9.1.2023

Tuomo & Markus – Game Changing

Valitse americanasi: pölyinen puku, kinkku-ananas-pitsa vai Tuomo & Markus.

Valitsit hyvin. Tuomon & Markuksen uutukainen soi nimittäin ennakkoon Radio Helsingin vuoden ensimmäisenä viikon levynä. Kuuden vuoden odotus on kalkkiviivoilla, kun duon toinen albumi Game Changing julkaistaan 13. tammikuuta.

Osin Suomessa, toisin Yhdysvalloissa äänitetty yksitoistaraitainen pauhaa jossain kaihon, syvän etelän ja seisahtaneen ajan välissä. Toisaalta tuntuu turhalta kirjoittaa levyn tunnelmasta luettuani David Fricken kauniin kuvaelman yhtyeen omalta nettisivultaan.

Rivistö jonka kanssa albumi on soitettu sekä nauhoitettu on laatuaan, jolla voisi osallistua niin ikään name-droppailun maailmanmestaruuskilpailuun. Verneri Pohjola, Jeremias Ijäs, Miikka Paatelainen ja Juho Viljanen. Vierailevina muusikkoina nimiä kuten, Marc Ribot, Nelli Saarikoski, Pekko Käppi, Tero Pulkkinen ja Jonathan Wilson.