Ääniä eristyksestä

Tiistaina 8. joulukuuta vietetään Suomalaisen musiikin päivää. Kulunut musiikkivuosi on ollut poikkeuksellinen, ja koronatoimet ovat vaikuttaneet musiikkielämään laajasti – musiikkia on tehty, julkaistu ja mahdollisuuksien mukaan esitetty livenä ja virtuaalisesti. Samalla olemme eläneet enemmän tai vähemmän eristyksessä, ja he, jotka jo ennen koronaa ovat eläneet eristettynä, ovat olleet entistäkin eristetympiä. Kuuluuko kaikkien ääni?

Suomen musiikkineuvosto nostaa Suomalaisen musiikin päivänä esiin nuorten viestejä ja musiikkia vankiloista. Ääniä eristyksestä -ohjelman toimittavat sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi ja kokemusasiantuntija Kimmo Gustafsson, jotka vetävät työpajoja nuorille, ulkomaailmasta eristyksessä eläville tutkintavangeille. Musiikkia tehdään näissä ympäristöissä usein eloonjäämistarkoituksessa. Salusjärven ja Gustafssonin vieraana on tuottaja-artisti Alex Aaltonen.

Tutustu vankien tarinoihin ja heidän eristyksessä tekemäänsä musiikkiin Radio Helsingin taajuudella tiistaina 8. joulukuuta 2020 klo 17.00–18.00 tai kuuntele lähetys jälkikäteen on-demandina.

Yhteistyö­kumppanit

On-demand

  • play / pause 8.12.2020 17.00
    Jakson linkki kopioitu leikepöydälle!
    Linkin haku epäonnistui!
    Haetaan jakson linkkiä...
    Ohjelman toimittavat sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi ja kokemusasiantuntija Kimmo Gustafsson, jotka vetävät työpajoja nuorille, ulkomaailmasta eristyksessä eläville tutkintavangeille. Musiikkia tehdään näissä ympäristöissä usein eloonjäämistarkoituksessa. Ohjelmassa mukana Suomen musiikkineuvosto.