16.3.2023

Radio Helsinki laajenee viiteen uuteen kaupunkiin – kanavan kuuluvuusalueella 3,2 miljoonaa

Radio Helsingin lähetys alkaa kuulua 1. huhtikuuta Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa ja Porissa. Viiteen uuteen kaupunkiin laajentumisen myötä kanavan kuuluvuusalueella on 3,2 miljoonaa.

”Radio Helsinki on aina ollut kulttuurisesti aktiivisen, lojaalin kuulijakunnan radiokanava. Uudet kuuluvuuskaupungit ovat luonnollinen ja mahtava lisä Radio Helsingille. Haluamme herättää suomalaisten kiinnostuksen kaupunkien inspiroiviin tarinoihin ja tapahtumiin. Tästä hyötyy koko radiota kuunteleva Suomi”, toimitusjohtaja Tanja Douglass sanoo.

Vuonna 2000 perustettu Radio Helsinki on monimuotoinen ja riippumaton kaupunkiradio, jonka toiminnan pohjana on aina ollut monipuolinen musiikki: Radio Helsinki soitti vuonna 2022 yli 30 000 eri musiikkikappaletta. Se on noin kymmenkertainen määrä muihin kanaviin verrattuna.

”Suuri osa Suomea on jo nyt edustettuna Radio Helsingissä mielenkiintoisen ja laadukkaan musiikin muodossa. Olemme ylpeitä, että pääsemme osoittamaan sen ja kertomaan itsestämme uusille yleisöille. Tiedämme, että Suomi on täynnä mahtavaa kulttuuria ja kiehtovia paikallisskenejä, ja tämä on upea mahdollisuus päästä syventämään yhteyttä niihin”, kanavan musiikkipäällikkö Henri Pulkkinen kommentoi.

Radio Helsingin arvoja ovat itsenäisyys, edelläkävijyys, uteliaisuus ja intohimo. Kanavan ohjelmia tekee yhteisöllinen ja laaja tekijäjoukko musiikin ja kaupunkikulttuurin asiantuntijoita.

Ohjelmakartan kivijalkoja ovat esimerkiksi Radio Helsingissä koko kanavan olemassaolon vaikuttanut, Suomi-palkinnolla ja Helsinki-mitalilla palkittu musiikkijournalismin legenda Njassa, ajankohtaisia kaupunki- ja popkulttuuri-ilmiöitä käsittelevä Laura Friman sekä Ylellä ja MoonTV:ssä vaikuttanut radioveteraani Anna Cadia.

Kaikki Radio Helsingin kuuluvuuskaupungit 1. huhtikuuta 2023 alkaen ovat Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Oulu, Pori, Tampere ja Turku. Lisäksi Radio Helsingin ohjelmat ovat kuunneltavissa on-demandina radiokanavan verkkosivuilta ja sovelluksesta ympäri maailman.

FM-taajuudet:

Helsinki 89,7 MHz

Joensuu 92,3 MHz

Jyväskylä 105,2 MHz

Kuopio 97,2 MHz

Lahti 99,7 MHz

Oulu 90,9 MHz

Pori 97,6 MHz

Tampere 106,8 MHz

Turku 89,3 MHz