17.5.2021

MUSA VAI BISNES 17.5.: Ruudun takaa – Elokuva- ja tv-musiikin koukerot

Millaisia bisneskoukeroita liittyy musiikin käyttöön elokuvissa ja televisiossa? Mikä on alan tilanne tasa-arvon suhteen? Mitä on katalogimusiikki, ja mitä ongelmia sen käyttöön liittyy?

MUSA VAI BISNES pureutuu Maria Veitolan johdolla elokuva- ja tv-musiikin maailmaan. Miten elokuvamusiikkia tehdään, ja ketkä sitä tekevät? Minkälainen rooli hittibiiseillä on elokuvissa, entä niiden markkinoinnissa? Miksi naisohjaajat valitsevat naisia säveltäjiksi ja miesohjaajat eivät?

Vieraina ovat Fullesteam Management Oy:n toimitusjohtaja, musiikkimanageri ja Music Supervisor Virpi Immonen, Jussi-palkittu säveltäjä ja muusikko Sanna Salmenkallio sekä käsikirjoittaja–ohjaaja ja Music Supervisor Jan Forsström. Jaksossa kuullaan myös juristi ja tietokirjailija Lottaliina Pokkisen sekä säveltäjä, laulaja ja pianisti Anna-Mari Kähärän puheenvuorot.

MUSA VAI BISNEKSEN äänen vahvistaa Genelec.

Kuuntele MUSA VAI BISNES maanantaina 17. toukokuuta klo 17 ja osallistu keskusteluun! #musavaibisnes

MUSA VAI BISNES on Radio Helsingin musiikkialan ilmiöihin pureutuva ajankohtaisohjelma. MUSA VAI BISNES selvittää taustat ja kysyy tärkeimmät kysymykset. Ketkä selviävät parhaiten nykyhetken musiikkiskenessä? Kuka makaa kenen kanssa ja mistä syystä? Kumpi tulee ensin, musa vai bisnes?

Radio Helsingin studioon kutsutaan musiikkialan vaikuttajia, kiinnostavimpia artisteja ja taustahahmoja. Valmistaudu uusiin näkökulmiin!

Ohjelman toimittaa ja juontaa Maria Veitola.

Taajuus Helsingissä 89,7, Tampereella 106,8 ja Oulussa 90,9. Kuuntele ohjelma silloin kun sinulle parhaiten sopii osoitteessa radiohelsinki.fi tai Radio Helsingin mobiilisovelluksella.