29.3.2022

Viikon levy: Antti Autio – Kaikki talot huojuu

Radio Helsingin Viikon levy on tällä viikolla Antti Aution Kaikki talot huojuu!

Kaikki talot huojuu on vimmainen ja koskettava levy mielen ja yhteiskunnan seinien huojumisesta, rakkaudesta ja rakastamisen pelosta sekä rohkeudesta, jota tarvitsemme selviytyäksemme tästä mieliämme ruhjovasta ajasta. Antti Autio on viime vuosina noussut Suomen rakastetuimpien laulaja-lauluntekijöiden joukkoon. Kolmas levy jatkaa hänen teemoiltaan herkkää mutta soinniltaan määrätietoista ja omaleimaista linjaa.

Albumin materiaali on syntynyt vuoden 2021 aikana, jolloin sekä monen mieli että yhteiskunta ympärillämme huojui. Kappaleissa soi elämän epävarmuus ja menettämisen pelko, mutta myös turhautuminen alati jylläävään pandemiaan, ilmastokriisiin ja poliittiseen ilmapiiriin.

”Ajattelen, että nykyajan tilanne luo ihmisen mielelle valtavan kognitiivisen dissonanssin. Pyrimme siis vakuuttamaan itsellemme, että kaikki on hyvin, vaikka tiedämme, että ei todellakaan ole”, Autio sanoo.