Juurimultaa

Mistä lauluja kaivetaan? Mistä löytyvät tarinoiden juuret? Miten kalojen muuttoliike ja kehtolaulut liittyvät toisiinsa, saiko mummi lehmänsä mukaan Lavansaaresta ja mitä tekemistä Jurvan kunnalla on tämän kanssa?

Juurimultaa-podcastissa Juurakko-yhtye tekee yhdessä juurimusiikkia ja keskustelee vierailijoiden kanssa kappaleiden teemoista. Jokaisen on-demand jakson lopussa julkaistaan uusi single.

Juurakko: Laura KaartinenEija KankaanrantaKaisa SaarikorpiMinsku TammelaAnna Wiksten

Tuottajat: Juurakko ja Paula Susitaival

Musiikin äänitys: Oona Kapari / Kuohu Records, Jyri Sariola / Mimix Studios (“Valita Jurvan kuntaan”)

Musiikin ja jaksojen miksaus: Oona Kapari / Kuohu Records

Musiikin masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers

Juurakon kuva: Janne Mikkilä

Podcastin visuaalinen ilme: Paula Susitaival

 

www.juurakkoband.fi

 

Juurimultaa-podcastin tekoa ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Porvoon kaupunki.

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 5.5.2023 03.05
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Jakso 4. VELLAMO – Vesistöjen äärellä Laineiden liplatus veneen kokkaan. Simpukan sisältä kuuluva kohina. Aaltojen voima ja vaikuttavuus. Tässä jaksossa sukelletaan tutkimaan vesistöjen eliöitä ja äänimaisemia, tutustutaan Itämeren melututkimukseen ja syvennytään vesistöaiheisen kappaleen syntyyn. Asiantuntijavieraina ovat Suomen ympäristökeskuksen tutkija Okko Outinen ja äänisuunnittelija-biologi-tutkimussukeltaja Myyri Sysivesi. Oppaina toimivat Eija Kankaanranta ja Minsku Tammela.
 • Jakso 3. VALITA JURVAN KUNTAAN – Saako tälle nauraa? Mikä ketäkin naurattaa? Missä menee hyvän maun raja? Juurakko synnyttää hassunhauskan kappaleen sekä pohtii huumorin roolia elämässä ja musiikin tekemisessä. Asiantuntijavieraina kuullaan historiantutkija-kirjailija Mikko-Olavi Seppälää ja muusikko-säveltäjä Maija Kauhasta. Äänensä jaksoon antavat myös Vesa Ojaniemi ja Iida Saarikorpi. Oppaana toimii Kaisa Saarikorpi, jonka isoisä kirjoitti Jurvan Sanomiin pakinoita nimimerkillä “Höylä”.
 • Jakso 2. Kehruulaulu – Mikä rauhoittaa ihmismieltä? Juurakko vieraineen pohtii musiikin vaikuttavuutta ihmismieleen sekä selvittää keinoja mielen rauhoittamiseen, keskittymiseen ja nukahtamiseen. Uutta musiikkia luodessa kuljetaan unen rajamaille ja pohditaan kehtolaulujen ajattomuutta. Jaksossa vierailevat legendaarinen radioääni Jyrki “Njassa” Jantunen sekä ASMR-sisällöntuottaja Kaisla. Oppaana toimii Laura Kaartinen.
 • Jakso 1. KELLO JA KOMPASSI – Lavansaaresta, lähtemisestä ja luopumisesta. Tiistaina 10. lokakuuta 1939 klo 18 antoi Lavansaaren nimismies saaren asukkaille käskyn valmistautua mantereelle lähtöön kahdessa tunnissa. 1200 saarelta lähtijää ehti ottaa mukaansa vain päällään olleet vaatteet ja evästä. Tässä jaksossa kuullaan Lavansaarelta evakuoituja asukkaita ja heidän jälkeläisiään sekä sävelletään kappale aikalaiskertomusten ja historiankirjoitusten pohjalta. Tarinoita Lavansaaresta kertovat Sylvi Korjuslommi, Tauno “Tane” Kääriä, Lillian Kulmala ja Thor-Gustav “Kusti” Wiksten. Jakson oppaana toimii Anna Wiksten, jonka isoäiti pakeni Lavansaaresta vuonna 1939.