ESPAN LAVA – OPEN STAGE

Espan lavalla soi läpi kesän jokavuotinen Open Stage -konserttisarja. Sarjaan järjestettiin talvella avoin haku ja mukaan saivat hakea kaikki intohimoiset harrastajamuusikot tyylilajiin katsomatta.

Open stage -keikkoja kuullaan tallenteina Radio Helsingissä torstaisin klo 16.00 ja esitykset ovat kuunneltavissa jälkikäteen on-demandina.

Kurkkaa koko kesän ohjelmisto ja live-esitysten ajat osoitteesta: espanlava.fi

On-demand

 • play / pause 15.9.2022 16.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Julye Blom on autenttinen ja sielukas artisti, jonka musiikissa on kuultavissa vanhan ajan soul-, blues-, jazz- ja rock n roll -musiikin juuret. Hänen syvä ja vivahteikas soul-soundinsa yhdistettynä olemisen välittömyyteen vangitsee yleisön matkalle uudenlaisen juurimusiikin äänimaailmaan, jossa etualalla ovat mielikuvia herättävät tarinat, tunnetilat ja groove.
 • Grandiradio-yhtyeen äkkiväärän indierokin kuuntelu saattaa tuntua samalta kuin lukisi Tuomari Nurmion, Fela Kutin ja Kim Gordonin yhdessä illanvieton yhteydessä piirtämää sarjakuvaa. Suuria ja pieniä tunteita, räminää, tarinaa ja tööttäystä.
 • Tanssiva Karhu on kuusihenkinen vintage-psykedeelisesti ja folkrockistikin poppaileva yhtye. Yhtyettä on kuultu aiemmin sekä Espan lavalla että ympäri Suomen – myös Radio Helsingin taajuuksilla.
 • Lätsä on lahjakas uuden polven lauluntekijä, jota on tyylillisesti verrattu vanhoihin suomi-rockin mestareihin kuten Dave Lindholmiin ja J. Karjalaiseen. Vahvat sanoitukset, rosoinen ja tunnistettava soundi, loistavat sovitukset sekä vilpitön ja tosissaan oleva ote tavoittavat jotain ajatonta. Lätsän erinomaisen vastaanoton saanut debyyttialbumi (Helmi Levyt) julkaistiin syyskuussa 2020 ja tällä hetkellä yhtye työstää uutta musiikkia toista levyään varten, joka on suunnitelmissa julkaista syksyllä 2022.
 • Äiti Heresia on folkin, omaperäisen rockin ja kotimaisen outoilun saumaton liitto. Stemmalaulantaa, polkuharmoonia, jousia ja torvisektioita perinteisiin bändisoittimiin yhdistelevä ryhmä julkaisi lokakuussa 2020 omakustanteena ensimmäisen albuminsa "Ruotomme ovat vääntyneet ajan saatossa''. Desibelin Mika Rothin arvoisteluissa yhtyeen sanottiin "Muovaavan melankoliaa ihmisen kokoisiksi murusiksi, jotka eivät hajoa käsiin vaan rakentuvat toisinaan herkkien sovitusten kautta itseään suuremmiksi helmiksi."
 • Ghosts on TV on kaihoisan kolmen kitaran äänivallin, hauraan minimalismin ja hypnoottisen toiston kehdoista ammentava yhtye Helsingistä. GoTV:tä on kuvailtu mm. ”Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi” (YleX, Uuden musiikin vaihtoehto), ”raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin” (Rumba) tai ”jylhästi soivaksi herkkyydeksi” (Soundi). Bändi siirtyi Soliti Recordsin edustukseen 2020 omakustanteena julkaistun ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” debyyttialbuminsa jälkeen. Teos herätti huomiota 30 minuutin avauskappaleellaan, joka sitoi ambientin ja junnaavan wall of soundin elementtejä pakahduttavaan kitaramusiikkiin. Levy sai neljä tähteä viidestä Infernolta, Desibeliltä ja Nordic Music Review valitsi teoksen koko vuoden 2020 parhaaksi pohjoismaiseksi levyksi. Ghosts on TV on ehtinyt keikkailemaan aina squateista Tavastialle sekä ulkomaille ja kuusikko valmistelee tällä hetkellä toista albumiaan.
 • Lintu on vuonna 2020 perustettu helsinkiläinen folk rock -vaikutteinen kevyttä musiikkia soittava yhtye. Linnun musiikin keskiössä on ihminen ja ihmisen suhde itseensä, muihin, aikaan ja ympäröivään todellisuuteen. Yhtyeen jäseniä ovat laulaja-kitaristi Timi Kuosmanen, kosketinsoittaja Erkki Koivisto, basisti Jorma Ahlqvist ja rumpali Timo Pyykkö.
 • Hiekka soi sähköisenä ja akustisesti kovasta päädystä pehmeään. Musiikkiin tunkeutuu juuria folkin ja americanan perinteestä, joiden sävyjä terävöittää vaihtoehtoisen rockin ja progen kaiut. Laulut palauttavat mieleen unohdettuja hetkiä ja olentoja arjen ja unen erottavan rajan molemmin puolin.
 • Valloittava ja tyylikäs naiskokoonpano Absolute Girls luo selloilla ja sähköselloilla uuden modernin äänimaiseman klassisen ajan teoksille ja ikivihreille suosikeille. Duo laulaa klassisesta popiin, iskelmiä. Ooppera-aarioista sähköselloimprovisaatioihin. Nämä leidit nostavat tunnelman kattoon.
 • Open Stage: Eteläranta. Eteläranta on Veera Aivio ja Juha Sarkkinen. 90-luvun lopun kitarasoundeissa varttunut ja 60-luvun pop-estetiikassa kypsynyt kaksikko maalailee tarttuvia pop-melodioita vanhaa kunnioittaen ja uutta etsien.Eteläranta on myös seitsemänhenkinen duo, sillä keikoilla Eteläranta räyhää yleensä seitsemän hengen voimin; Veera Aivio (laulu), Juha Sarkkinen (kitara),Otso Paasi(rummut), Matias Kilpiö (basso), Pete Puustinen (kitara), Marko Valkonen (koskettimet) ja Rene Korpela (perkussiot).
 • Open Stage: Eesa
 • Open Stage: XELI & AnnaKristiina
 • Open Stage esittää: Antero Kaksikäsi. Antero Kaksikäsi yhtyeineen soittaa itä-helsinkiläistä lähiökantria jonka tarinat sijoittuvat 90-luvulta tähän päivään. Kantrin lisäksi soitossa kuuluu muu juurimusiikki modernilla otteella. Antero Kaksikäsi esiintyy aina vaihtelevilla kokoonpanolla ja tällä kertaa yhtyeeksi asettuu alkuvuonna julkaistun Pihapihlaja-levyn taustayhtye, Janne Tapion Sisäinen Avaruus suoraan Tampereelta. Lisäksi kitaraan tulee Topi Korhonen. Keikka on ainutkertainen, sillä Antero Kaksikäsi esiintyy todella epäsäännöllisesti ja vaihtelevalla kokoonpanolla.
Näytä lisää