Maan Muuttajat

Olisiko jo syytä lakata sössöttämästä ja sormen osoittelun sijaan työntää kädet saveen? Millaisia uusia ajatuksia kaipaisivat maamme kulttuurikenttä, työelämä tai maahanmuuttopolitiikka?

Radio Helsinki ja Tradeka esittelevät yhdessä kevään aikana maan muuttajia.
Aloitteet ideoineen kohti parempaan tulevaisuutta tarjoavat kuulijat, vipuvarren ja momentin niiden toteuttamiseen puolestaan Tradeka.

Ohjelma on äänenavaus yhdessä tekemisen merkitykselle ongelmien ratkaisussa ja uuden luomisessa. Miten tulevaisuuden haasteet näyttäytyvät kun lyömme päämme yhteen sen sijaan että raksuttelemme aivojamme kukin tahoillamme?

Ideoita ruotimassa sekä ohjelmaa vetämässä Fedja Kamari vaihtuvine vieraineen.

 

Tekijät

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 28.5.2020 11.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  MAAN MUUTTAJAT -lähetyksessä keskustelemassa tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Nikolaj Tatti Helsingin yliopistosta sekä apulaisjohtaja Viivi Lähteenoja MyData Global -järjestöstä.
 • Vieraana studiossa on laskentatoimen apulaisprofessori Hanna Silvola kauppakorkeakoulu Hankenista.
 • MAAN MUUTTAJAT selvittää tänä torstaina, miten ruoantuotannon ongelmat tulevaisuudessa voitaisiin ratkaista.
 • Fedja Kamarin ja asiantuntijoiden käsittelyssä alustatalous.
 • Fedja Kamarin luotsaamassa keskustelussa pohditaan, miksi Itämeri on Suomelle niin tärkeä ja miten siitä voidaan parhaiten pitää huolta. Vieraina meriasiantuntija Anna Soirinsuo WWF:ltä ja tutkimusprofessori Markku Viitasalo Merialueiden kestävän käytön osastolta Suomen ympäristökeskus SYKE:stä.
 • MAAN MUUTTAJAT -ohjelmassa syvennytään mekanismeihin ilmastokompensaatioiden ympärillä. Keskustelussa mukana ovat tutkijatohtori Jenni Laininen Itä-Suomen yliopistosta sekä Kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskus SYKE:stä.
 • Fedja Kamarin kanssa keskustelemassa MAAN MUUTTAJAT -lähetyksessä työnteon muuttumisesta moniviivalliseksi ovat Hanna-Mari Ikonen, sosiaalitieteiden yliopistonlehtori Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselta sekä Johannes Koponen Demos Helsingiltä.
 • Fedja Kamarin kanssa medialukutaidosta keskustelemassa ensimmäisessä MAAN MUUTTAJAT -lähetyksessä toimittaja Johanna Vehkoo ja viestinnän tutkija, professori Esa Väliverronen Helsingin yliopistolta. Ohjelman tarjoaa tradeka.
Näytä lisää