One Quart Radio

One Quart Radio on ohjelmasarja, jossa käsitellään kulttuurin tulevaisuuksia joka toinen torstai klo 13-14. Jokainen jakso pohtii eri näkökulmista sitä, mitä tulevaisuus voisi olla. Samalla puhutaan väistämättä nykyhetkestä ja menneestä taiteen, tieteen, politiikan ja ihmisyyden, eettisyyden tai jostain aivan ufosta vinkkelistä.

Ohjelmaa tekevät vuorotellen One Quart Magazinen kirjoittajat Astrid Swan, Nick Triani, Lotta Savolainen, Asta Honkamaa, Hilla Körkkö, Inari Nikkanen ja Karstein Volle. Ohjelmassa vierailevat OQ-aktiivit sekä ajankohtaiset ja asiantuntevat vieraat.

One Quart Radio on tauolla.

On-demand

 • play / pause 17.5.2018 13.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Viimeisessä One Quart Radio -ohjelmassa Astrid Swan ja Nick Triani puhuvat elokuvista ja elokuvakulttuurista ennen ja jälkeen #metoo -kampanjan. Vieraana tutkija Outi Hakola ja keskustelukielenä englanti.
 • Tällä kertaa juontamassa Lotta Savolainen ja Asta Honkamaa. Henkilökohtainen on edelleen poliittista. Niinpä One Quart Radio -ohjelmassa käännetään katse lähitulevaisuuteen; siellähän on kesä 2018! Kesäfiilistä herätellään oikeilla biiseillä, parhailla kesämuistoilla ja oudoimmilla kesämenovinkeillä. Hyppää mukaan, kesä on pian täällä, ainakin paperilla!
 • Podcastistaan tutut Hilla ja Inari keskustelevat studiossa irtiotosta. Jos loma on arjen vastakohta, mihin irtiotto asettuu ja mitä se oikeastaan tarkoittaa? Kenellä on oikeus ottaa etäisyyttä arkeen ja missä tai miten se onnistuu parhaiten? Lisäksi keskustellaan onnellisuudesta ja sen loputtomasta jahtaamisesta.
 • Vieraina Ruskeat Tytöt -median päätoimittaja ja kirjailija Koko Hubara sekä Zeldan perustajajäsen ja vapaa toimittaja Iida Sofia Hirvonen. Keskustelua turvallisimmista tiloista mediassa, keskustelun määrittämisestä, meiltä meille -medioista ja siitä miten feministiset ajatukset ja teot voisivat tulevaisuudessa vielä enemmän vaikuttaa siihen miten media kertoo "totuuksia".
 • Studiossa sarjakuvataiteilija Karstein Volle: “I’ll be joined by Future researcher at the University of Turku, Amos Taylor, and visual artist Suvi Parilla, who’s working with Ilmastokanava art project. We will be discussing the future asking has the future gotten a bad rep? Was the future better before? Are we really headed towards ecological and political catastrophe or are we going in the right direction?”
 • Tämän viikon One Quart Radion vetävät dramaturgi Asta Honkamaa ja luovan alan freelancer Lotta Savolainen. He keskustelevat unelmistaan, jo toteutuneista ja niistä, jotka eivät onneksi toteutuneet. Entä millaisia unelmia heillä on liittyen tulevaisuuteen? Miten ikä on muuttanut haaveita? Haaveileeko yli kolmekymppinen enää yksittäisistä asioista vai pelkästään yleisestä hyvinvoinnista?
 • Uskotko rakkauteen ensisilmäyksellä? Studiossa pohditaan, miltä näyttää rakkauden nykyisyys ja tulevaisuus. Miten rakkaus selviää tulevaisuuden virtuaalitodellisuudessa? Onko uudenlainen vilpittömyyden aika vielä tulossa?
 • The topic of today are playlists. Joining Nick Triani in the studio are Tommi Muhli and Oskari Onninen.
Näytä lisää