19.12.2022

Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet – Joulu, joulu, jul

WeJazz 🤝 joulu

En tiedä liekö ennenkuulumatonta, mutta karvat seisauttavaa varmasti monelle. Radio Helsingin vuoden viimeisenä viikon levynä soi joululevy. Kyseessä ei kuitenkaan ole sormien napsutuksien tahdittama doo-wop- tai swing-levy vaan Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet on jälleen laittanut hynttyyt yhteen WeJazzin riveissä.

Emma Salokosken, Verneri Pohjolan, Tuomo Prättälän, Antti Lötjösen ja Olavi Louhivuoren summan tulos on kymmenraitainen joululevy hiukan diplomaattisemman joulun viettoon. Joulu, joulu, jul koostuu niistä näistä Gläns över sjö och strandista, Pienestä rumpalipojasta aina En etsi valtaa loistoa sekä När det lider mot juliin asti.

Kymmenestä raidasta löytyy seitsemän suomeksi sekä ruotsiksi lauletun klassikon lisäksi kolme alkuperäistä – kuuntele nyt ja jouluna.