29.11.2023

“Pohjoisen kulttuurin edistäminen on ollut upeaa” – Vieraat Blind Channelista Marko “Mörkö” Anttilaan ovat keskustelleet ajan kanssa

Ernest Lawsonin ja Asta Salomaan juontaman Ajan kanssa -ohjelman viimeinen jakso on luvassa Radio Helsingissä maanantaina 4.12. klo 16. Vieraat Blind Channelista Nelli Milanin kautta Marko ”Mörkö” Anttilaan ovat syksyn aikana pysähtyneet Erkun ja Astan kanssa syvälliseksikin äityviin keskusteluihin arjesta, identiteetistä ja oikeastaan kaikesta.

Radio Helsingin kuuntelijat ovat ottaneet ohjelman omakseen, ja myös ohjelman juontajat ovat saaneet käymistään keskusteluista monenlaisia oivalluksia.

”Ohjelman tekeminen on ollut todella hauskaa! Meillä on ollut aivan mahtavia vieraita ja mielettömiä keskusteluita. Monilla on ollut rakkaita muistoja Oulusta, ja pohjoinen identiteetti vaikuttaa yhä siihen, mitä he tekevät nykyään”, Asta sanoo.

”On ollut mielenkiintoista huomata, että vaikka näistä oululaislähtöisistä ihmisistä moni on vaikuttanut muualla pitkään, oululainen identiteetti on säilynyt. Lähes poikkeuksetta ihmiset ovat tunteneet itsensä oululaisiksi edelleen”, Ernest lisää.

Tutkimusmatka ja syventyminen oululaiseen kulttuuriin on niin ikään ollut hedelmällistä ja palkitsevaa. Tämä ei ole jäänyt huomiotta: Ajan kanssa -ohjelman ympärille on syntynyt verkostoa ihan luonnostaan.

”Suunniteltiin, että soitetaan joka jaksossa oululaista musiikkia. Pian huomattiin, että meillähän on suorastaan runsaudenpula hyvästä oululaislähtöisestä musasta!” Ernest sanoo.

”Ilolla olemme huomanneet, että artistit ja muusikot ovat löytäneet meidän ohjelmamme, ja lähetelleet omia biisejään suoraan meille. Pohjoisen musiikin ja kulttuurin edistäminen ja hyvien biisien soittaminen ovat olleet myös yksi upeimmista asioista tässä”, Asta sanoo.

Ajan kanssa -ohjelma maanantaisin klo 16–18 4. joulukuuta asti Radio Helsingissä. Kuuntele kaikki ohjelman kauden jo julkaistut jaksot jälkikäteen täältä!

Tutustu osoitteessa oulu.com/ajankanssa Ajan kanssa -ohjelmaan ja osallistu arvontaan torstaihin 30. marraskuuta mennessä. Haluaisitko testata, miltä tuntuu, kun voi ottaa oikein kunnolla rennosti – ihan ajan kanssa? Nyt sinulla on mahdollisuus kokea Oulun aika ihan itse! Osallistumalla arvontaan voit voittaa elämysmatkan kaikilla herkuilla sinulle ja ystävällesi Ouluun (palkinnon arvo n. 1000€).

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Oulun kanssa.