11.1.2022

Radio Helsingin keväässä ohjelmaa aina uudesta ja yllättävästä tuttuun ja turvalliseen

Radio Helsingin kevään ohjelmisto on julkaistu! Kanavan ohjelma koostuu jälleen kerran laadukkaasta musiikista ja ajattelua avartavista puheohjelmista.

Maanantaista torstaihin aamuseitsemästä kello yhteentoista kuulijoita herättelee Njassa! Ohjelmassa kuullaan musiikin parhaimmistoa ja syvennytään kaupunkilaiseen elämänmenoon ja kulttuuriaiheisiin.

Maanantaiden ikioma ohjelma, Anikó Lehtisen Maanantaikappale, siirtyy viihdyttämään kuulijoita iltaan kello viidestä seitsemään. Laaja kattaus vieraita ja miellyttävät musiikkivalinnat yllättävine cover-versioineen tekevät maanantaista mahtavan! Joka kuun ensimmäisenä maanantai-iltana seitsemästä yhdeksään Mihut Naita esittelee suosikkivalintojaan, kun studion valtaa Bad Neighbours.

Tiistaiset aamupäivät täyttyvät musiikilla, kun Matti Nives jatkaa tutulla ohjelmapaikallaan kello 11–13 ohjelmassa kuullaan myös kiinnostavista näyttelyistä maamme eri museoissa. Kevättalvella syvennytään pyöräilyyn Fedja Kamarin ja Martti Tulenheimon Pyöräilytalvi-ohjelmassa. Tiistai-iltaisin kahdeksasta kymmeneen tuttuun tapaan studiossa Niklas Aaltio alias Nikke Lempeä ja Korkeajännite.

Uutuutena tiistai-iltapäiviin kello neljästä kuuteen asettuu Musiikin juurilla, jossa Amanda Kauranne ja Julia Palmu etsivät Suomen alueen musiikillisia juuria. Ohjelmassa keskustellaan kansanmusiikista, sen tyyleistä ja ilmiöistä sekä kuullaan 2020-luvun pelimannien musiikkia.

Keskiviikkoisin kello 12 kuultava Tapio Ylisen Tampereella Tapahtuu on kasvanut tunnin mittaiseksi pakkaukseksi Tampereen kulttuurielämästä ja ilmiöistä. Tampereelta kajahtaa myös Antti Hietalan ja Janne Laurilan Uusi Tampere, joka tarjoilee sekoituksen erinomaista musiikkia uudesta vanhaan ja genrerajoista piittaamatta. Illan ohjelmistossa jatkaa Miro-Benjamin Lindströmin Untempo, modernin klassisen, avantgarden sekä ambientin ja drone-musiikin erikoisohjelma Radio Helsingissä.

Iltapäiviin paluun tekee Anne ja Heikki Show, jossa Anne Moilanen ja Heikki Pursiainen törmäyttävät maailmankatsomuksensa tässä politiikan, yhteiskunnan ja talouden ajankohtaisohjelmassa aina keskiviikkoisin kello 15–16.

Maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin Radio Helsingin iltapäivän kello 13–16 valtaa tuttuun tapaan Laura Friman. Radio Helsingin virallinen lukutoukka tapaa kiinnostavimmat vieraat sekä kirjallisuuden saralta että muiltakin kulttuurin aloilta! Torstaisin Laura Frimanin jälkeen Pertin Valinnat esittelee musiikkia marginaalista ja kiinnostavia outsider-taiteen tekijöitä eri aloilta. Ohjelmaa vetää musiikkitoimittaja Miika Turunen.

Torstai-illoissa jatkaa kitaroiden ja kitaristien erikoisohjelma Kuusikielinen taivas, jota luotsaa Markus “Mare” Nordenstreng. Sen jälkeen kello 22–01 yön pimeyteen käydään jälleen Edu Kehäkettusen seurassa! Luvassa on tuttuun tyyliin taattua laatua, musiikkia ja tarinoita laajassa kavalkadissa.

Radio Helsingin perjantai on spesiaalipäivä! Heti aamulla kello 7–11 viikkoa huipentamaan kurvaa Paavo Ensio Lähdeahon ja Felix Lybeckin Cool Bus, jonka kyydissä aika ei taatusti käy pitkäksi ja unihiekat karisevat silmistä vauhdilla.

Elämyksien bussimatkan jälkeen musiikkipäällikkömme Henri Pulkkinen esittelee kiinnostavimman uuden musiikin viikottaisen kattauksen. Neljästä kuuteen kuullaan Lida Moeinin Kotibileet! Näitä bileitä ei edes pandemia pysäytä. Viikonloppuun siirrytään Irene Kostaksen ja Kristiina Männikön seurassa. Kostas & Männikkö tarjoaa mystisiä väreitä teknosta ja bunkkerielektrosta italodiscoon ja saattelee kuulijat jännän äärelle.

Radio Helsingin lauantai-iltapäivissä kuullaan kerran kuussa radioveteraani Peter “Norppa” Norrbyn Norpan maailma. Loput kolme neljäsosaa lauantaista vietetään tietenkin Njassan seurassa!

Sunnuntai on omistettu erikoisohjelmille! Luvassa on Lasse Kurjen Rakkaudesta sunnuntaiaamun iki-ihanine albumeineen. Jazz Kiinnostaa on sunnuntai-iltapäivien vakioasukas, jossa tutustutaan jazzmusiikin historiaan, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen Matti Niveksen, Teppo Mäkysen ja Ville Herralan seurassa.

Iltapäivään paluun tekee Miia Laineen Kaiken Maailman Kappaleita jossa kuullaan musiikkia jokaiselta mantereelta. Samalla tarkastellaan etnomusikologin silmin musiikin ja sen tekijöiden tarinoita ja niiden suhdetta yhteiskuntaan ja historiaan.

Ohjelmakartan löydät osoitteesta https://www.radiohelsinki.fi/ohjelmakartta/.

Radio Helsingin taajuudet ovat Helsingissä 89,7, Turussa 89,3, Tampereella 106,8 ja Oulussa 90,9 MHz. Suoraa lähetystä ja ohjelmia jälkikäteen voi kuunnella osoitteessa radiohelsinki.fi sekä suositussa Radio Helsinki -applikaatiossa.