoonallisen joululaulun, lisäksi uutta kotimaista mm. artisteilta kuten Unta ja Vasas Flora och Fauna. Bonuksena ranskalaisuutta, drag queeneja ja syntikkapoppia!
 • Rihanna ja U.S. Girls ovat molemmat julkaisseet kunnon voimaballadeja, Maya Q ja Piri & Tommy puolestaan erinomaista drum and bassia. Yo La Tengon uudella singlellä on kuultavissa kaikuja 1990-luvun alusta, muistellaan myös hetki Low-yhtyeen edesmennyttä Mimi Parkeria.
 • Janne & Sara-Maaria nykyajan, menneisyyden ja menneisyydeltä kuulostavan nykyajan pauloissa. Onko Horsegirl retroa, entä Arctic Monkeys? Tarjolla myös vahvaa syntikkamenoa mm. Ellie Gouldingin, Sin Cos Tanin ja LF Systemin toimesta. Intoillaan myös vanhasta diskosoulista ja Mulatu Astatkesta.
 • Pari makupalaa Tampereen uuden tapahtumatalon Tavara-aseman alkuvuoden ohjelmasta. Onko Bicep jo kohta stadionluokan elektronista musaa, Orbital oli ainakin joskus! Uutuuksia ja uudelleenjulkaisuja sekä muuten vain hienoa musaa mm. TSHA:lta, Mdou Moctarilta, JV:ltä ja Magyar Posselta.
 • Indierokkia vuosiväliltä 1996-2022: kuuntelussa mm. Thinking Fellers Union Local 282, girl in red ja Sur-rur. Tuoretta räppiä Robert Glasperilta ja Mac Milleriltä, Matti Salo Quartet vie meidät matkalle Nepaliin & elektrohousen paluu on väistämätön!
 • Antti & Janne iloitsevat ruotsalaisten uusista ihanista julkaisuista, kuuntelussa mm. Dungen ja Fever Ray. Virkeät veteraanit Bruce Springsteen ja 22-Pistepirkko yllättävät iloisesti, ihastellaan myös kuwaitilaisräppäri Queen G:n hienoa musaa!
 • Janne & Sara-Maaria seksikkään kotimaisen rnb-popin äärellä – SAFIRA ja Terri vakuuttavat. Kuunnellaan myös Joose Keskitalon uutuussinkku ja Coolion viimeiseksi jäänyt biisi. Tekeekö blogihouse paluun ja mitä on japanilainen citypop?
 • Ice Spice uudistaa drilliä, Alman kesä ei mennyt ihan putkeen. Maaseutumatkailua Kytäjän ja Dungenin kanssa, sekä reipasta drum’n’bassia Iso-Britanniasta. Antti kertoo myös, mikä Hausmyllyn kappale saa hänen sielunsa kanteleen väräjämään.
 • Kohtaamme Stinakon täyden kuun aikaan, lisäksi kuuntelemme mm. Blood Orangen uutuussinglen, meksikolaista psykedeliaa Myunén sävelin ja Mallan "Sade" enteilee syksyä. Jannen soolona vetämässä lähetyksessä myös lofi-rokkia, loistava nuori tulokas Silva Emilia ja paljon muuta!
 • Liraz kertoo musiikin olevan vapautta, siitä nautitaan kahden tunnin ajan. Nautitaan raikkaiden veteraanien, kuten Nitsin ja Rinneradion uusista sinkuista, nuorempaa kaartia edustavat mm. Nikita Titov ja Kristiina. Mukana myös Björkin ”paluukappale”, Coco Brycen teknompaa breakbeatia ja makeita elektronisia poimintoja!
 • Uusi Tampere -ohjelman vierailevana toimittajana Jannelle seuraa pitää DJ Sara-Maaria Kylänpää. Kuunnellaan mm. Manse Psych Festeihin esiintymään tulevaa K-X-P:tä, itsevarmoja naisia Megan Thee Stallionista Beyoncéhen ja Garbagen Shirley Mansonista Moonchild Sanellyyn. Seassa myös remix saksalaisesta italodiskoklassikosta vuodelta 1986!
 • Britti-indieuutuuksia kuten Gemma Rogers ja Jamie T, kohtalokkaan tunnelmallista kotimaista Stinakon, Elia Lombardinin ja Tomppabeatsin sävelin sekä hyvää räppiä, junkkaa ja progea!
 • Mikko ”Rock” Siltanen täyttää vuosia, kunnioitamme häntä kuuntelemalla hiihtoskandaalirokkia. Blackstarkids nappaa vaikutteensa vuosituhannen alun klubiräpistä, kurkataan myös kauas 90-luvulle. Elektroninen pop voi hyvin loppukesästä 2022!
 • Paljon uutta, hienoa kotimaista: Iisa, Vuoret, Alma… Kumpi voittaa bassotaituruudessa, Thundercat vai Squarepusher? Aloitamme Ruotsi-spessulla Dungenin uuden sinkun inspiroimana!
 • Suurten tähtien, kuten Rosalían ja Beyoncén herkkupaloja. Tunnelmoimme lähestyvää Flow-festivaalia ja mm. Panssarijunan ja Sam Shinglerin uutuuksia.
 • Elektronista raikkautta pehmoainolta, HAAIlta ja Two Shelliltä. Khruangbin lyö hynttyyt yhteen malilaistähti Vieux Farka Tourén kanssa, kuunnellaan myös englantilaista rockabillyä ja Kielo Kärkkäisen Kalevala-bossanovaa.
 • Kadonnut Manner ja Billie Eilish akustisten kitaroiden kimpussa, Dxxxa D & Hzzzt ja Roope Eronen tarjoavat uutta kokeellisempaa kotimaista. Lisäksi Juhlaviikkojen tuoreita julkistuksia, juustoista rnb:tä ja kitararokkia.
 • Livelähetys Uusi Tampere -festareilta!
 • Uusi Tampere -festivaali (22.–23.7.) on ihan nurkan takana, riemuitsemme siis mm. 22-Pistepirkon, Ty Roxyn ja Eevil Stöön musasta. Lisäksi rapsakkaa räppiä Tokischalta, Mikael H:n tunnelmallista folkrockia, smooth jazzia vuodelta 1982 ja paljon paljon muuta!
 • Liian lyhyitä klubihittejä, Jakke ja Jokke sekä Lätsä, Arpalla kartta väärinpäin ja Blurin rumpali Lontoon sillalla. Myös kosmista jazzia!
 • Antti nauttii Italian auringosta, joten Janne teki ohjelman Radio Helsingin Markon kämpillä Kangasalla. Tiivistunnelmainen jakso sisältää mm. somalialaista diskoa, Ite Eerolan uunituoreen sinkun, Beyoncén, Princess Nokian ja Santigoldin kaltaisia r&b-kuninkaallisia sekä letkeää ruotsalaistunnelmointia mm. Dina Ögonilta ja Dungenilta!
 • Kesän sydämellä tavallista enemmän nostalgiaa, kuunnellaan lapsuuden autokasettimusaa ja Ol’ Dirty Bastardia. Reggaeballadien ja härskin räpin kautta kuljemme ruotsalaisiin AOR-tunnelmiin ja portugalilaiseen elektroniseen pulputukseen!
 • Kaikenlaisia rakastajia ja juhannustunnelmointia! Intoilemme ensi viikonlopun Valtteri Festivaalista Tullikamarilla, Lyyti julistaa ennätyshelteistä ja Samanna sydämistä kahvikupin pohjalla. Lisäksi jemeniläistä groovea, kantaa ottavaa r&b:tä ja uutuuksia Pharrellilta, Melolta ja PK Keräseltä.
 • Puhelinseksiä, bling-cumbiaa, Karkkiautomaattia ja muuta kesämusaa! Pohdimme musiikin vaikutusta nuoreen sieluun ja rupatellaan kinkkupaidoista ja Kuusamossa lomailemisesta. Lisäksi protestilauluja, lahtelaista räppiä ja eteläafrikkalaista omalaatuista rokkii.
 • Mainiot paluusinkut Yeah Yeah Yeahsilta ja M.I.A.:lta, intoillaan Uusi Tampere -festivaalin viimeisimmistä esiintyjäjulkaisuista, kuunnellaan Erika Sirolan kansainvälistä soundia ja mietitään mitä D Double E tykkää alihankintamessuista. Pahoittelemme jakson spiikeissä kuuluvia häiriöitä!
 • Kosolti kotimaisia ennakkokuuntelussa, maailman tyylikkäin dj on tehnyt remixin Kylie Minoguen klassikosta, scifi-painileffan ohjannut korusuunnittelija pakotti Santigoldin vaihtamaan taiteilijanimensä, lisäksi mm. maalaiscumbiaa ja pirkanmaalaista letkeää julistusta.
 • Miltä kuulostaa kaksisuisten morfien musiikki? Entä maailman odotetuin Kendrick Lamarr -albumi? Lisäksi uutuuksia mm. Jukka Nousiaiselta, Arpalta ja Tove Lolta. Oma poikamme Rony Rex on tehnyt myös ihanan yhteiskappaleen Baltimoren club-kuningatar TT The Artistin kanssa. Kevät puhkeaa!
 • Kovaäänisiä kitaroita, hajamielistä musiikkia ja paljon uutta musaa ennakkosoitossa. Eteläkorealaista ambientia, tamperelaista baleaarista diskoa ja vuoden Jazz Emma -voittajan musaa!
 • Uusintaversioita Jens Lekmanilta ja Neneh Cherryltä, omalaatuista poppia Kataloniasta, elektronisen musan klassikoita vuosikymmenien takaa ja haaveilua postrockin paluusta!
 • Big beat tekee paluun! Keskustellaan myös kissoista ja vuoden 1988 klassikkoleffasta Willow - suuri seikkailu. Lisäksi mm. kaunista balladimusaa Meksikosta, klassista rokkia ja ihanaa orgaanista disko
 • Muutamia vuosikertamaistiaisia mm. Karri Koiralta, A Tribe Called Questilta ja L7:ltä. Tummanpuhuvat elektronisen musan tuottajat ovat kevään kunniaksi julkaisseet hyväntuulista musaa. Lisäksi mm. soulia, drum’n’bassia ja keskustelua Lordista.
 • Onko two step garage suomalaisen popin tulevaisuuden soundi? On, jos Nelma U:ta on uskominen. Lisäksi luvassa krautrockin ryydyttämää millenniaaligrungea, mainstreamin lävistävää raikasta poppia, dancehall-menoa ja paljon muuta!
 • Odotamme kiivaasti tulevaa grungekesää 2022, kuuntelemme ranskalaisten houselegendojen uutuuksia, ruotsalaista punk rockia ja Jannen uutta suosikkiartistia Miso Extraa. Mutta kuka syö hevosten kuivaleivät tallilla?
 • Tänään laitetaan lapikasta lattiaan kotimaisen omaehtoisen punkin, israelilais-turkkilaisen tanssimusan ja asenteella vedetyn elektroräpin tahtiin! Mutta miltä haisevat taskuun laitetut osterit?
 • Psykedeelistä funkia Maastrichtista, keskustelua äänikirjoista ja krapuloista, kuulemme raikkaimmat räpit Turusta, Tampereelta ja Hesasta sekä uutuuksia mm. Kevin Morbylta ja pehmoainolta!
 • Vanhojen visionäärien uusia kuulumisia, housea tasa-arvon ja huomioimisen hengessä sekä roimasti kotimaisia uutuuksia. Kaikki rauhan ja rakkauden puolesta!
 • Uusi Tampereen uudet julkistukset kuuntelussa: Ty Roxy, MC Koo, Buscabulla, Etran De L’Air, Mara Balls, Iris Gold ja monet muut! Pelkkää priimaa.
 • Mr. Oizolla on laastari poskessa, kuulemme seksuaalista emansipaatiota rap-lyriikoissa. Porissa pelataan Kimbleä. Tarjolla myös lenseimmät uutuudet Khruangbinista Kurt Vileen.
 • Riemuitsemme ensi kesän festarijulkaisuista, lisäksi räppiä, kantria ja pohdintaa siitä pilasiko Skrillex dubstepin.
 • Huonoja vitsejä & hyvää musaa! Muistellaan vuosituhannen taitteen electro clashia, kuunnellaan laihialaista kolmen päivän levyä ja tutustutaan maailmantähtien raikkaisiin uutuussinkkuihin.
 • Seuraavan jakson teksti: Kotikutoista stadionrokkia Ruotsista, psykedeelisten perinteiden päivitystä ja helmi Amurilta. New York-räppi saa Antin muistelemaan omaa nuoruuttaan Peltolammin räpin unohdettuna lupauksena.
 • Megahittejä, kotimaista räminää, raikasta junkkaa ja Suspiria-battle!
 • Indierock-veteraanien uusia kujeita, modernia psykedeliaa ja Baltimoren yön sykettä tammikuun toisessa lähetyksessä!
 • Kauniita ja kokeellisia kotimaisia, pappojen yllättävä kohtaaminen sekä lattarirytmejä mm. Meksikosta, Venezuelasta ja Puerto Ricosta.
 • Risteilyä vuoden 2021 kiinnostavissa julkaisuissa. Kotona tehtyä puksutusta, korvia kuumottavaa räppiä ja omalaatuisia laulunkirjoittajia!
 • Uusi Tampere -festivaalia juhlitaan Tampereen Hiedanrannassa 22.-23.7. Jaksossa sukelletaan ensimmäisten 19 julkistetun artistin musaan! Kesä on tulossa.
 • Jälkipostmodernia pohdintaa post-genrejen nimeämisen tarkoituksenmukaisuudesta. Lisäksi intoilemme Tampereelle saapuvista Yeboyahista ja Tamikrestistä sekä kuuntelemme uunikuumaa drum and bassia.
 • Mitä rötösherrat kuuntelevat kabineteissaan? Soitetaan myös raikkaimmat kotimaiset uutuudet, kantaaottavaa hiphopia niin Walesista kuin Keniastakin. Juhlimme myös Britneyn vapautumista!
 • Sad bangereita, iskelmälainoja ja tuoretta kotimaista post-hardcorea ennakkokuuntelussa.
 • Millainen fiilis on tuijottaa stereoiden sinivihreitä ledejä pimeässä? Käymme Torontossa, Kongossa, Guineassa, Italiassa ja Brooklynissä, koko homma kruunataan manselaisella reivipianolla!
 • Roppakaupalla kotimaisia uutuussinkkuja, rupattelua Lost in Musicista ja Superwoodista. Piipahdamme myös aikuismusiikin synkässä hetteikössä ja kuuntelemme blogihousen selviytyjien viimeaikaisia hittejä!
 • Taas mennään! Vieraillaan musiikin siivin mm. Rovaniemellä, Ruotsissa ja Dominikaanisessa tasavallassa. Rupatellaan Kanyesta ja Karkkiautomaatista ja mietitään kuinka numeroita lausutaan norjaksi.
 • TikTok-räppitähtiä, Ty Roxyn ja Ananaksen uunituoreita syntikkapop-helmiä ja keskustelua Kim Gordonin muistelmista!
 • Steel band-musaa Saksasta, kiehtovia kotimaisia uutuuksia kuten Freckleface ja Lyyti sekä raikas uusi Duran Duran-sinkku ja niin paljon muuta!
 • Musaa Ruotsista, New Yorkista, Valkeakoskelta ja Etelä-Koreasta. Twerkkausta ja punk rockia. Dungen tarkoittaa hedelmätarhaa!
 • 1990-luku kaikuu uusissa julkaisuissa. Lisäksi mietitään myös, ovatko steel band -rumpusämplet tämän kesän soundi!
 • Tarjolla tuoreita tuulahduksia Turusta sekä mm. shoegazen ja drum’n’bassin paluut! Antti on luopunut farkuista kesän ajaksi.
 • Studiossa on hyttynen ja lähetyksessä perehdytään maailmanmusiikkivaikutteisiin indiebiiseihin mm. Göteborgista, Amsterdamista, Viialasta ja Kuhmalahdelta!
 • Ensimmäisessä Uusi Tampere-lähetyksessä kuunnellaan rutkasti uutta kotimaista musaa ja pari ennakkoakin! Mukana mm. Rosita Luu, Tkay Maidza ja Amuri.
Näytä lisää