3.10.2022

Knife Girl – Uniform

Pakkaa veitsesi ja kuuntele Knife Girlin Uniform.

Knife Girl aliaksen esikoislevy Uniform soi railakkaasti Radio Helsingin viikon levynä. Reilu viikko taaksepäin 23. syyskuuta julkaistu kokopitkä on Lili Aslon harppaus yksin läppärillä näppäiltyjen kappaleiden parista tiukan yhtyeen johtamiseen – alkujaan unohtamatta. Radio Helsingin taajuuksilla Knife Girl on taatusti jäänyt harvalle tuntemattomaksi, sillä Uniform-levyn holvikivi Never Let Go saavutti syyskuun soitetuimman kappaleen paalupaikan.

Helinää ja helskettä albumin ympärillä on pyörinyt miltein kyllästymiseen asti, eikä suotta. Onhan kyseessä tuleva suunnannäyttäjä elektropopin saralla. Teos sykähdyttää, herkistää ja liehuttaa lahkeita yhdeksän raidan verran. Omaperäisyyttä ja monipuolisuutta tuntuu läikkyvän mukista yli kulkien vuoristorataa, jota Uniform maalaa. Vastapainona nimetyt esikuvat ja musiikilliset vaikutteet hönkivät toki läpi, kuten Brain Dead (Just Do It) -kappaleella, jonka voisi hyvin luulla olleen Princen postuumin Welcome 2 America -albumin singlelohkaisu.

Kuuntele Lili Aslon ja Njassan juttutuokio alta.