24.5.2021

Viikon levy: Hassan Maikal – Betonitarha

Radio Helsingin viikon levynä kuullaan Hassan Maikalin debyyttialbumi Betonitarha.

Suomen rap-skenessä pitkään vaikuttaneen Hassan Maikalin debyyttialbumi Betonitarha julkaistiin 21. toukokuuta. Tuottaja Alvar Yrjänä Escartin tarttuvat biitit yhdistettynä Hassanin loistavaan flowhon ja osuviin sanoituksiin luovat yhdessä todella tuoreen kuuloisen kokonaisuuden, joka nostaa sanoituksillaan esiin myös yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja.

Betonitarha on Kontulan Nuorisotalolta maineeseen ponnistaneen Hassan Maikalin oodi kotikaupunginosalleen ja elämälle betonilähiöiden keskiössä. Ulkopuoliselle rujolta näyttävässä ja vaarallisen tuntuisessa Kontulassa kukoistaa aito yhteisöllisyys, mutta albumi käsittelee myös vastakkaisia tunteita kuten yksinäisyyttä ja epävarmuutta.

”Betonilähiöt mielletään monesti ongelmien riivaamiksi epätoivon linnakkeiksi. Ja totta on, että myös Kontulassa on omat haasteensa. Kuitenkaan ilman sitä yhteisöllisyyden tiukkaa halausta ja ihmisten jaettua kamppailua, en olisi se ihminen joka olen nyt. Kyse ei ole siitä missä asut tai kuka olet, vaan miten voit vaikuttaa omiin yhteisöihisi positiivisella tavalla joka ikinen päivä.”

Kuuntele alta levyn singlelohkaisu Yksinäistä ft. ibe