Janne Laurilan taajuus

Janne Laurila rakastaa musiikkia, historiaa, anekdootteja ja nippelitietoa. Näistä aineksista hän punoo tarinallisen musiikkiseikkailun joka toinen viikko Radio Helsingissä, maanantai-iltaisin kello 19–21.

Jannen seurassa tutustumme kaanonin katveeseen jääneisiin artisteihin, kiehtoviin tarinoihin tuttujen laulujen taustalla ja yllättäviin yhteyksiin historiassa. Toisinaan studiossa käy myös mielenkiintoisia vieraita keskustelemassa heitä kutkuttavista aiheista.

Virittäydy siis sinäkin Janne Laurilan taajuudelle!

Tekijät

Tulossa

 • Janne Laurilan taajuus 10.4.2023 19.00
 • Janne Laurilan taajuus 24.4.2023 19.00

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 27.3.2023 19.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Matkataan sorateillä, funtsaillaan Georgia O'Keeffen ja New Mexicon maisemia. Junat jyskyttävät kuin vanhat ystävät, mausteita Teksasista ja Louisianasta. Esittelyssä myös laimea teoria kuuhulluudesta, brittiläistä folkia ja kotimaista omaehtoista poppia.
 • Saako tuulettaa, jos hautajaisissa on tarjolla voileipäkakkua? Janne Laurilan taajuudessa luvassa mm. kävelemistä, juoksemista ja soutamista. Kuulemme sinfoniaa sämpläävää räppiä, tangolaulajan doo wopia ja törkybluesia 90 vuoden takaa. Rakennamme lumihirviön Les Big Byrdin kanssa ja ihailemme saksalaisia kuurankukkia. Kuuntelemme myös lauluja joiden teksteissä ei ole järjen hiventä ja juuri siksi ne ovatkin niin kantaa ottavia!
 • Janne Laurilan Taajuus sukeltaa jälleen musiikin ja tarinoiden maailmaan. Herkistymme gospelin voimasta ja tutustumme murhamysteereihin. Soitossa 1970-luvun taiderokkia, surrealistista kitarapoppia, mamboa ja irakilainen Surujen kitara.
 • Kuunnellaan musiikkia, joka saa kaiken tuntumaan mahdolliselta. Öisessä metsässä nähdään haltijattaria, tutustutaan vastarinnasta syntyneeseen musiikkiin ja katsellaan haaveillen ikkunan toiselta puolen! Kaikkien aikojen ensimmäinen Janne Laurilan taajuus sisältää muun muassa haitilaista compa-musiikkia, rautatiekantria, ruotsalaista stadiontunnelmaa ja kaipauksesta kertovia lauluja Espanjasta ja Algeriasta.