6.9.2021

Viikon levy: Timo Lassy – TRIO

Tällä viikolla Radio Helsingin viikon levynä soi Timo Lassyn Trio!

27. elokuuta ilmestynyt albumi esittelee uuden kokoonpanon, jossa Lassyn rinnalla soittavat basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Trion musiikki ei silti jää yksin tämän trion varaan; levyllä kuullaan elektronisiakin häivähdyksiä, joista vastaavat Lassyn lisäksi Valtteri Laurell Pöyhönen ja Tuomo Prättälä. Marzi Nymanin sovittamista jousista vastaa Budapest Art Orchestra.

Lassy kertoo albumin työstämisen alkaneen trion kesken, ja teosten alkaneen siitä kehittyä omaan suuntaansa. Siinä missä trio toimii livenä, albumilla äänimaailma voi olla värikkäämpi. Kappaleiden tunnelmat vaihtelevat Sunday 20:n ja Soinnun juhlallisesta Pumping C:n ja Subtropicalin rytmeihin.

Timo Lassy oli Radio Helsingissä Njassan haastattelussa 26.8. Kuuntele keskustelu tästä.