20.11.2023

MIKE OLDFIELDIN TUBULAR BELLS -KLASSIKKOALBUMIA JUHLISTAVA KIERTUE SUOMEEN!

Mike Oldfieldin vuonna 1973 ilmestynyt Tubular Bells -klassikkoalbumi täyttää 50 vuotta ensi vuonna. Ikonista levyä on juhlistettu jo tämän syksyn aikana loppuunmyydyllä Tubular Bells The 50th Anniversary Celebration -Ison-Britannian kiertueella. Ensi vuonna juhlakiertue saapuu Eurooppaan, jolloin konserteista päästään nauttimaan myös Suomessa. Kiertueen konserteissa esiintyy Mike Oldfieldin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Robin A Smithin johtama iso livebändi. Suomen-konsertit järjestetään keskiviikkona 13.3. Turun Logomossa ja torstaina 14.3. Helsingin Kulttuuritalolla. Lipunmyynti alkaa torstaina 23. marraskuuta klo 10.00.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Live Nation Finlandin kanssa.

Onnistuneen Englannin-kiertueen jälkeen Tubular Bells The 50th Anniversary Celebration -kiertue suuntaa Eurooppaan ensi vuonna. Mike Oldfieldin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Robin A Smithin sovittamissa ja johtamissa konserteissa OIdfieldin 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä ikoninen mestariteos esitetään kokonaisuudessaan yhdessä muiden Oldfieldin sävellysten kanssa. Lavalla nähdään Smithin johtama kahdeksanhenkinen orkesteri.

Mike Oldfieldin kanssa yhteistyötä sekä Tubular Bells II että Tubular Bells III -albumien ja näihin liittyvien live-esiintymisten kanssa tehnyt Smith on innoissaan saadessaan esittää Tubular Bells -albumin, jota hän on rakastanut siitä lähtien kun kuuli sen ensimmäistä kertaa vuonna 1973. Robin A Smith oli Mike Oldfieldin mukana myös tämän Lontoon Olympialaisten vuoden 2012 avajaisseremonian esityksessä, jolloin Smith esitteli ensimmäistä kertaa ideansa Tubular Bells -konserteista.

– Tubular Bell s-konsertti sai ensi-iltansa Lontoon Royal Festival Hallissa elokuussa 2021. Suuren suosion saanut konsertti oli kunnianosoitus Oldfieldille, joka on mielestäni yksi viime vuosisadan suurimmista englantilaissäveltäjistä. On todella suuri etuoikeus saada esittää tätä poikkeuksellista teosta yhdessä huippumuusikoiden kanssa. Tubular Bells on edelleen tänä päivänäkin yhtä tuore kuin ilmestyessään. Levy vie kuulijansa matkalle läpi progressiivisen rockin, elektronisen musiikin, bluesin, folkin, jazzin ja klassisen musiikin. Matkan varrella saadaan nauttia melodioiden kauneudesta sekä draamasta. Rakastan tuoda sen uusille yleisöille, sekä itseni kaltaisille ihmisille, jotka yhä lumoutuvat sen kuullessaan, Robert A Smith sanoo.

Tubular Bells on englantilaisen multi-instrumentalistin, säveltäjän ja lauluntekijän Mike Oldfieldin debyyttistudioalbumi, joka syntyi vuonna 1971 ja julkaistiin lopulta vuonna 1973. Oldfield, joka oli vasta 17-vuotias aloittaessaan musiikin säveltämisen, äänitti ja soitti lähes kaikkia levyn soittimia. Albumi sai maailmanlaajuista suosiota, kun sen avausteemaa käytettiin kauhuelokuvan Manaaja (The Exorcist) soundtrackissa, ja siitä tuli kaikkien aikojen myydyin instrumentaalialbumi.

Esityksessä kuullaan myös muita Mike Oldfieldin teoksia, kuten Moonlight Shadow, Summit Day, Family Man ja Ommadawn.

KONSERTIT:
Tubular Bells – The 50th Anniversary Celebration Tour
Ke 13.3.2024 Turku, Logomo klo 19.00

To 14.3.2024 Helsinki, Kulttuuritalo klo 19.30

LIPUT:

Myyntiin torstaina 23.11. klo 10 Lippu.fi:ssä

Turku: Liput palvelumaksuineen alkaen 57,50 / 67,50 / 87,50 €

Helsinki: Liput palvelumaksuineen alkaen 59,50 / 69,50 / 79,50 / 89,50 €