ROSA

ROSA on Radio Helsingin uusi kulttuurin keskusteluohjelma. ROSA nostaa kissan pöydälle ja kysyy tyhmätkin kysymykset – mikä kiinnostaa, mikä ärsyttää? Rohkeaa kulttuurikeskustelua vetää alan vaikuttaja Rosa Meriläinen. Rosan kanssa keskustelemassa on vaihtuva kulttuurialan paneeli.

ROSA tarttuu kulttuuriaiheisiin intohimoisesti ja asiantuntevasti – ja ennen kaikkea viihdyttävästi. Ohjelmassa kuunnellaan ajankohtainen listaykkönen, josta keskustellaan suoraan.

Kulttuurikansanradio-osiossa kuullaan, mikä kansaa ärsyttää – laita ränttisi Kulttuurikansanradioon: rosa@radiohelsinki.fi

ROSA – kulttuurikissa pöydälle!

Tuottaja: Rosanna Mantila

rosanna.mantila@radiohelsinki.fi

ROSA Radio Helsingissä keskiviikkoisin klo 11–12 tai jälkikäteen podcastina osoitteessa radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin mobiilisovelluksella silloin, kun sinulle sopii!

On-demand

 • play / pause 5.1.2022 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Oikeusmurhat ja väärin ymmärretyt nerot – ROSA nostaa esiin aliarvostetut taiteilijat ja kulttuuri-ilmiöt. Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Panelisteina ovat näyttelijä, aktivisti ja kirjoittaja Laura Eklund Nhaga, arkkitehti ja prof. Kaius Tuoren johtaman ERC-rahoitteisen SpaceLaw-tutkimushankkeen Helsingin yliopiston tutkijatohtori Juhana Heikonen sekä koomikko ja käsikirjoittaja Kaisa Pylkkänen.
 • Radio Helsingin ROSA sukeltaa television ja suoratoistopalvelujen maailmaan. Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Panelisteina ovat dragtaiteilija Viktor Koolla, kirjailija ja toimittaja Laura Friman sekä koomikko ja käsikirjoittaja Kaisa Pylkkänen.
 • ROSA selvittää keskiviikkona 22.12. joulun parhaat kulttuurilahjavinkit. Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Panelisteina ovat toimittaja ja ohjaaja Susani Mahadura, muusikko ja musiikin tohtori Aija Puurtinen sekä kirjailija ja näytelmäkirjailija Johannes Ekholm.
 • Mitä missasin tänä vuonna? ROSA kääntää katseen menneen vuoden kulttuuritapahtumiin ja -ilmiöihin. Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Panelisteina ovat näyttelijä, aktivisti ja kirjoittaja Laura Eklund Nhaga, artisti ja musiikintekijä Stina Koistinen sekä kirjailija ja näytelmäkirjailija Johannes Ekholm.
 • Juhlava vai pönöttävä? Suomalaisen musiikin päivänä Radio Helsingin ROSA perehtyy Linnan juhlien kulttuuritarjontaan, musiikin ja Jean Sibeliuksen merkitykseen sekä juhlavan ja pönöttävän väliseen rajaan. Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Panelisteina ovat dragtaiteilija Viktor Koolla, kirjailija ja toimittaja Laura Friman sekä Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi.
 • Suuri kuvataidekeskustelu – ROSA pureutuu kuvataiteeseen – pitääkö taiteen olla Instattavaa? Millainen on unelmien galleriakierros? Miltä näyttävät vuoden 2021 Ars Fennica -ehdokkaat? Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Panelisteina ovat presidentti Tarja Halonen, taiteilija ja yhteiskunnallinen ajattelija Riina Tanskanen sekä kuvajournalisti Touko Hujanen.
 • Kenet pitäisi palkita Kulttuurigaalassa? ROSA perehtyy 25.11. järjestettävään Kulttuurigaalaan ja sen ehdokkaisiin. Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Panelisteina ovat kuvajournalisti Touko Hujanen, kirjailija ja näytelmäkirjailija Johannes Ekholm sekä muusikko, kulttuuri- ja taidealan moniosaaja ja yrittäjä Mertsi Lindgren.
 • Tää sun täytyy nähdä! Kulttuurikansanradiossa kuullaan, mikä kansaa ärsyttää – miksi kaikkia musikaaleja tituleerataan suurmusikaaleiksi? Ohjelman juontaa Rosa Meriläinen. Jakson panelistit ovat käsikirjoittaja ja koomikko Kaisa Pylkkänen, arkkitehti ja prof. Kaius Tuoren johtaman ERC-rahoitteisen SpaceLaw-tutkimushankkeen Helsingin yliopiston tutkijatohtori Juhana Heikonen sekä muusikko, kulttuuri- ja taidealan moniosaaja sekä yrittäjä Mertsi Lindgren.
Näytä lisää