2.2.2022

Viimeinen sulku – Ovet auki! -erikoislähetys Radio Helsingissä

Tapahtuma- ja kulttuurialan Viimeinen sulku – Ovet auki! -mielenilmaus järjestetään Helsingissä Senaatintorilla torstaina 3.2. klo 12–14. Radio Helsingin taajuudella kuullaan klo 12–13 suora erikoislähetys mielenilmauksesta. Ohjelman juontaa Lida Moeini ja toimittajana toimii Rosanna Mantila, joka raportoi tunnelmia paikan päältä.

Mitta on täysi -työryhmän järjestämässä mielenilmauksessa vaaditaan muun muassa kulttuuritilojen ja tapahtumien välitöntä avaamista, tutkittuun tietoon ja avoimeen dataan perustuvaa päätöksentekoa, tasa-arvoista kohtelua muihin aloihin verrattuna sekä sitä, ettei tapahtuma-, kulttuuri- ja urheilualaan kohdistettaisi enää uusia rajoituksia.

Viimeinen sulku – Ovet auki! -erikoislähetyksessä kuullaan myös haastatteluja suorana Senaatintorilta. Rosanna Mantila haastattelee lähetyksen aikana muusikko Aki Haurua, laulaja-näyttelijä Reeta Vestmania sekä Rajaton-yhtyeen jäseniä Aili Ikosta ja Jussi Chydeniusta.

Lähetyksen jälkeen Laura Frimanin iltapäivässä kuullaan klo 13 alkaen tunnelmia mielenilmauksesta.

Kuuntele lähetys suorana torstaina 3.2. klo 12–13 Radio Helsingin taajuudella tai jälkikäteen on-demandina kun sinulle sopii.

Radio Helsingin taajuudet ovat Helsingissä 89,7, Tampereella 106,8, Turussa 89,3 ja Oulussa 90,9 MHz.

Osallistu mielenilmaukseen

Viimeinen sulku – Ovet auki! -mielenilmaus järjestetään Helsingissä Senaatintorilla torstaina 3.2. klo 12–14.

Mielenilmaus kokoontuu Valtioneuvoston linnan eteen ja ympärille, sekä Senaatintorin että Aleksanterinkadun puolelle. Järjestäjät toivovat osallistujien saapuvan paikalle jo klo 11.30.

Tarkemmat ohjeet osallistujille löytyvät mielenilmauksen Facebook-tapahtumasta.

Allekirjoita vaatimus

Mitta on täysi -työryhmä kerää allekirjoituksia kulttuuri- ja tapahtuma-alan vaatimukseen. Vaatimuksen voi allekirjoittaa yksityishenkilönä ja/tai organisaationa.

Voit lukea ja allekirjoittaa vaatimuksen täällä.

Kuuntele Njassan Mitta on täysi -työryhmäläisten dramaturgi, tuottaja Titta Halisen ja toimitusjohtaja Mirva Merimaan haastattelu tästä: