12.12.2022

Anna Järvinen – Lila / Liila

Suomeksi, ruotsiksi vai shufflella kielikylpyyn?

Anna Järvisen joulukuun alussa julkaistut kaksi albumia soivat käsikynkkää Radio Helsingin viikon levyinä. Kahdesta kokonaisuudessaan eri albumista ei ole kyse, vaan julkaisu on tehty erikseen suomeksi sekä ruotsiksi – Lila / Liila. Tämä ei sikäli ole uutta sillä Järvinen on aikaisemminkin julkaissut kappaleitaan erikseen kaksikielisesti – kuten yksi maailman parhaista pophykertelyistä – vuoden 2016 Affären / Ostosten joukosta.

Yhdessä Tapio Viitasaaren kanssa Ingmar Bergmanin residenssissä valmistettu kokopitkä ei välttämättä ole jokaiselle – mutta kymmenestä raidasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Barokki- ja dreampopin taajama-alueilla tulee vastaan mielleyhtymiä Björkistä Karinaan. Albumin avausraita avaa toiveet Aldous Hardingia hehkuvalla balladilla, mutta ruman raa’an rumpukoneen ajama jatkoraita huomauttaa, ettei reissu tule olemaan niin itsestäänselvä.