12.4.2021

MUSA VAI BISNES 12.4.: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt musiikkialalla, osa 2

Miten vähemmistöihin kuuluvia taiteilijoita tulee tukea musiikkialalla? Rajoittavatko rakenteet artistien vapautta ilmaista itseään, ja mitä voidaan tehdä, ettei homofobialle anneta tilaa hittilistoilla?

MUSA VAI BISNES jatkaa Maria Veitolan johdolla edellisessä jaksossa 29. maaliskuuta käytyä keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta Suomen musiikkialalla. Vieraina olleet muusikot ja artistit kertoivat kokemastaan syrjinnästä ja ahdistelusta sekä siitä, millaista on toimia homo- ja transfobisessa musiikkiympäristössä. Nyt puheenvuoron saavat rakenteissa vaikuttavat ja vallankahvassa olevat – miten rakenteita korjataan, ja miten teemme alasta kaikille turvallisemman? Voiko avoimesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluva artisti olla Suomen suurin artisti?

Vieraina ovat ManageMe-managerointitoimiston toimitusjohtaja Carla Ahonius, tuottaja ja musiikintekijä sekä Johanna Kustannus -levymerkin manageri Minna Koivisto sekä Nelonen Median nykyisin omistaman Kaiku Entertainment -musiikkiyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Pekka Ruuska.

MUSA VAI BISNEKSEN äänen vahvistaa Genelec.

Kuuntele MUSA VAI BISNES maanantaina 12. huhtikuuta klo 17 ja osallistu keskusteluun! #musavaibisnes

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?

Radio Helsingin studioon kutsutaan musiikkialan vaikuttajia, kiinnostavimpia artisteja ja taustahahmoja. Valmistaudu uusiin näkökulmiin!

Ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola.

Taajuus Helsingissä 89,7, Tampereella 106,8 ja Oulussa 90,9. Kuuntele ohjelma silloin kun sinulle parhaiten sopii osoitteessa radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin mobiilisovelluksella.