4.4.2022

Viikon levy: Pekka Nisu – Kaiken täytyy mennä

Radio Helsingin Viikon levynä soi Pekka Nisun Kaiken täytyy mennä! Levy on viime kesänä ilmestyneen Papillon-debyyttialbumin itsenäinen sisarteos.

”Huomasimme debyyttialbumia tehdessämme, että biisimateriaali lähti kehittymään kahteen suuntaan. Ensimmäinen albumi, Papillon, oli energiapurkaus. Kuin shampanjapullon korkin poksahdus. Purkauksen jäljiltä alkoi erottua tämä levy, Kaiken täytyy mennä, jonka kappaleet olivat täynnä tunteita ja merkityksiä: luopumista, kaipausta, surua, odotusta ja toiveikkuutta.

Levyjä tehtiin osin rinnakkain, mutta heti Papillonin levynjulkaisukeikan jälkeen suuntasimme studioon ja jatkoimme tämän levyn tekoa. Käsillä on toinen albumijulkaisu kymmenen kuukauden sisään. Halusin julkaista Kaiken täytyy mennä -albumin tuoreeltaan, koska levyt tuntuivat täydentävän toisiaan. Ne ovat itsenäiset sisarteokset.

Ajattelin uuden levyn kertovan luopumisesta. Viime viikkojen myötä on kuitenkin kirkastunut, että kyse on elämän jatkumisesta ja sen välttämättömyydestä.

Tämä musiikki on auttanut minua yli vaikeista ajoista, toivottavasti se lohduttaa myös sinua”, Pekka Nisu kertoo tiedotteessa.