18.9.2023

Ernest Lawson menettää radioneitsyytensä maanantaina Radio Helsingissä

Puoli vuotta sitten laajentunut Radio Helsinki jatkaa kulttuurityötä FM-taajuuden kuuluvuusalueella asuville yli 3,2 miljoonalle suomalaiselle. Syksyn ohjelmakartassa on uusia avauksia ja pidettyjä klassikkoja.

Radio Helsinki laajentui viiteen uuteen kaupunkiin puoli vuotta sitten keväällä. Kulttuurin ja musiikin moninaisuuden puolesta liputtavan radiokanavan saama vastaanotto Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja Porissa on ollut poikkeuksetta lämmin.

”Jalkauduimme kesän aikana taajuuskaupunkien festivaaleille ja kulttuuritapahtumiin. Kohtaamiset ovat tukeneet fiilistämme siitä, että Radio Helsinki on mielenlaatu. Jatkamme taajuuskaupunkeihin tutustumista, ja se näkyy sekä ohjelmakartassa että soittamassamme musiikissa”, Radio Helsingin musiikkipäällikkö Henri Pulkkinen kommentoi.

Radio Helsingin syksyn ohjelmakartta sisältää upeita uutuusohjelmia ja rakastettuja klassikkoja. Televisiosta ja valkokankaalta tuttu Ernest Lawson tekee radiodebyyttinsä Radio Helsingissä Ajan kanssa -ohjelmassa, jota hän juontaa Asta Salomaan kanssa.

”Toivon, että kuulijoilla tulee ohjelmaa kuunnellessa hyvä ja lämmin olo, että onpa rentoa jutustelua, eipä tarvitse suorittaa parin seuraavan tunnin aikana”, Lawson kertoo.

Nimensä mukaisesti ohjelmassa käsitellään ajankohtaisia ja ikiaikaisia aiheita rauhassa, ilman kiirettä mihinkään. Lawsonin ja Salomaan lisäksi Ajan kanssa -ohjelmassa kuullaan myös vieraita ja tietenkin musiikkia.

”Tiesin, että Radio Helsingin musiikit ovat kaikki toimittajien itse valitsemia. Se oli yksi suurimmista motivaatioistani lähteä mukaan”, Lawson sanoo.

Ajan kanssa -ohjelma alkaa 18.9. ja tulee maanantaisin klo 16–18. Ohjelmaa tehdään yhteistyössä Oulun kanssa.

Moderni Espoo ja Livenä! ovat muita Radio Helsingin syksyn uutuusohjelmia. Fedja Kamarin juontamassa Moderni Espoo -ohjelmassa tutustutaan espoolaiseen elämänmenoon ja kulttuurihorisonttiin radiohelsinkimäisellä otteella ja Kamarin oivaltavista perspektiiveistä. Livenä!-ohjelmassa sukelletaan livemusiikin ja keikkatallenteiden maailmaan. Ohjelman toimittajana on Radio Helsingin konkarikaartiin lukeutuva Tuomas ”Kirkkis” Kirkkopelto, joka on ollut mukana kanavalla sen alkumetreistä asti.

Moderni Espoo Radio Helsingissä torstaisin klo 11–12 ja Livenä! torstaisin klo 16–18.

Syksyn ohjelmakartan tunnistaa myös tauolta palaavista ohjelmista: Tatiana Järvenpään ranskalaista musiikkia esittävä Poupée de son. Felix Lybeckin ja Paavo Ensio Lähdeahon eklektinen aamuohjelma Cool Bus. Miia Laineen kaikilla mantereilla etnomusikologisesti seikkaileva Kaiken maailman kappaleita. Sunnuntaibrunssien timanttisin soundtrack Jazz kiinnostaa, jota isännöivät tietenkin Matti NivesTeppo Mäkynen ja Ville Herrala.

Radio Helsingin ikisuosikit, kuten Njassan aamut tai Laura Frimanin ja Cadian iltapäivät eivät ole kadonneet minnekään. Radio Helsinki kuuluu yllä mainittujen uusien kaupunkien lisäksi tietenkin myös Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Oulussa, Tampereella ja Turussa, ja verkkosivujen ja sovelluksen kautta kaikkialla.