Jazz, kesä ja meri

Jazz, kesä ja meri on ohjelma jossa yhdistyvät musiikki, kesätunnelma ja ymmärrys vaikutuksistamme Itämeren hyvinvointiin.

Archipelago Sea Jazz tuo Saaristomerelle neljä eri jazzfestivaalia kesän aikana.
Ohjelmassa sukelletaan tapahtumien tunnelmaan musiikin kautta, nautitaan kesästä, ruoasta ja juomasta – ja selvitetään asiantuntijoiden avulla miten voimme auttaa Itämerta tarjoamaan upeita virkistysmahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

Ohjelman juontaa toimittaja-dj Klaus Wing.

Instagram: Klaus Wing.

 

 

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 13.7.2023 16.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
 • Jazz, kesä ja meri -ohjelmassa vierailee virtuoosimainen kitarataiteilija ja muusikko Olli Soikkeli.
 • Tällä viikolla vieraina: Kaisa Mäensivu, Antti Sarpila ja Aija Kaski (Pidä Saaristo Siistinä) Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä Ry:stä tulee kertomaan, miten yhdistys on perustettu 1960-luvulla. Miten tieto, asenteet ja kierrätysmahdollisuudet ovat muuttuneet saaristo-olosuhteissa vuosien saatossa? Mitä voimme kaikki tehdä, jotta upeiden vesistöjen virkistysmahdollisuudet säilyisivät myös tuleville polville? Viikon ensimmäisenä musiikkivieraana Suomen Benny Goodman, pitkän uran tehnyt klarinetisti ja Baltic Jazzin kantava voima Antti Sarpila. Miten pikkupoika Pori Jazzin takahuoneista löysi tiensä kansainvälisille estradeille – mitä on Classic Jazz? Viikon toisena musiikkivieraana uuden polven muusikko, basisti ja säveltäjä Kaisa Mäensivu. Kaisan kanssa jutellaan Turku Sea Jazz -keikasta, NFT-maailmasta ja uudesta musiikista. Viva, Kaisa!
 • Tämän viikon ensimmäisenä vieraana trumpetisti Jukka Eskola, joka joutui perumaan vierailunsa ohjelman ensimmäisellä viikolla. Jukka Eskola esiintyy Turku Sea Jazz -festivaaleilla pe 29.7. yhdessä Pepe Wilbergin ja Statement -orkesterin kanssa. Keikka koostuu Otto Donnerin kulttialbumeiden En soisi sen päättyvän ja Niin vähän on aikaa biiseistä. Mukana bändissä Pope Puolitaival, Aleksi Ahoniemi, Mikael Myrskog, Eero Seppä ja Jaska Lukkarinen. Lisäksi vieraana laulaja ja Broadway-näyttelijä Cyrille Aimée. Aimée asuu New Yorkissa, mutta otamme häneen yhteyden keskelle viidakkoa Costa Ricaan! Aimée esiintyy trionsa kanssa Turku Sea Jazz -festivaaleilla la 30.7. yhdessä Dave Torkanowkyn (piano) ja Matteo Bortonen (basso) kanssa.
 • Vieraina Korpo Sea Jazzin pitkäaikainen järjestäjä ja Archipelago Sea Jazzin idean kehittäjä BOSSE MELLBERG, Korpo Sea Jazzin taiteellinen johtaja 2021 KADI VIJA Korpo Sea Jazzin taiteellinen johtaja 2022 TOMI NIKKU ja MIINA MÄKI John Nurmisen säätiöstä
 • Mistä Archipelago Sea Jazz on saanut alkunsa ja miten kaikki liittyy Turkuun? Avausjaksossa vieraina Jussi Fredriksson (Archipelago Sea Jazz), Samuli Pasanen (Kirkkopuiston terassi), Lotta Lindroos (Viking Line) ja trumpetisti Jukka Eskola.
Näytä lisää