17.5.2021

Viikon levy: Pekka Nisu – Papillon

Radio Helsingin Viikon levynä soi ennakkoon muusikko Pekka Nisun soololevy Papillon.

Syksyllä 2020 lopettaneen Pimeys-yhtyeen laulaja-kitaristi Pekka Nisu julkaisee vahvan soolodebyytti Papillonin perjantaina 21. toukokuuta ja Radio Helsingissä saamme nauttia siitä tällä viikolla ennakkoon.

Papillonin teemana on ihmisen sisällä palava sammumaton kipinä. Levyn on äänittänyt ja miksannut Väinö Karjalainen, joka on ollut merkittävässä roolissa levyn teossa ”tukemassa, pallottelemassa biisejä ja myös omalla taiteellisella panoksellaan”.

”Albumin teemana on ihmisen sisällä palava kipinä, joka ei sammu, vaikka sade piiskaa ja aina vaan kohtaa lisää vastoinkäymisiä. Se on napakka kokonaisuus elinvoimaista musiikkia. Mulle oli tärkeää saada biisien toteutukseen bändin energiaa ja vaaran tuntua, soittamisen iloa – halusin huutaa ja heiluttaa tukkaa.”

Kuuntele alta levyltä Vapaa maa -kappale.