Kulttuuripuolue

Toimittaja Panu Hietaneva sukeltaa syvälle kulttuuripolitiikkaan Radio Helsingin Kulttuuripuolue-ohjelmassa. Ohjelmasarjassa Hietaneva perehtyy suomalaisen kulttuuripolitiikan olemukseen ja yrittää ymmärtää sen kommervenkkejä. Hän on kahlannut läpi puolueiden kulttuuripoliitiset linjaukset, pyrkinyt sisäistämään niiden hengen ja kutsunut vieraaksi ihmisiä, joilta voi kysyä lisää. Hietanevan vieraina kuullaan entisiä kulttuuriministereitä, kansanedustajia ja eri puolueiden taustavaikuttajia.

Kulttuuripuolue maaliskuussa 2023 maanantaisin ja torstaisin klo 17–18.

On-demand

 • play / pause 30.3.2023 17.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Jakso 9: Pienpuolueet. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Yhdeksännessä jaksossa perehdytään pienpuolueiden kulttuuripolitiikkaan Lauri Alhojärven (feministinen puolue), Maija Li Raudaskosken (piraattipuolue) ja Kristian Meurmanin (nyt-liike) johdolla. Onko pienpuolueilla tarjottavana kulttuuripolitiikkaan jotain muuta kuin eduskuntapuolueilla?
 • Jakso 8: SDP. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Kahdeksannessa jaksossa ruoditaan SDP:n kulttuuripoliittisia näkemyksiä, joista kertovat kansanedustaja Matias Mäkynen ja SDP:n Helsingin piirin toiminnanjohtaja Tuomas Finne. Onko SDP:n kulttuuripolitiikka työväenkulttuuria ja nostalgiaa vai jotain ihan muuta?
 • Jakso 7: Perussuomalaiset. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Seitsemännessä osassa perehdytään perussuomalaisten kulttuuripolitiikkaan kaupunginvaltuutettu Tanja Aidanjuuren ja musiikin maisteri Silvia Kosken johdolla. Onko perussuomalainen kulttuuripolitiikka muutakin kuin populistista puhetta post-modernista tekotaiteesta?
 • Jakso 6: Vasemmistoliitto. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Kuudennessa osassa vieraaksi saapuu vasemmistoliitto, jonka kulttuuripoliittisia näkemyksiä avaavat Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan kaupunginjohtaja Paavo Arhinmäki sekä kaupunginvaltuutettu Minja Koskela, joka on myös kirjailija ja tutkija. Millainen rooli työväenkulttuurilla on vasemmistoliiton kulttuuripolitiikassa 2020-luvulla?
 • Jakso 5: Kristillisdemokraatit. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Viidennessä jaksossa ruoditaan kristillisdemokraattisen puolueen eli KD:n kulttuuripolitiikkaa, josta keskustelevat oopperalaulajat Matti Turunen ja Tiina Sinkkonen. Onko KD:n kulttuuripolitiikka muutakin kuin hengellisyyttä ja kirkkomusiikkia?
 • Jakso 4: Vihreät. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Neljännessä jaksossa perehdytään ympäristöpuolueena profiloituneen vihreiden kulttuuripolitiikkaan, josta kertovat Egotrippi-yhtyeestä tuttu kaupunginvaltuutettu Mikki Kauste ja kansanedustaja Saara Hyrkkö. Kuinka paljon vihreät hyötyvät imagostaan kulttuuriväen puolueena?
 • Jakso 3: RKP. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Kolmannessa jaksossa ruoditaan ruotsalaisen kansanpuolueen eli RKP:n kulttuuripoliittisia näkemyksiä. Millainen rooli kulttuurilla on suomenruotsalaisten asiaa edistävän puolueen politiikassa? Kysymykseen vastaavat kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Mikko Ollikainen.
 • Jakso 2: Kokoomus. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Toisessa osassa hän pureutuu kokoomuksen kulttuuripoliittiseen ajatteluun, josta häntä valistavat kirjailija-kansanedustaja Marko Kilpi ja kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, joka on myös Turun musiikkijuhlasäätiön puheenjohtaja. Ohjaako kokoomuksen kulttuuripolitiikkaa raha vai onko taiteella itseisarvo?
 • Jakso 1: Keskusta. Kulttuuripuolueessa toimittaja Panu Hietaneva seikkailee suomalaisen kulttuuripolitiikan maailmassa ja pyrkii ymmärtämään sen henkeä. Ensimmäisessä jaksossa perehdytään keskustapuolueen kulttuuripolitiikkaan, josta hänen kanssaan keskustelevat kansanedustajat Hanna Kosonen ja Hilkka Kemppi. Onko keskustalainen kulttuuripolitiikka muutakin kuin kansallispukuja ja kesäteatteria?
Näytä lisää