ESPAN LAVA – OPEN STAGE

Espan lavalla soi läpi tulevan kesän jokavuotinen Open Stage -konserttisarja. Sarjaan järjestettiin talvella avoin haku ja mukaan saivat hakea kaikki intohimoiset harrastajamuusikot tyylilajiin katsomatta. Radio Helsinki on kuratoinut Espan lavalle valituista Open Stage -esiintyjistä 12 keikkaa.

Open stage -keikkoja kuullaan tallenteina Radio Helsingissä torstaisin klo 16.00 ja esitykset ovat kuunneltavissa jälkikäteen on-demandina.

Kurkkaa koko kesän ohjelmisto ja live-esitysten ajat osoitteesta: espanlava.fi

Radio Helsingissä kuultavat Open Stage -konsertit:

To 10.6. Open Stage: Antero Kaksikäsi

Livenä Espan lavalla: pe 4.6. klo 16.30

Antero Kaksikäsi yhtyeineen soittaa itä-helsinkiläistä lähiökantria jonka tarinat sijoittuvat 90-luvulta tähän päivään. Kantrin lisäksi soitossa kuuluu muu juurimusiikki modernilla otteella. Antero Kaksikäsi esiintyy aina vaihtelevilla kokoonpanolla ja tällä kertaa yhtyeeksi asettuu alkuvuonna julkaistun Pihapihlaja-levyn taustayhtye, Janne Tapion Sisäinen Avaruus suoraan Tampereelta. Lisäksi kitaraan tulee Topi Korhonen. Keikka on ainutkertainen, sillä Antero Kaksikäsi esiintyy todella epäsäännöllisesti ja vaihtelevalla kokoonpanolla.

Soittajat:

Antero Kaksikäsi – Kitara, laulu
Janne Högbacka – Kitara, laulu
Jussi Suonikko – Viulu
Teemu Huopana – Basso
Kimmo Vierimaa – Rummut
Markus Vehkalahti – Kosketinstoittimet
Topi Korhonen – Kitara

To 17.6. Open Stage: Eternity Hours

Livenä Espan lavalla: pe 4.6. klo 19.00

ETERNITY HOURS on viiden nuoren muusikon yhtye, joka tuo puhdasta voimaa ja luovaa energiaa modernin musiikin skeneen. Monet tyylit, kuten folk, jazz, proge ja soul laitetaan sekaan vahvan rock-musiikin perustan kanssa, ja meininki syttyy korkealle ilmoihin.

Vuonna 2021 Eternity Hours valmistelee uuden singlen julkaisua ja aloittaa esikois-studiolevyn nauhoituksia.

Ville Peltonen – laulu
Alfred Paavola – sähköurku, laulu
Jyry Halonen – kitara
Toni Makkonen – basso
Sakke Christensen – rummut

To 24.6. Open Stage: XELI & AnnaKristiina – live

Livenä Espan lavalla: pe 11.6. klo 16.30

XELI on indiepop-artisti-lauluntekijä, jonka musiikissa kuuluu ja tuntuu herkkyys, aitous ja kierrätetyt kyyneleet. Eteeriset ja hauraat tunnelmat sekä tarttuvat melodiat tuovat kuulijalle parhaimmillaan ajattomuudessa lipuvan kokemuksen. Tamperelainen lauluntekijä on julkaissut tähän mennessä kolme singleä, joista viimeisin, Nevskillä, on julkaistu 5.2.2021.

XELI laulaa ohikiitävistä hetkistä, joiden sisällä on hyvinkin syvällisiä sanomia. Musiikkiaan XELI säestää sähköpianolla, ja käyttää sampleria tuottaakseen rytmiä ja äänimaailmaa.

AnnaKristiina on tamperelainen artisti-lauluntekijä, jonka kappaleissa kuvitetaan hetkiä puheen ja laulun keinoin. Kappaleiden runolliset lyriikat käsittelevät unenomaisia todellisuuksia ja maailmoja, ja ovat monimerkityksellisiä, musiikillisen tunnelman ollessa herkkä ja vangitseva. AnnaKristiina julkaisi debyyttisinglensä 26.3.2021. Single kantaa nimeä Unilintu: “–debyyttisinkku on murskaavan kaunis ja hämmentävän erimuotoinen.” -Mika Roth, Desibeli.net

AnnaKristiina esittää musiikkiaan sähköpianon ja äänimaailmataustan kanssa. Kuulijat kutsuvat AnnaKristiinan keikkoja hetkiksi rauhoittua ja pysähtyä.

Esiintyjien nimet:

XELI: Heli Raami

AnnaKristiina: Anna-Kristiina Papinsaari

To 1.7. Open Stage: Eesa

Livenä Espan lavalla: pe 11.6. klo 19.00

Eesa seikkailee rakkaudentäyteisessä maailmassa herkän ja osittain synkän poppiräpin muodossa. Ehkä jokainen (tai ainakin Eesa) haluaa löytää elämäänsä vain hieman rauhaa ja hellyyttä. Asiat eivät kuitenkaan aina mene niin kuin tahtoisi, joten avauduttavaa riittää täyden keikan verran. Tiedossa on tunteita, toivoa ja täyslaidallinen sad bangereita.

Esiintyjien nimet ja soittimet:

Esa Hynynen, laulu

Anniina Levo, kitara

To 8.7. Open Stage: Äiti Heresia (SIIRTYY,  9.9.2021)

Livenä Espan lavalla: to 1.7. klo 16.30

Äiti Heresia on folkin, omaperäisen rockin ja kotimaisen outoilun saumaton liitto. Stemmalaulantaa, polkuharmoonia, jousia ja torvisektioita perinteisiin bändisoittimiin yhdistelevä ryhmä julkaisi lokakuussa 2020 omakustanteena ensimmäisen albuminsa ”Ruotomme ovat vääntyneet ajan saatossa”. Desibelin Mika Rothin arvoisteluissa yhtyeen sanottiin ”Muovaavan melankoliaa ihmisen kokoisiksi murusiksi, jotka eivät hajoa käsiin vaan rakentuvat toisinaan herkkien sovitusten kautta itseään suuremmiksi helmiksi.”

Äiti Heresian musiikissa jytärockin ja kotimaisen iskelmän perinne kohtaa kamarimusiikin ja isojen post-rock-loppunostatusten voiman, mystisen havumetsäfolkin ollessa aina läsnä.

Esiintyjät:

Ester Jalonen – laulu, kitara
Lempi Elo – laulu, polkuharmooni
Aapo Soulanto – saksofoni
Sakari Forsman – pasuuna
Olavi Tanttu – rummut
Joona Kinnunen – rummut, perkussiot
Pessi Jouste – viulu
Otto Vahtola – bassokitara
Seppo Kitachev – kitara

To 15.7. Open Stage: Eteläranta 

Livenä Espan lavalla: to 1.7. klo 19.00

Eteläranta on Veera Aivio ja Juha Sarkkinen. 90-luvun lopun kitarasoundeissa varttunut ja 60-luvun pop-estetiikassa kypsynyt kaksikko maalailee tarttuvia pop-melodioita vanhaa kunnioittaen ja uutta etsien.Eteläranta on myös seitsemänhenkinen duo, sillä keikoilla Eteläranta räyhää yleensä seitsemän hengen voimin; Veera Aivio (laulu), Juha Sarkkinen (kitara),Otso Paasi(rummut), Matias Kilpiö (basso), Pete Puustinen (kitara), Marko Valkonen (koskettimet) ja Rene Korpela (perkussiot).

To 22.7. Open Stage: Absolute Girls 

Livenä Espan lavalla: 2.7. klo 18.00

Valloittava ja tyylikäs naiskokoonpano Absolute Girls luo selloilla ja sähköselloilla uuden modernin äänimaiseman klassisen ajan teoksille ja ikivihreille suosikeille. Duo laulaa klassisesta popiin, iskelmiä. Ooppera-aarioista sähköselloimprovisaatioihin. Nämä leidit nostavat tunnelman kattoon.

Seeli Toivio – Sello
Helena Plathan – Sello

To 29.7. Open Stage: Kosketus

Livenä Espan lavalla: to 15.7. klo 16:30

Kosketus on indie pop -yhtye, joka punoo herkän soundinsa yhdistelemällä melankoliaa, toiveikkuutta ja suomenkielistä lyriikkaa. Nelihenkisen yhtyeen luomistyö perustuu ystävyyteen ja haluun ikuistaa ainutlaatuiset elämän hetket kappaleiden sävelmissä ja sanoituksissa.

Bändiläisten nimet ovat: Unna, Otto, Topi ja Janne.

To 5.8. Open Stage: Hiekka

Livenä Espan lavalla: to 15.7. klo 19:00

Hiekka soi sähköisenä ja akustisesti kovasta päädystä pehmeään. Musiikkiin tunkeutuu juuria folkin ja americanan perinteestä, joiden sävyjä terävöittää vaihtoehtoisen rockin ja progen kaiut. Laulut palauttavat mieleen unohdettuja hetkiä ja olentoja arjen ja unen erottavan rajan molemmin puolin.

Laulu, Elisa Sarpo
Kitarat, Antti Sarpo
Basso ja koskettimet, Erik Bäckman
Rummut, Jussi Karjalainen

To 12.8.  klo 16:30 Open Stage: Lintu 

Livenä Espan lavalla: ke 21.7. klo 16:30

Lintu on vuonna 2020 perustettu helsinkiläinen folk rock -vaikutteinen kevyttä musiikkia soittava yhtye. Linnun musiikin keskiössä on ihminen ja ihmisen suhde itseensä, muihin, aikaan ja ympäröivään todellisuuteen. Yhtyeen jäseniä ovat laulaja-kitaristi Timi Kuosmanen, kosketinsoittaja Erkki Koivisto, basisti Jorma Ahlqvist ja rumpali Timo Pyykkö.

To 19.8. Open Stage: Ghosts on TV

Livenä Espan lavalla: ke 21.7. klo 19.00

Ghosts on TV on kaihoisan kolmen kitaran äänivallin, hauraan minimalismin ja hypnoottisen toiston kehdoista ammentava yhtye Helsingistä. GoTV:tä on kuvailtu mm. ”Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi” (YleX, Uuden musiikin vaihtoehto), ”raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin” (Rumba) tai ”jylhästi soivaksi herkkyydeksi” (Soundi). Bändi siirtyi Soliti Recordsin edustukseen 2020 omakustanteena julkaistun ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” debyyttialbuminsa jälkeen. Teos herätti huomiota 30 minuutin avauskappaleellaan, joka sitoi ambientin ja junnaavan wall of soundin elementtejä pakahduttavaan kitaramusiikkiin. Levy sai neljä tähteä viidestä Infernolta, Desibeliltä ja Nordic Music Review valitsi teoksen koko vuoden 2020 parhaaksi pohjoismaiseksi levyksi. Ghosts on TV on ehtinyt keikkailemaan aina squateista Tavastialle sekä ulkomaille ja kuusikko valmistelee tällä hetkellä toista albumiaan.

Esiintyjien nimet:

Ossi Björn
Anttoni Hill
Joona Kinnunen
Reko Kälkäjä
Aaro Tirronen
Otto Vahtola

To 26.8. Open Stage: Get Me

Livenä Espan lavalla: pe 23.7. klo 18.00

Get Me: Hiilen tiedettä

Hiili. Moni varmasti ihmettelee miten hiili muka liittyy Get Me:hen. Ei se varsinaisesti liitykään, ellei asiaa ajattele ainutlaatuisella Get Me -tavalla…

Hiili on kuin musiikki. Sitä esiintyy kaikkialla siellä missä on elämää. Sillä on monta muotoa, sille on monia eri käyttötarkoituksia, se on monen asian alku ja loppu. Musiikilla on kyky sitoa yhteen ihmisiä ja muodostaa niistä ryhmiä tai pitkiä ketjuja. Tähän kykenevät keskenään myös hiiliatomit.

Monella tulee hiilestä ensimmäisenä mieleen mustanpuhuva kivihiili. Myös Get Me:n musiikissa on havaittavissa mustia vivahteita, vaikkakin bändin musiikki on erittäin värikästä ja eläväistä! Kummallakin on myös erittäin hyvä kyky tuottaa energiaa, erityisesti lämpöä. Get Me tekee asian vain huomattavasti ympäristöystävällisemmin.

Get Me:llä ja hiilellä on olomuotoja. Hiilen yksi olomuodoista on grafiitti, musta ja pehmeä. Get Me:n afroamerikkalaiset rytmit ja melodiat tarjoavat yhtä lailla pehmeyttä ja tummia sävyjä. Mutta nyt itse asiaan, minkä takia tässä on hiilestä puhuttu: timantti! Hiomattomana hyvä, hiottuna loistava niin visuaalisilta, kuin fyysisiltäkin ominaisuuksiltaan!

Kovin luonnossa esiintyvä rakenne ja varmasti Suomen kovin funk-bändi ovat löytäneet yhteytensä!

Get Me tarjoaa timanttisen kovia esityksiä! Kappaleet ovat huippuunsa hiottuja ja tanssilantioita vapisuttavia. Esiintyjien liikkeet lumoavat sulavuudellaan ja tarkkuudellaan. Get Me puhaltaa torvisektionsa lisäksi aina yhteen hiileen (uuuh…) eikä varmasti jätä ketään kylmäksi! Kuten Ian Flemingkin sen jo aikoinaan tiesi: ”Timantit ovat ikuisia”…

Bongaa sinäkin omat timanttiset hetkesi Get Me:n keikoilta! Tule kuuntelemaan ja ihastumaan, tanssimaan ja nauttimaan elämän suuresta ilosta: hyvästä musiikista.

Get Me:

Lauri Makaroff − Keys & lead vocals
Valtteri Mikkola − Drums & backing vocals
Joonatan Puha − Percussion & backing vocals
Aki Laakso – Guitar
Olli Jokinen – Bass
Toni Punkari – Saxophone
Santtu Tuomisalo – Trumpet
Matti Lind − Trumpet & backing vocals
Arttu Hautala − Trombone & backing vocals
Mika Elola − Sound engineering

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 9.9.2021 17.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Äiti Heresia on folkin, omaperäisen rockin ja kotimaisen outoilun saumaton liitto. Stemmalaulantaa, polkuharmoonia, jousia ja torvisektioita perinteisiin bändisoittimiin yhdistelevä ryhmä julkaisi lokakuussa 2020 omakustanteena ensimmäisen albuminsa "Ruotomme ovat vääntyneet ajan saatossa''. Desibelin Mika Rothin arvoisteluissa yhtyeen sanottiin "Muovaavan melankoliaa ihmisen kokoisiksi murusiksi, jotka eivät hajoa käsiin vaan rakentuvat toisinaan herkkien sovitusten kautta itseään suuremmiksi helmiksi."
 • Ghosts on TV on kaihoisan kolmen kitaran äänivallin, hauraan minimalismin ja hypnoottisen toiston kehdoista ammentava yhtye Helsingistä. GoTV:tä on kuvailtu mm. ”Suomessa harvinaiseksi melankoliseksi post-rockiksi” (YleX, Uuden musiikin vaihtoehto), ”raikkaimmaksi tummasävyiseksi indieksi aikoihin” (Rumba) tai ”jylhästi soivaksi herkkyydeksi” (Soundi). Bändi siirtyi Soliti Recordsin edustukseen 2020 omakustanteena julkaistun ”I Am Not Dead, I Am 55 Today” debyyttialbuminsa jälkeen. Teos herätti huomiota 30 minuutin avauskappaleellaan, joka sitoi ambientin ja junnaavan wall of soundin elementtejä pakahduttavaan kitaramusiikkiin. Levy sai neljä tähteä viidestä Infernolta, Desibeliltä ja Nordic Music Review valitsi teoksen koko vuoden 2020 parhaaksi pohjoismaiseksi levyksi. Ghosts on TV on ehtinyt keikkailemaan aina squateista Tavastialle sekä ulkomaille ja kuusikko valmistelee tällä hetkellä toista albumiaan.
 • Lintu on vuonna 2020 perustettu helsinkiläinen folk rock -vaikutteinen kevyttä musiikkia soittava yhtye. Linnun musiikin keskiössä on ihminen ja ihmisen suhde itseensä, muihin, aikaan ja ympäröivään todellisuuteen. Yhtyeen jäseniä ovat laulaja-kitaristi Timi Kuosmanen, kosketinsoittaja Erkki Koivisto, basisti Jorma Ahlqvist ja rumpali Timo Pyykkö.
 • Hiekka soi sähköisenä ja akustisesti kovasta päädystä pehmeään. Musiikkiin tunkeutuu juuria folkin ja americanan perinteestä, joiden sävyjä terävöittää vaihtoehtoisen rockin ja progen kaiut. Laulut palauttavat mieleen unohdettuja hetkiä ja olentoja arjen ja unen erottavan rajan molemmin puolin.
 • Valloittava ja tyylikäs naiskokoonpano Absolute Girls luo selloilla ja sähköselloilla uuden modernin äänimaiseman klassisen ajan teoksille ja ikivihreille suosikeille. Duo laulaa klassisesta popiin, iskelmiä. Ooppera-aarioista sähköselloimprovisaatioihin. Nämä leidit nostavat tunnelman kattoon.
 • Open Stage: Eteläranta. Eteläranta on Veera Aivio ja Juha Sarkkinen. 90-luvun lopun kitarasoundeissa varttunut ja 60-luvun pop-estetiikassa kypsynyt kaksikko maalailee tarttuvia pop-melodioita vanhaa kunnioittaen ja uutta etsien.Eteläranta on myös seitsemänhenkinen duo, sillä keikoilla Eteläranta räyhää yleensä seitsemän hengen voimin; Veera Aivio (laulu), Juha Sarkkinen (kitara),Otso Paasi(rummut), Matias Kilpiö (basso), Pete Puustinen (kitara), Marko Valkonen (koskettimet) ja Rene Korpela (perkussiot).
 • Open Stage: Eesa
 • Open Stage: XELI & AnnaKristiina
 • Open Stage esittää: Antero Kaksikäsi. Antero Kaksikäsi yhtyeineen soittaa itä-helsinkiläistä lähiökantria jonka tarinat sijoittuvat 90-luvulta tähän päivään. Kantrin lisäksi soitossa kuuluu muu juurimusiikki modernilla otteella. Antero Kaksikäsi esiintyy aina vaihtelevilla kokoonpanolla ja tällä kertaa yhtyeeksi asettuu alkuvuonna julkaistun Pihapihlaja-levyn taustayhtye, Janne Tapion Sisäinen Avaruus suoraan Tampereelta. Lisäksi kitaraan tulee Topi Korhonen. Keikka on ainutkertainen, sillä Antero Kaksikäsi esiintyy todella epäsäännöllisesti ja vaihtelevalla kokoonpanolla.
Näytä lisää