Asiallista kritiikkiä

Long Playn ohjelmassa kriitikko ja vaihtuva vieras pureutuvat viikon aiheeseen kolmen teoksen kautta. Mitä on autofiktion etiikka? Miksi nostalgia vetoaa musiikissa? Miten elokuvat kuvaavat elokuvan tekemistä? Millä kriteereillä julkista taidetta pitäisi arvioida?

Juontajina Long Playn toimittajat Sonja Saarikoski ja Anu Silfverberg.

Ohjelmantekijöinä kriitikot Amanda Hakoköngäs, Heidi Heinonen, Heidi Horila, Tenka Issakainen, Minnamaria Koskela, Otto Kylmälä, Essi Oikarinen, Johanna Osváth, Tuuli Penttinen-Lampisuo, Petri Poutiainen, Sakri Pölönen, Taija Roiha, Riikka Simpura, Topi Vainikainen ja Jane Vuorinen.

Ohjelman tekemistä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Tekijät

Tulossa

 • Asiallista kritiikkiä 21.5.2024 15.00
 • Asiallista kritiikkiä 28.5.2024 15.00
 • Asiallista kritiikkiä 4.6.2024 15.00
 • Asiallista kritiikkiä 11.6.2024 15.00

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

 • play / pause 14.5.2024 15.00
  Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
  Linkin haku epäonnistui!
  Haetaan jakson linkkiä...
  Miten elokuva käsittelee elokuvan tekemistä – ja miksi? Asiallista kritiikkiä -ohjelman tässä jaksossa puhutaan siitä, miksi niin monet elokuvat käsittelevät elokuvan tekemistä. Onko syynä vain ohjaajien oma cinefilia tai elokuvan käyttäminen terapiamuotona? Vai kertooko elokuvanteko jostain suuremmasta? Elokuvakriitikko Sakri Pölönen ja ohjaaja Katja Gauriloff pureutuvat kysymykseen kolmen elokuvantekoa käsittelevän elokuvan kautta. Jakson tuottaja: Tenka Issakainen. Juontaja: Anu Silfverberg. Ohjelman tekemistä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.
 • Millainen on autofiktion etiikka ja suhde todelliseen maailmaan? Kirjallisuuden autofiktio ymmärretään nykyään usein tunkkaiseksi oman navan kaiveluksi. Se on paheksuttava ”nykyajan ilmiö”. Todellisuudessa laji on paljon laajempi ja monisyisempi. Asiallista kritiikkiä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kriitikko Taija Roiha ja autofiktiota tutkinut Päivi Koivisto tarkastelevat autofikitiota suhdetta todellisuuteen ja yhteiskuntaan, ja pohtivat myös sen etiikkaa. Jakson tuottaja: Heidi Heinonen Juontaja: Anu Silfverberg Ohjelman tekemistä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.