Seksibiliteetti

Seksibiliteetti on keskusteluohjelma, joka juhlii monipuolista seksuaalisuutta purkaen samalla tabuja.

Mitä aivoissa tapahtuu orgasmin aikana? Miten media muovaa mielikuviamme seksuaalisuudesta? Miksi prostituutio pitäisi dekriminalisoida?

Muun muassa näiden kysymysten avulla ohjelma sukeltaa seksuaalisuuden ytimeen. Ohjelmassa ei väistellä vaikeita aiheita, vaan rakennetaan avointa keskustelua niiden ympärille. Seksibiliteetti tarkastelee seksuaalisuutta keskeisten teemojen, kuten kulttuurin, biologian, median, politiikan ja terveyden kautta. Studiossa vierailee seksin ammattilaisia pornonäyttelijöistä seksuaaliterapeutteihin.

Ohjelma on tauolla.

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 26.6.2018 13.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Median vaikutukset kehonkuvaan ja seksuaalisuuteen. Miten median antama kuva seksuaalisuudesta vaikuttaa yksilöihin? Kenen pitäisi ottaa näistä vaikutuksista vastuu? Mikä on tarina ja ideologia Elise1933-malliston takana? Vieraana Katariina Kurikka ja Susanna Ruuhilahti RFSU:lta sekä strategi Roope Nevander Lucid Helsingistä. Ohjelman tarjoaa Positiiviset, Hivpoint, Sexpo, Pro-Tukipiste ja RFSU.
 • Vieraina seksityöntekijä sekä Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen.
 • Teemana halu ja nautinto. Vieraana seksuaaliterapeutti Tiina Vilponen Sexposta.
 • Seksi, normit ja terveys. Miksi heteronormatiivisuus ja yhdyntäkeskeisyys seksistä puhuttaessa on haitallista? Miten normit vaikuttavat seksuaaliterveyteen? Vieraina Anni Pätilä ja Veera Leppänen HIV-pointilta.
 • Miten sairaus vaikuttaa seksiin ja seksuaalisuuteen? Millaisia tabuja ja harhaluuloja HIV-positiivisuuteen ja positiivisten seksiin liittyy? Vieraana Tapani Valkonen ja Sini Pasanen Positiivisista.
 • Aiheena seksuaalisuuden kehittyminen ja seksuaalikasvatus. Millaista on onnistunut seksuaalikasvatus, ja kenen se tulisi järjestää? Miten seksuaalikasvatuksessa otetaan huomioon tasa-arvo, seksuaalivähemmistöt ja sukupuoliroolit? Vieraina lääkäri Miila Halonen Väestöliitosta, sekä mm. seksuaalisuudesta kirjoittava bloggaaja Kaisa Merelä.
Näytä lisää