Janne Laurilan taajuus

Janne Laurila rakastaa musiikkia, historiaa, anekdootteja ja nippelitietoa. Näistä aineksista hän punoo tarinallisen musiikkiseikkailun joka toinen viikko Radio Helsingissä, maanantai-iltaisin kello 19–21.

Jannen seurassa tutustumme kaanonin katveeseen jääneisiin artisteihin, kiehtoviin tarinoihin tuttujen laulujen taustalla ja yllättäviin yhteyksiin historiassa. Toisinaan studiossa käy myös mielenkiintoisia vieraita keskustelemassa heitä kutkuttavista aiheista.

Virittäydy siis sinäkin Janne Laurilan taajuudelle!

Tekijät

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 8.5.2023 19.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Katsellaan taaksepäin, mutta samalla iloitaan keväästä ja tulevasta kesästä. Janne on vieraillut Marko Harisen kanssa Suomalaisen musiikin museo Famessa, raporttia sieltä. Uudelleen sävellettyä Vivaldia, Teosto-palkittua Draama-Helmiä, brasilialaista musiikkia 1980-luvun Seinäjoella ja vuosisadan lappilainen Läjä Äijälä myös käsittelyssä.
 • Taajuudessa seikkaillaan Hieronymus Boschin maisemissa, kuunnellaan egyptiläisiä kotiurkuja ja osakalaista ramopoppia. Louis Armstrong svengailee murhanhimoisesti ja Ville Malja kertoo ”Laulavat ikonit” -näyttelyn taustoista groningenilaisen puiston penkiltä!
 • Toivoa, uskoa ja rakkautta muun muassa Jukka Nousiaisen ja Pekko Käpin sävelin. Luvassa myös rajua rokkia, mystinen kuolema hollywoodilaisella parkkipaikalla, muisteloita piippolalaisen traktorin peräkärrystä ja tähyilyä varjoisille kujille.
 • Matkataan sorateillä, funtsaillaan Georgia O'Keeffen ja New Mexicon maisemia. Junat jyskyttävät kuin vanhat ystävät, mausteita Teksasista ja Louisianasta. Esittelyssä myös laimea teoria kuuhulluudesta, brittiläistä folkia ja kotimaista omaehtoista poppia.
 • Saako tuulettaa, jos hautajaisissa on tarjolla voileipäkakkua? Janne Laurilan taajuudessa luvassa mm. kävelemistä, juoksemista ja soutamista. Kuulemme sinfoniaa sämpläävää räppiä, tangolaulajan doo wopia ja törkybluesia 90 vuoden takaa. Rakennamme lumihirviön Les Big Byrdin kanssa ja ihailemme saksalaisia kuurankukkia. Kuuntelemme myös lauluja joiden teksteissä ei ole järjen hiventä ja juuri siksi ne ovatkin niin kantaa ottavia!
 • Janne Laurilan Taajuus sukeltaa jälleen musiikin ja tarinoiden maailmaan. Herkistymme gospelin voimasta ja tutustumme murhamysteereihin. Soitossa 1970-luvun taiderokkia, surrealistista kitarapoppia, mamboa ja irakilainen Surujen kitara.
 • Kuunnellaan musiikkia, joka saa kaiken tuntumaan mahdolliselta. Öisessä metsässä nähdään haltijattaria, tutustutaan vastarinnasta syntyneeseen musiikkiin ja katsellaan haaveillen ikkunan toiselta puolen! Kaikkien aikojen ensimmäinen Janne Laurilan taajuus sisältää muun muassa haitilaista compa-musiikkia, rautatiekantria, ruotsalaista stadiontunnelmaa ja kaipauksesta kertovia lauluja Espanjasta ja Algeriasta.
Näytä lisää